Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Σακελλαρίδης: Ενδεχομένως από Δευτέρα να υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις

Σακελλαρίδης: Ενδεχομένως από Δευτέρα να υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις
Την εκτίμηση ότι αν επικρατήσει το "ναι" «από Δευτέρα ενδεχομένως να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις», εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
«Στην περίπτωση του ναι επαναλαμβάνω τη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι δεν είναι «Πρωθυπουργός παντός καιρού». Από την Δευτέρα ενδεχομένως να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.
«Είμαι στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν την συνέχιση αυτή της πολιτικής, αλλά θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτό ακριβώς θέλουμε και να εκφράσουμε μέσα από τη δυνατότητα του δημοψηφίσματος. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικό μέλλον στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, αρκεί να το διεκδικήσουμε», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Τους τελευταίους 5 μήνες κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία. Κάναμε και συμβιβασμούς που μας ξεπερνούσαν. Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια για να κλείσει η συμφωνία λάβαμε ένα τελεσίγραφο. Δεν είχαμε άλλη επιλογή, γιατί η συμφωνία που μας πρόσφεραν είναι πολύ διαφορετική από την λαϊκή εντολή που λάβαμε στις εκλογές».
«Σε πολλά σημεία κάναμε πίσω στην πρόταση Γιούνκερ, αλλά υπάρχει και ένα άλλο σημείο. Το χρέος. Θέλαμε να διεκδικήσουμε διευθέτηση του χρέους» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης και συνέχισε:
«Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης μπαίνει και το θέμα για το χρέος. Αν φύγει η έννοια της αβεβαιότητας και του βαρύ χρηματοδοτικού προγράμματος του 2015, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα και να προσφέρουμε περισσότερα στον ελληνικό λαό».
«Υπάρχει ανάγκη να γίνει συμφωνία και η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η βούλησή της. Μέσα σε 48 ώρες από το δημοψήφισμα, μπορούμε να έχουμε συμφωνία. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ότι τη Δευτέρα θα έχουμε συνέχιση της συζήτησης, είτε με ναι, είτε με όχι», επεσήμανε.
Αναφορικά με τις σημερινές συγκεντρώσεις του «ναι» και του «όχι» υπογράμμισε ότι «μας ενώνουν οι ίδιες ανησυχίες, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα οι Έλληνες».
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες πριν από 15 ημέρες ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Εκείνη την περίοδο είχαμε κάνει τα πάντα να μην κλείσου οι τράπεζες, κι εκείνο μόνο όφειλα να δηλώσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου