Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Με τις υγείες σας σύντροφοι τα τρις δις φόροι! Ο Josef Kapa θαυμάζει πώς η κυβέρνηση χαϊδεύει τους εφοπλιστές σκίζοντας τους μικρομεσαιους

                                                                                      
          
josefΜε ένα σκληρό σχόλιο ο Josef Kapa υποδέχεται τον νέο προυπολογισμο και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Την ίδια ώρα ένα δάκρυ κυλά στο μάγουλό του για το κυβερνητικό  «χαστούκι» προς τους εφοπλιστές τους οποίους αναγκάζει να συνεισφέρουν το μυθικό ποσό των…400 εκ ευρώ!
«Τρία περίπου δισεκατομμύρια από φόρους στα συνήθη υποζύγια για έναν χρόνο , φρόντισε να φέρει η κυβέρνηση για το καλό μας.
Εν τω μεταξύ σε ένα διπλανό συννεφάκι,οι εφοπλιστές θα συνεισφέρουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το μυθικό ποσό των 420 εκ ευρώ σε 4 δόσεις.
Αυτό συμβαίνει με βάση το Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας το οποίο θεσμοθετήθηκε για να πληρώνει εθελοντικά ο εφοπλιστικός κλάδος.
Ο Τσίπρας βέβαια κάνει γαργάρα την προκλητική αποχή των εφοπλιστών που παρέλαβε παρά τα όσα έλεγε και παρά το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές Κομισιόν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μας έχουν κράξει ανηλεώς για την προκλητική μεταχείριση.
Αντιθέτως, εφαρμόζει κατά γράμμα την αρχαιότερη καθεστωτική νοοτροπία του διαίρει και βασίλευε, στοχοποιώντας επαγγελματικούς κλάδους ως μήτρα του κακού και δίνοντας τους βορά σε κανάλια και πρώην αγανακτισμένους.
Τέτοια προκλητική αντιμετώπιση των βαθύπλουτων δεν έχει απαντηθεί σε κανένα δυτικό κράτος βυθισμένο σε οικονομική κρίση. Και έχουμε την τύχη ένας δήθεν αριστερός Πρωθυπουργός να διαφυλάττει τα ισχυρότερα συμφέροντα.
Με τις υγείες σας Συριζαίοι και κοιτάξτε μην πέσει κανένα ψίχουλο…
Να πέσετε να το γλείψετε με θωρακική…»
sos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου