Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κρίσεις πανικού λόγω… πανελληνίων

Κρίσεις πανικού λόγω… πανελληνίων
Κλήσεις… πανικού λόγω… κρίσης πανικού υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις έχουν κατακλύσει σήμερα από το πρωί το ΕΚΑΒ.
Από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι το ΕΚΑΒ δέχθηκε 12 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Παλαμά και Καλαμπάκα, για υποψηφίους οι οποίοι δεν αισθάνθηκαν καλά, προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν στα κατά τόπους εφημερεύοντα νοσοκομεία.
«Μόλις ακούμε “σχολείο” καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για υποψήφιο και σπεύδουν τα ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά» λένε οι υπεύθυνοι του τηλεφωνικού Κέντρου του ΕΚΑΒ.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για κρίσεις πανικού και η συμπτωματολογία που εκδηλώνεται ανησυχεί τους καθηγητές οι οποίοι σπεύδουν να καλέσουν σε βοήθεια, ενώ σημειώθηκαν και ορισμένα λιποθυμικά επεισόδια.
Παρότι στο σύνολο των χιλιάδων παιδιών που δίνουν εξετάσεις στην Θεσσαλία ο αριθμός δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλός, ωστόσο, όπως λένε από το ΕΚΑΒ, το σημερινό «φαινόμενο» των 12 κλήσεων, οι περισσότερες αναλογικά έγιναν από την Λάρισα, είναι πρωτοφανές.
Συνήθως, τις προηγούμενες χρόνιες κατά τις αντίστοιχες περιόδους είχαν σημειωθεί μία - δυο κλήσεις σε κάποιες ημέρες εξετάσεων, ενώ ο ανώτερος αριθμός κλήσεων που έχει σημειωθεί είναι περί τις 6 ημερησίως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου