Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Σουλτς: Θέλει ακόμα 3 δισ. η Τουρκία... διαψεύδει τα περί 20 δισ. για τα οποία είχε κάνει λόγο το Reuters.

(EUROKINISSI)




...διαψεύδει τα περί 20 δισ. για τα οποία είχε κάνει λόγο το Reuters...

Την απαίτηση της Τουρκίας για επιπλέον 3 δισ. ευρώ, προκειμένου να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, επιβεβαίωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος...
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε ότι από την Αγκυρα γίνεται μία ξεκάθαρη προσπάθεια να συνδεθεί η προσφυγική κρίση με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Κάτι που όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του τον βρίσκει αντίθετο. «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ξεχωριστά ζητήματα», τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς, αναφέροντας μάλιστα ότι στη συνάντησή του σήμερα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου του εξέφρασε την ανησυχία του για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στην εφημερίδα «Zaman» που τέθηκε υπό εισαγγελική εποπτεία, αλλά και το σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για τα επιπλέον 3 δισ. ευρώ, ο Σουλτς τόνισε ότι αυτό εξαρτάται από τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ. «Αν θέλουν να βάλουν τα χρήματα στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εμφανίστηκε θετικός στη συζήτηση της πρότασης της Τουρκίας για την ταχύτερη απελευθέρωση της βίζας. Η Τουρκία ζητά τα επιπλέον 3 δισ. έως το 2018, για τη διαχείριση των προσφύγων που δεν βρίσκονται σε καμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου