Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Οι θέσεις στον δήμο Αγρινίου: Δελεάζουν και προβληματίζουν

po-teleuteo-dimotiko4

        

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και λίγες οι θέσεις αυτές και το ενδιαφέρον των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του Γ. Παπαναστασίου είναι αυξημένο, μιας και πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη λάβει διαβεβαιώσεις πως θα μπουν σε θέσεις ευθύνης. Διαβεβαιώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και προαπαιτούμενο για να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του νέου δημάρχου.
Πληροφορίες λένε πως κάποιοι έχουν περάσει και από την Οικονομική υπηρεσία του δήμου ρωτώντας σχετικά με τις αντιμισθίες αυτών των θέσεων! Άλλοι πάλι διατυμπανίζουν από τώρα την αξιοποίηση τους.
Εκτός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους έμμισθους αντιδημάρχους, θα υπάρχουν και εκείνοι που θα είναι άμισθοι, το κατά πόσον όμως θα είναι πραγματικά άμισθοι, θα το δούμε μόλις γίνουν οι ανακοινώσεις. Για παράδειγμα δεν γίνεται να χαρακτηρίζεσαι άμισθος, να είσαι όμως πχ δημόσιος υπάλληλος και ο μισθός σου να καταβάλλεται κανονικά! Πρόκειται σαφώς για κοροϊδία…
Ακόμη είναι οι θέσεις των πρόεδρων των Νομικών Προσώπων και επιχειρήσεων (ΚΕΔΑ, ΚΕΠΑ, Παιδικοί Σταθμοί, δημοτικό πάρκινγκ. ΔΗΠΕΘΕ, «Τριχωνίδα»), του πρόεδρου της ΔΕΥΑΑ, των Σχολικών Επιτροπών, αντιπροέδρων κλπ. Με λίγα λόγια, το ότι θα υπάρχουν παραπονούμενοι, αυτό είναι βέβαιο, αλλά ολο και κάτι θα βρεθεί για τους περισσότερους…
Παράλληλα είναι οι θέσεις των συνεργατών, που δεν θα είναι εκλεγμένοι. Ο απερχόμενος δήμαρχος Π. Μοσχολιός αξιοποίησε μόνον δυο από αυτές τις θέσεις: Στο γραφείο τύπου του και αυτή του Γενικού Γραμματέα του δήμου. Είναι βέβαιο πως οι συγκεκριμένες θα καλυφθούν από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του νέου δημάρχου. Υπάρχουν όμως ακόμη έξι θέσεις συνεργατών που αντιστοιχούν σε κάθε έμμισθο αντιδήμαρχο που ο Π. Μοσχολιός δεν τις αξιοποίησε για λόγους εξοικονόμησης πόρων. Είναι στην ευχέρεια του Γ. Παπαναστασίου λοιπόν να αποφασίσει εάν θα ενεργοποιήσει τις θέσεις αυτές, που θα επιβαρύνουν φυσικά τον συνεχώς μειούμενο προϋπολογισμό του δήμου.
Όσο για την ονοματολογία, αυτή τώρα αρχίζει. Το βέβαιο είναι πως ο νέος δήμαρχος δεν έχει καταλήξει ακόμη στο σχήμα που θα επιλεξει την πρώτη και κρίσιμη περίοδο της διακυβέρνησης του δήμου. Παράλληλα θα πρέπει να καθορίσει και το σχήμα των υπηρεσιών του δήμου και εάν θα προχωρήσει σε αλλαγές ευρείας ή περιορισμένης κλίμακας. Το βέβαιο είναι πως δέχεται πολλές προτάσεις και καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τον ίδιο, χωρίς να δημιουργήσει τριγμούς, είτε στη δημοτική του ομάδα, είτε στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου.
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου