Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Φώφη στην Κ.Ο: «Συναίνεση για τη διαπραγμάτευση, αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης»

               

Φώφη στην Κ.Ο: «Συναίνεση για τη διαπραγμάτευση, αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης»



Ευρεία ενημέρωση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για όσα ειπώθηκαν, πολλώ δε μάλλον για όσα συμφωνήθηκαν στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, έκανε η Φώφη Γεννηματά, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, χθες το βράδυ.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν για τη γραμμή που θα κρατήσει το κόμμα στο εξής, με την Φώφη Γεννηματά πάντως να δείχνει να υιοθετεί το μοντέλο της ενημέρωσης των βουλευτών αμέσως μετά από σημαντικά γεγονότα,ειδικά στην παρούσα κρίσιμη για τον τόπο συγκυρία.
Ειδικότερα, χθες τους ενημέρωσε για το πλαίσιο στη βάση τουοποίου προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους από σήμερα οπρωθυπουργός, όπως τους το ανέλυσε ο τελευταίος στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκινώνταςαπό την πρόταση Γιούνκερ της 29ης Ιουνίου, συμπληρωμένη από τις δικέςτου βελτιώσεις. Μίλησε για την ανάγκη συναίνεσης που παρότι ζητήθηκε στο ‘και πέντε’, την έδειξαν οι πολιτικοί αρχηγοί του δημοκρατικού τόξου –πλην του ΓΓ τηςΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα- αλλά και για εκείνη η κυβέρνηση να αναλάβει μόνη της την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και ως εκ τούτου του όποιου αποτελέσματος. Σεκάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης, πράγμα πουπεριγράφεται άλλωστε και στο κοινό ανακοινωθέν που προσυπόγραψαν ο πρωθυπουργόςκαι οι αρχηγοί της ΝΔ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας ξεκάθαραγια την προσπάθεια επίτευξης μίας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμηςσυμφωνίας.
Νωρίτερα, άλλωστε, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η Φώφη Γεννηματά, παρότι στηλίτευσε το χάσιμο χρόνου στην προσπάθεια συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και την σημερινή πραγματικότητα των κλειστών τραπεζών, χωρίς ρευστότητα και προστασία για την χώρα, είχε κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, με ευθύνη πάντως της κυβέρνησης. Είχε τονίσειδε, την ανάγκη επίτευξης βιώσιμης συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ισότιμηπαραμονή της χώρας στο ευρώ και θα οδηγεί σε άμεση αποκατάσταση και ομαλοποίησητης οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώριαείχε δηλώσει στον ρ/σ Alpha 9,89 ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, σημειώνοντας πως «ήρθε η ώρα τηςμεγάλης ιστορικής ευθύνης του πρωθυπουργού» και πως η αξιοπιστία του λόγου του τελευταίουθα δοκιμαστεί τώρα, μετά τις δηλώσεις του για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρουςεντός 48 ωρών.
Την επόμενη Τετάρτη η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
Στο εσωτερικό του κόμματος, για την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου, προγραμματίζεται συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με στόχο μεταξύ άλλων την εκλογή νέου Γραμματέα και νέων οργάνων του κόμματος. Αμέσως μετά, εκτιμάται ότι θα αρχίσουν και οι επαφές με άλλα κόμματα και φορείς του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, με στόχο πάντα την ανασυγκρότηση του χώρου.
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου