Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ:Την "πέφτουν" στους διοικούντες του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι για το νέο προϋπολογισμό!





ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ:Την "πέφτουν" στους διοικούντες του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι για το νέο προϋπολογισμό!
Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με ελλιπή στοιχεία και βεβαίως με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί με την ανυπαρξία Διοικητή και Υποδιοικητή, εκκρεμότητα που ήδη ξεπέρασε το δίμηνο, ήλθε προς ψήφιση ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για το 2016.
Ένας προϋπολογισμός, φτωχός και χωρίς όραμα, που δυστυχώς κινείται κάτω και από τα 20 εκ. ευρώ, όταν το 2009 ήταν 53 και που δυστυχώς δεν λαμβάνει υπ΄ όψιν του την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου που με τα νέα δεδομένα προβλέπεται μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Ένας προϋπολογισμός που δεν είναι διεκδικητικός, δεδομένου ότι δεν καλύπτει τους όρους και τις προϋποθέσεις, τις προτάσεις που θέταμε ως προαπαιτούμενα για την ψήφισή του.

Ζητούσαμε και ζητάμε

Έναν προϋπολογισμό που να εξασφαλίζει την σωστή και λειτουργική μεταστέγασή μας στο 7όροφο κτίριο και βεβαίως την πλήρη λειτουργία μας, όπως προαναφέρουμε.
Έναν προϋπολογισμό που να εξασφαλίζει την πλήρη στέγαση του 409 αλλά και του διασυνδεόμενου ΝΝΘ, εάν και εφ΄όσον αυτό μεταφερθεί όπως προβλέπεται και βεβαίως την στέγαση του φαρμακείου, της αποθήκης και όχι μόνον.
Έναν προϋπολογισμό που θα μειώνει το υπερβολικό κόστος λειτουργίας μας σε ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΟΞΥΓΟΝΟ κλπ, με νέες πηγές ενέργειας και εγκαταστάσεις παραγωγής δικού μας οξυγόνου.
Έναν προϋπολογισμό που να βάζει τέλος στις πολλές και συχνές ελλείψεις υλικών και στις περικομμένες πληρωμές των Εργαζόμενων για τις αργίες και τα νυκτερινά τους.

Η Κυβέρνηση δυστυχώς προσπαθεί να λειτουργήσει τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ με περικομμένες πιστώσεις, με περικοπές που σηματοδοτούν σοβαρές και συχνές ελλείψεις υλικών, με ελλιπές προσωπικό παρά τα όσα επικοινωνιακά διατυμπανίζει καθημερινά και με προϋπολογισμούς που δεν δίνουν προοπτική ανάπτυξης πλήρους και σωστής λειτουργίας των Νοσοκομείων.


Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση, που είναι απόρροια του κρατικού προϋπολογισμού, όπου οι προβλεπόμενες  πιστώσεις της κρατικής επιχορήγησης είναι ελλιπέστατες έναντι ακόμη και του 2015 (1,15 από 1,5 δις), οι πιστώσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανέρχονται στα 2 δις είναι μηδενικές, όπως μηδενικές είναι και οι πιστώσεις για τις απαραίτητες νέες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, σαφώς και δεν θα μείνουμε απαθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου