Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ποιοι είναι οι 40 βουλευτές που πήραν δανεικά και αγύριστα

Aκόμη και σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης υπάρχουν πρώην βουλευτές που πήραν άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής τα οποία μάλιστα δεν επέστρεψαν ποτέ.

Πρόκειται για ποσά που φτάνουν έως και τα 15.000 ευρώ, ενώ το δάνειο, που έχει μηδενικό επιτόκιο, αρνούνται και επισήμως να αποπληρώσουν, αγνοώντας επιδεικτικά τις δύο προειδοποιητικές επιστολές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των «Παραπολιτικών», το συνολικό «φέσι» ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των βουλευτών με τα κόκκινα δάνεια ήταν αρχικά 70, αλλά οι 30 ανταποκρίθηκαν στη γραπτή έκκληση του Ν. Βούτση και προχώρησαν σε ρύθμιση, καταβάλλοντας ποσά περί τα 200 ευρώ τον μήνα.
Aπό τους 40, οι 17 ανήκουν στη Ν.Δ., οι 15 στο ΠΑΣΟΚ, τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ (οι περισσότεροι σήμερα ανήκουν στη ΛΑ.Ε.), τρεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένας στον ΛΑΟΣ και ένας από την κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών της περιόδου 2012-2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και κομματικά στελέχη που είναι σήμερα ενεργά, αν και εκτός Βουλής, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και αρκετοί νέοι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου