Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κίνημα: Κανονικά η κρίση θα έπρεπε να είναι τώρα μία παρένθεση για την Ελλάδα 2 ώρες πρίν ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον πρόεδρό του, Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας, της Επιτροπής Εκλογικού Σχεδιασμού και Ετοιμότητας, οι Συντονιστές των Τομέων και Εργαστηρίων του Κινήματος.
Μετά την εισήγηση του Προέδρου ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω. Κατ΄αρχάς εκφράστηκε ως κοινή θέση όλων ότι με βάση τις αρχές, τις αξίες, τις προγραμματικές προτάσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών επιβεβαιώθηκε η απόφαση να είναι παρόντες στις πολιτικές εξελίξεις και με την παρουσία αυτή να κριθούν από τον ελληνικό λαό κατεβαίνοντας στις εκλογές είτε αυτόνομα είτε με συνεργασία.
Ειδικότερα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κόμματος, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα , για τα οποία προσδιορίστηκε και το πλαίσιο των κινήσεων.
1. Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Κινήματός μας και η ένταξη των στελεχών του στους αντίστοιχους Τομείς και Δίκτυα, η οποία ολοκληρώνεται σύντομα, αποτελεί προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία του και την αποτελεσματικότερη, δυναμικότερη και καθημερινή αρέμβασή του στην πολιτική ζωή της χώρας.
2. Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ μας σε κάθε σοβαρή και ειλικρινή πρωτοβουλία και διαδικασία για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του προοδευτικού χώρου, που ιδίως σήμερα προβάλει ως σημαντικό πολιτικό στοίχημα.
Σε αυτές τις διαδικασίες διαλόγου συμμετέχουμε σε ισότιμη βάση, χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς με όλες τις δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες που αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς και όσες κινούνται στα ιδεολογικά όρια του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, του πολιτικού Φιλελευθερισμού, της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας.
3. Αποτελεί άμεση προτεραιότητα η διατύπωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ για την έξοδο της χώρας από την κρίση και η θετική συμβολή μας με προτάσεις για το πέρασμα στην Ελλάδα της επόμενης μέρας με παραγωγή, ανάπτυξη και απασχόληση.
4. Σχετικά με το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ζήτημα, επισημάνθηκε η ανάγκη να εστιαστούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης των ΑΙΤΙΩΝ που προκαλούν το μέγιστο αυτό πρόβλημα, γιατί προφανώς η λύση του προσφυγικού δεν μπορεί να περιορίζεται στην άσκηση της φιλανθρωπίας.
Καλούνται οι δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην πρόκληση των αιτίων της προσφυγιάς και των αθρόων μεταναστευτικών ροών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους .
Η Ευρώπη καλείται επίσης να χειριστεί το ζήτημα αυτό χωρίς να απεμπολεί τις βασικές της αξίες.
5.Ο Πρόεδρος του Κινήματος τόσο στην εισήγησή του, όσο και στη δευτερολογία του κατέστησε ιδιαίτερα σαφές ότι το Κίνημα θα τηρήσει την αυτονομία του και όπως έκανε πάντα θα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του για όσα του αναλογούν προς τον ελληνικό λαό και τη χώρα.
Σχετικά με την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της εφαρμογής του προγράμματος που είναι εκκρεμής και εξελίσσεται σήμερα, η Κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την καθυστέρηση και τις συνέπειές της, τα αδιέξοδα που προκαλεί, καθώς και για τον αδιαφανή τρόπο διεξαγωγής της.
Οι δανειστές μας από την άλλη, οφείλουν να αντιληφθούν πως όσες ευθύνες κι αν έχει η Κυβέρνηση, ή ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών της και δεν μπορεί να συνεχίζεται μια πολιτική που επιτείνει την κρίση.
Τώρα μάλιστα, όλοι αντιλαμβάνονται πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση της χώρας μας αν το 2010 είχε επιδειχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις μια στοιχειώδης κατανόηση αν όχι η αναγκαία συναίνεση.
Ήδη, η κρίση για την Ελλάδα θα ήταν μια παρένθεση που θα είχε κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου