Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Χαριστική βολή για τη χώρα μια πιθανή προσωρινή κι όχι οριστική συμφωνία


Ενώ εξακολουθούμε να ζούμε την ίδια μέρα κάθε μέρα, αυξάνονται τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μια προσωρινή συμφωνία της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρωζώνη και επανέναρξη των συζητήσεων για μια οριστική συμφωνία μετά τον Σεπτέμβριο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχουν βάση τα συγκεκριμένα σενάρια αλλά μου μοιάζουν απολύτως εφιαλτικά. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η οικονομία είναι η διαιώνιση της αστάθειας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις Ευρωεκλογές του 2014, όταν και ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε ξανά να σκίζει με πάθος τα μνημόνια με τη Βούλτεψη και τον Γιακουμάτο.

Αν Τσίπρας-Καμμένος επιλέξουν μια προσωρινή συμφωνία, τότε προσωπικά θα πάψω να πιστεύω ότι επιθυμούν ειλικρινώς την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Αν παραταθεί για πολύ ακόμα αυτή η κατάσταση, η προοπτική της δραχμής θα μοιάζει επικοινωνιακά όλο και πιο ελκυστική σε πολλούς, οι οποίοι εύλογα θα μουρμουρίζουν «να καταστραφούμε, να τελειώνουμε».

Η χώρα χρειάζεται άμεσα μια οριστική συμφωνία ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί με τον εαυτό της και μόνο. Χορτάσαμε διαπραγμάτευση και αξιοπρέπεια, πρέπει να πάμε παρακάτω.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/05/xaristiki-voli-gia-ti-xora-mia-pithani-prosorini-ki-oxi-oristiki-symfonia.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου