Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

(ΒΙΝΤΕΟ) Νέα «πατάτα» στην ΕΡΤ! Το αραβόφωνο δελτίο ανέφερε τα Σκόπια ως… Μακεδονία!

Ως γνωστόν από χθες είναι στον… αέρα το αραβόφωνο δελτίο της ΕΡΤ, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.



Ωστόσο, στην πρώτη ημέρα του δελτίου με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο από τον Λίβανο Ουαλίντ Ελίας, έγινε και η… γκάφα, που έκανε και ο Γιάννης Μουζάλας, αποκαλώντας τα Σκόπια… Μακεδονία!
To επίμαχο στιγμιότυπο που ο παρουσιαστής δεν αναφέρει τα Σκόπια ως FYROM, αλλά ως Macedonia μετά το 0.15 του παρακάτω βίντεο.



Το δελτίο, που μεταδίδεται υποτιτλισμένο στα ελληνικά προβλήθηκε από την ΕΡΤ1, αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων των 3 μ.μ. και πριν από τον καιρό, ενώ ξανάπαιξε στις 6 μ.μ. και στις 9μ.μ.
Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ «το δελτίο ειδήσεων στα αραβικά θα μεταδίδεται καθημερινά, μέσα από το Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και την ιστοσελίδα της. Στόχος η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα.» Εκτός από την ΕΡΤ1 το αραβόφωνο δελτίο, θα μεταδίδεται από το ραδιόφωνο και συγκεκριμένα από το Πρώτο Πρόγραμμα στους 91.6 και στους 105.8 για την Αττική και μέσω των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ στο Αιγαίο, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, τις Σέρρες, την Κέρκυρα, τη Φλώρινα, καθώς και από το Δίκτυο Θεσσαλίας, θα μεταδίδεται στις 13.30 και 19.30. Ολες οι ειδήσεις θα είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου