Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Eπεισόδια μετά την πορεία στο κέντρο του Αγρινίου-φθορές σε Τράπεζες, συγκρούσεις και προσαγωγές(video-φωτο)

   
geg-poreia-fyssas2
Με επεισόδια στο κέντρο του Αγρινίου και συγκρούσεις μεταξύ νεαρών κουκουλοφόρων και αστυνομικών ολοκληρώθηκαν στο Αγρίνιο οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τον ένα χρονο απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Λιγο πριν τις 9 το βράδυ συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική εκδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που οργανώθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συλλογικότητες αντιεξουσιαστών στην πλατεία Δημάδη.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, περίπου στις 8:30 μ.μ. ξεκίνησε πορεία 200 ατόμων , που φωναζαν αντιφασιστικά συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου η οποία και παρατηρούνταν με διακριτικότητα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ελιχαν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία του Αγρινίου. Ουσιαστικά διαδήλωσαν δυο μπλοκ, ένα αντεξουσιαστών και ένα μελων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων.
geg-poreia-fyssas11
Συνεχής ροή ενημέρωσης από το agriniopress.gr
21:10 Η πορεία αφού πέρασε απο κεντρικούς δρομούς έφτασε στην Παπαστράτου από την οδό Τσικνιά και ομάδα νεαρών έριξε κάποιες κροτίδες. Ομάδα νεαρών κατευθύνεται προς πλατεία Δημοκρατίας, συνεχίζοντας τη ρίψη κροτίδων. 
geg-poria-fisas13
geg-poria-fisas14
geg-poria-fisas15
geg-poria-fisas16
geg-poria-fisas17
geg-poria-fisas18
geg-poreia-fyssas6
geg-poreia-fyssas7
geg-poreia-fyssas821:15 Οι νεαροι προκάλεσαν φθορές στο υποκατάστημα στην Τράπεζα Πειραιώς, στην συμβολή των οδών Κύπρου και Σταϊκου ενώ έχουν ανάψει και φωτιές στην πλατεία Δημάδη και πετούν πέτρες σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Ζημιές περιορισμένης έκτασης προκλήθηκαν και στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην οδό Καραπαπά
21:23 Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν  να απωθήσουν τους νεαρούς απο την πλατεία Δημάδη. Πετροπόλεμος, μολότοφ και χρήση χημικών. Οι νεαροί απωθήθηκαν απο το σημείο και κινήθηκαν προς την πλατεία Τσδακανίκα. Στο κέντρο βρίσκονται και οχήματα της πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φωτιές σε κάδους κλπ.
koi-epeisodia-fyssas2
21:30 Τα επεισοδια συνεχίζονται στην πλατεια Τσακανίκα με συγκρούσεις αστυνομικών και νεαρών. Συνεχίζονται οι ρίψεις μολότοφ και χημικών. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο. Επίθεση με πέτρες και μολότοφ δέχθηκαν αστυνομικοί στην οδό Δήμου Τσέλιου ενώ νεαροι κινήθηκαν προς το γήπεδο του Παναιτωλικού.geg-poreia-fyssas12
geg-poreia-fyssas4
geg-poreia-fyssas5
21:43  Η Αστυνομία έχει καταφερει να απωθήσει τους νεαρούς προς την περιοχή του γηπεδου του Παναιτωλικού, το πάρκο  και τους πέριξ δρόμους. Οι ζημιές χαρακτηρίζονται περιορισμένες, στα δυο υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στις οδους Κύπρου και Καραπαπά σε υποκαστάστημα της ΤτΕ στην πλατεία Δημάδη και φωτιές σε κάδους ενώ έχουν δοθει σαφείς εντολές να γίνουν προσαγωγές.
Πληροφορίες για τραυματισμούς δεν υπάρχουν.
koi-epeisodia-fyssas4
22:00  Η επιχείρηση δυνάμεων της Αστυνομίας συνεχίζεται με προσαγωγές ατόμων που κρίνονται ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια. Η ηρεμία έχει επέλθει πάντως στο κέντρο.
22:20  Στην περιοχή του πάρκου και σε άλλα σημεία του Αγρινίου συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση με τις προσαγωγές ατόμων
geg-poreia-fyssas9
koi-epeisodia-fyssas1 koi-epeisodia-fyssas3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου