Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Νέα κλήση σε Ψυχάρη... από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής

Νέα κλήση σε Στ. Ψυχάρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής
 


Την κατάθεση όλων των παραστατικών για τα δηλωθέντα κονδύλια θα ζητήσει, εκ νέου, από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, προκειμένου να γίνει η...
επαλήθευση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η «Αυγή», από τα ώς τώρα προσκομισθέντα στοιχεία, δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006. Δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων. Δεν υπάρχει σχέδιο απορρόφησης της Στ. Ψυχάρης Μέσα Ενημέρωσης Α.Ε. από τη ΔΟΛ Α.Ε. Δεν υπάρχουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών. Δεν υπάρχουν τραπεζικά παραστατικά των καταθέσεων των ετών 2007 έως 2012.
Από τον πρώτο δειγματοληπτικό έλεγχο έχει προκύψει επίσης: σε δηλώσεις για δύο χρήσεις, δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων από τα οποία προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων. Σε άλλη δήλωση άλλης χρήσης, προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο που οφείλεται στο ότι δηλώθηκαν χαμηλά εισοδήματα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και αύξηση καταθέσεων.
Επιπλέον, για το δάνειο των 50 εκατομμυρίων από την Alpha Bank για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρος του δανείου από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, επειδή δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006. Για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της Alpha για τα έτη 2012 και 2014 δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, γιατί δεν έχει καταθέσει ο Στ. Ψυχάρης τα σχετικά παραστατικά.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου