Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μην θέλει καν να μιλάει για το Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο ουσιαστικά αποκάλεσε «καλικάντζαρο»  στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ ωστόσο παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις κινήσεις που γίνονται στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη ειδικά μετά τα όσα έγιναν στο Ζάππειο με τους κλακαδόρους και τις αποδοκιμασίες ,κατάλαβαν πως δεν μπορούν να εφησυχάζουν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ψάχνει μια καλή ευκαιρία πρώτον , να πάρει το αίμα του πίσω και δεύτερον να επιστρέψει θριαμβευτικά. Το πρόβλημα είναι πως οι «παπανδρεϊκοί» δεν έχουν καταλήξει αν θέλουν να πάρουν πίσω το καταχρεωμένο ΠΑΣΟΚ ,τα περισσότερα από τα χρέη δημιουργήθηκαν επί Γιώργου Παπανδρέου, ή αν θα πρέπει να κάνουν νέο πολιτικό φορέα και πόσα στελέχη θα ακολουθήσουν στη νέα πορεία.
Οι Βενιζελικοί πιστεύουν ακράδαντα πως ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο θα κάνει κόμμα αλλά δεν θα πάρει και κανένα από τα στελέχη που τόσα χρόνια τον έχουν στηρίξει καθώς πιστεύουν πως ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να φτιάξει κάτι εντελώς καινούργιο χωρίς κανένα από τα πρόσωπα του παρελθόντος.
Στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα χτυπήσει πριν από το συνέδριο για την ίδρυση της δημοκρατικής παράταξης ή κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με σκοπό να απαξιώσει τις διαδικασίες.
Για αυτό το σκοπό στην Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.