Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

To ΠΑΣΟΚ κλείνει τον ιστορικό του κύκλο στα χέρια του Βενιζέλου #δημοσκόπηση_ΣΚΑΙ

gallop_17092014.png

Στο παραπάνω γράφημα μπορείτε να δείτε την πρόθεση ψήφου από την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Σ' αυτήν τα αποτέλεσματα είναι πάνω κάτω τα ίδια με την προηγούμενη δημοσκόπηση με την metron analysis, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει σαφές προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με ποσοστό 18%. Κατά τα λοιπά, Χρυσή Αυγή  παραμένει τρίτο κόμμα, έχοντας ποσοστό 6,5%. Ποτάμι, ΚΚΕ και ΕΛΙΑ να ισοψηφούν στο 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, με 1%. Ολόκληρη την έρευνα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Από την πρώτη κάρτα έχουμε το δεδομένο ότι η "Ελιά" λαμβάνει 5,5%, από το 8% των ευρωεκλογών του περασμένου Μαϊου. Η αιτία; Βρίσκεται στην αμέσως επόμενη κάρτα, με την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών:

dimotikotites_17092014.png

Σε ακόμα μια μέτρηση, ο ανασυγκροτητής της κεντροαριστεράς Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ο πλέον αντιδημοφιλής έλληνας πολιτικός μετά τον Μιχαλολιάκο, όταν ο ισόποσος Θεοδωράκης, αλλά και ο μοναδιαίος πλέον Κουβέλης απολαμβάνουν μεγαλύτερης δημοφιλίας. Το τραγικό είναι ότι ακόμα και ο Σαμαράς έχει διπλάσιο δείκτη δημοφιλίας από τον Αντιπρόεδρό του, αλλά είπαμε, η προϋπόθεση να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν είναι μια και μοναδική.

Και μιας και μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ και δεδομένου του μόλις 9% θετικών γνωμών στο πρόσωπο του Βενιζέλου, δείτε το παρακάτω γράφημα αναφορικά με το εάν το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο:


pasok_17092014.png

Το 68% θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, στα χέρια του πλέον αντιδημοφιλούς πολιτικού αρχηγού στην ιστορία του, ο οποίος μετά βίας συσπειρώνει υπό την "ομπρέλα" της Ελιάς το 5,5% της πρόθεσης ψήφου.

Αναρωτιόμαστε εύλογα: Ο Παπανδρέου είναι αντιδημοφιλέστερος του Βενιζέλου; Το ΠΑΣΟΚ θα είχε κλείσει τον ιστορικό του κύκλο αν η κατάσταση ήταν διαφορετική. Και αν συνέβαιναν όλα τα παραπάνω, πόσο θα λάμβανε το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις;

Συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ στα χέρια του Βενιζέλου κοντεύει να εξαϋλωθεί. Το λένε τα νούμερα, το λέει η κοινωνία, το λέει η βάση του ΠΑΣΟΚ. Πόσα "κλακ" χρειάζεται άρα ο Βενιζέλος για να το καταλάβει αυτό;
 
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8696-to-pasok-kleinei-ton-istoriko-tou-kyklo-sta-xeria-tou-venizelou-dimoskopisi-skai?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.e9qpw6MT.r07XRJNY.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου