Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Στηρίζει Μουζάλα η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ...

Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Μουζάλα - Η ΠΓ εκφράζει «αμέριστη εμπιστοσύνη»




Με σχεδόν δύο ημέρες καθυστέρησης και ενώ οδεύει προς εκτόνωση η ενδοκυβερνητική κρίση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την «αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη» του στον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, μετά τον σάλο για την αναφορά σε «Μακεδονία». 

«Ο...
ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα» τονίζει η ανακοίνωση, μετά το χθεσινοβραδινό παρασκήνιο και τις πυροσβεστικές παρεμβάσεις για να καμφθούν οι αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου. 

Η αντίδραση στο αίτημα για παραίτηση του κ. Μουζάλα λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ενόχλησή του στη συζήτηση ''απομπομπής'' του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Νωρίτερα, μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μίλησε για «πρωτοβουλίες που θα λάβει ο Πρωθυπουργός από την Τρίτη», σε σχέση με το θέμα Μουζάλα.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν σήμερα ότι η κρίση οδεύει προς εκτόνωση, ωστόσο, το ανώτατο όργανο της Κουμουνδούρου δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα, μετά την άρση της εμπιστοσύνης αυτής από το κόμμα του κ. Καμμένου. 

«Με το έργο του στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, και μάλιστα μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ροής προσφύγων και μεταναστών, αλλά και της απαράδεκτης στάσης των χωρών του Βίσεγκραντ που επέλεξαν την πολιτική των κλειστών συνόρων, ο Γ. Μουζάλας αποδεικνύει πως ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις, υπάρχουν περιθώρια άσκησης πολιτικής με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» τονίζει στην ανακοίνωση η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια δηλώσεων πρωτοκλασάτων στελεχών της Κουμουνδούρου που ασκούσαν κριτική στο αίτημα του Πάνου Καμμένου να παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας και προκάλεσαν δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου