Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Για γέλια η αξιολόγηση των προϊσταμένων του Δημοσίου: Θα ψηφίζουν τρεις υπάλληλοι για τον… καλύτερο

dimosioi-ypalliloi-aksiologisi-708
 
Αλλάζει ξανά το σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων, αλλά ο τρόπος βάσει του οποίου θα επιλέγονται οι προϊστάμενοί τους.
Ηδη το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επεξεργάζεται νέο νομοσχέδιο με στόχο να το θέσει προς διαβούλευση έως τις αρχές Μαΐου.
Ενα περίγραμμα του αντίστοιχου «νομοσχεδίου Ραγκούση», το λεγόμενο και «γαλλικό μοντέλο», θα αποτελεί τον βασικό κορμό για το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων, με κύρια και αντικειμενικά κριτήρια όπως:
οι γραπτές εξετάσεις,
τα μόρια,
τα πτυχία,
η προϋπηρεσία.
Ως προς τη συνέντευξη, η σημασία της υποβαθμίζεται με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, αλλά δεν αποκλείεται να συνεκτιμάται απλώς ως συμπληρωματικό στοιχείο στη γενικότερη εικόνα του υπαλλήλου.
Βάσει του νέου νομοσχεδίου, ο προϊστάμενος κάθε τμήματος θα επιλέγει τους τρεις καλύτερους υφισταμένους του και στη συνέχεια όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος θα ψηφίζουν… τον καλύτερο εκ των τριών. «Στόχος του νέου συστήματος θα είναι η επιβράβευση και όχι η τιμωρία» λέει το υπουργείο και δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να γελάσουμε η να κλάψουμε γοερά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου