Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το απόλυτο ντέρμπι, σχεδόν ισοψηφία «Ναι» και «Οχι» σε δυο δημοσκοπήσεις

po-nai-oxiΕνα σκληρό ντέρμπυ μεταξύ του «Ναι» και του «Οχι» δείχνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, ένα 24ωρο πριν από την κάλπη της Κυριακής.
Ενα σκληρό ντέρμπυ μεταξύ του «Ναι» και του «Οχι» δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεος, ένα 24ωρο πριν από την κάλπη της Κυριακής για το καθοριστικό δημοψήφισμα. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μπορεί να είναι οριακή με το «Ναι» πάντως να έχει το προβάδισμα, ωστόσο όλες οι μετρήσεις καταγράφουν σαρωτική κυριαρχία του ευρώ, στοιχείο που μπορεί να έχει τη σημασία δεδομένου του ποσοστών των αναποφάσιστων που κινούντα κοντά στο 12%.

Πιo αναλυτικα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το protothema, που διενεργήθηκε το τελευταίο τριήμερο (1η με 3 Ιουλίου), το «Ναι» έχει προβάδισμα 0,6%, 44,5% έναντι 43,9% του «Οχι» με τους αναποφασιστους να βρίσκονται στο 11,6%.
Οι πολίτες θεωρούν, σε ποσοστό 48%, λανθασμένη την απόφαση για το δημοψήφισμα, έναντι του 42% που την χαρακτηρίζει θετική. 
Τρεις στους τέσσερις πολίτες τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ μόλις το 14% έχει την άποψη ότι είναι καλύτερο για την Ελλάδα να συνεχίσει με το δικό της νόμισμα.
Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας Αlco για την στην εφημερίδα Εθνος. η οποια διενεργήθη την Τρίτη και την Τετάρτη, το «Ναι» προηγείται με 44,8% έναντι 43,4% του «Οχι» και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 11,8%.
Το 74% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, το 51% εκτιμά ότι με το «Οχι» δεν αλλάζει η στάση των δανειστών και την ίδια ώρα το 61% θεωρεί ότι με την επικράτηση του «Οχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το Ευρώ.
Απόλυτο ντέρμπι δείχνει και η δημοσκόπηση της GPO για το Mega
Αναλυτικά
ΝΑΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ:  44,1%
ΟΧΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 43,7%
ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ: 41%
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ:41,8%
ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ: 2,5%
ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 9,7%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου