Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πότε θα σταματήσει ο ρατσισμός σε βάρος των ΠΑΣΟΚων;

         
pipili_23102014.jpg
 
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή δίνει συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της συγκυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑFM η Φωτεινή Πιπιλή έκανε λόγο για «πασοκαρία» που δημιουργεί πρόβλημα και αναφέρθηκε προσωπικά στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για το Δημόσιο και αδιαφορεί για τον ιδιωτικό τομέα. [athensvoice]
«Όπου υπάρχει εναπομείνασα πασοκαρία, θα δημιουργείται πρόβλημα» είπε συγκεκριμένα η Φωτεινή Πιπιλή και συνέχισε: «Στο κυβερνητικό σύμπλεγμα υπάρχει. Όταν αποφασίζεις να συγκυβερνήσεις σε ένα κυβερνητικό έργο που εδράζεται αφενός στην ελάφρυνση της τεράστιας φορολογίας και κυρίως στις μεταρρυθμίσεις, δεν επιτρέπεται σ' εμάς κάθε φορά βουλευτές εναπομείναντες του "παλιού" ΠΑΣΟΚ να φρενάρουν (αυτές τις μεταρρυθμίσεις). Η πασοκαρία είναι η νοοτροπία που επικρατεί στους εναπομείναντες του κυβερνητικού σχήματος. Ο κ. Βενιζέλος και όλοι αυτοί που έχουν αυτού του είδους τη λαϊκιστική, πασοκαρική νοοτροπία ενδιαφέρονται μόνο για το Δημόσιο και αδιαφορούν πλήρως για τον ιδιωτικό τομέα» κατέληξε.
 
Η ίδια αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση που καταγράφηκε την Τετάρτη στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Μητρόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Δραπετσώνας: «Ο κ. Μητρόπουλος χθες παρουσίασε το πραγματικό του πρόσωπο, ως κύριος συνεργός αυτής της αθλιότητας που επικρατούσε στη δημοσιοϋπαλληλία και κυρίως στους δήμους. Δεν ήξερα καν ότι ο επίκουρος καθηγητής σε ένα τμήμα πολιτικών επιστημών – ούτε καν της Νομικής – ήταν δικηγόρος δήμων, γιατί οι δήμοι είναι στην ελληνική κοινωνία σημαδεμένοι και με τη βούλα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και όχι μόνο ως η μεγαλύτερη πληγή του κακού και της διαφθοράς. Δεν επιτρέπω στον κ. Μητρόπουλο να τολμάει να σηκώνει το δάχτυλο στη Βουλή και να κατηγορεί άλλους γι' αυτή τη σαπίλα που δημιουργήθηκε και οδήγησε στην οικονομική κρίση και να μη βάζει πρωταγωνιστή τον εαυτό του» είπε η βουλευτής της ΝΔ.
 
Epikairo: Άλλη μια δημόσια τοποθέτηση που αγγίζει τα όρια του ρατσισμού. Η Φωτεινή Πιπιλή, φροντίζει για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ, μέσω της λέξης "ΠΑΣΟΚαρία", με εμφανή διάθεση απαξίωσης ενός ολόκληρου χώρου και μιας ολόκληρης ιστορίας.
 
Να μου πεις, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν αξίζει την ανυποληψία και το πολιτικό τραμπουκιλίκι; Αναμφίβολα, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή ηγείται της τύχης του ο Βενιζέλος, δεν σημαίνει ότι μπορεί να ισοπεδωθεί η προσφορά του ΠΑΣΟΚ, όπως και να χρεωθεί το ΠΑΣΟΚ όλα τα δεινά της μεταπολίτευσης.
 
Ανακαλύπτει η Πιπιλή ότι το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται μόνο για τον δημόσιο τομέα και η ΝΔ για τον ιδιωτικό, στηριζόμενη στην προπαγάνδα ότι το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε το κράτος και διόρισε κάθε καρυδιάς καρύδι. Μιλάει η εκπρόσωπος της ΝΔ, όπου μέσα σε 5,5 χρόνια, επί "φιλελεύθερου" Καραμανλή το κράτος διπλασιάστηκε και μαζί με τους υπαλλήλους και οι δαπάνες του. Προφανώς η ΝΔ δεν διόρισε ποτέ κανέναν και αν οι Δεξιοί το παραδεχτούν, θα σου πουν "αφού έτσι μας έμαθε το ΠΑΣΟΚ, τι να κάναμε και εμείς για να κερδίσουμε τις εκλογές;"
 
Από την στιγμή που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, ξεκίνησε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Κινήματος, με Δεξιά, Αριστερά και τη νεόκοπη κάστα των "μεταρρυθμιστών" να κόβουν και να ράβουν στην ιστορική απαξίωση ενός κόμματος που το ψήφισαν, έστω και για μια φορά, πάνω από τους μισούς Έλληνες. Αυτή η ρητορική, της δήθεν αυτοκριτικής, οδήγησε πλατιές μάζες των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να ντρέπονται για το κομματικό παρελθόν για τις εκλογικές συμπεριφορές τους, αισθανόμενοι ότι κάποτε έκαναν ένα λάθος, το οποίο για να εξιλεωθούν, πρέπει να ακούν την κάθε Πιπιλή ή τον κάθε Βορίδη και Γεωργιάδη, συνεπικουρούμενους από new age κεντροαριστερούς, που για να φανούν αρεστοί και προοδευτικοί, βρίζουν λιγάκι αυτό που βρίζουν όλοι.
 
Δεν λέμε ότι χρήζουν υπεράσπισης αυτοί που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι, ούτε νομιμοποιούμε τις αυθαιρεσίες που έγιναν στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αλλά βλέπεις το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους του, να κάνουν αυτοκριτική για τα λάθη τους και βλέπεις αυτή την ΠΑΣΟΚαρία να προσπαθεί να αλλάξει το κράτος, όπως με μια Διάυγεια, όπως με μια Ανοικτή Διακυβέρνηση, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και τόσα άλλα. Αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι, που έπρεπε να είναι περήφανοι για το κόμμα τους, σήμερα το λοιδορούν, με προεξάρχοντα τον αχαρακτήριστο Βενιζέλο και την παρέα του, παίζοντας το παιχνίδι των πολιτικών τους αντιπάλων.
 
Αν ο Μητσοτάκης ήταν πραγματικός μεταρρυθμιστής, θα είχε θεσπίσει αυτός τον ΑΣΕΠ και όχι ο "λαϊκιστής" Ανδρέας. Αν ο Καραμανλής ήθελε να επανιδρύσει το κράτος, θα το είχε εξορθολογίσει και θα το είχε κάνει πιο παραγωγικό. Αλλά έπρεπε να έρθει πάλι το ΠΑΣΟΚ να βάλει τάξη στο κράτος, εν μέσω οικονομικής κρίσης και με την μισή κοινωνία απέναντι.
 
Είναι πραγματικά κρίμα να αντιμετωπίζονται με ανοχή οι νοσταλγοί του Βασιλιά, της Χούντας, να ψηφίζονται Νεοναζί και να ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι ΠΑΣΟΚ και να σπεύδεις να το καταργήσεις και να το κάνεις "Ελιά" ή Δημοκρατική Παράταξη, για να πάρεις το μπράβο από την κάθε Πιπιλή. Εδώ και 4,5 χρόνια η βάση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και πολλά χρόνια κόμπλεξ βγήκαν στην επιφάνεια. Ήρθε η ώρα να ξαναποκτήσει την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια του, αρχής γενομένης από την αλλαγή εκείνων που θέλουν να το καταργήσουν..
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/8944-pote-tha-stamatisei-o-ratsismos-se-varos-ton-pasokon#sthash.1o4v6awm.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου