Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ...

 
Στο... και πέντε δόθηκε ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και έτσι όσοι οι πολίτες δεν τα κατάφεραν,...
θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν την πληρωμή τους.

Συγκεκριμένα, παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση:

«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους.

»Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Οι συναλλαγές στις εφορίες


Περιορισμένες συναλλαγές, θα διεκπεραιώνουν οι εφορίες την Πέμπτη και Παρασκευή, με υπαλλήλους που θα ορισθούν ειδικώς για αυτές τις εργασίες. Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις εφορίες για έκδοση φορολογικής ενημερότητας, για κατάθεση δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτου και κληρονομιάς, καθώς και για παραλαβή πινακίδων με ταυτόχρονη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, η οποία έχει ως εξής:

1. Με το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας, ορίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, την Πέμπτη και Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014, αντίστοιχα, και ότι οι υπάλληλοι αυτών, κατά τις ως άνω ημέρες, θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

2. Επειδή, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η συναλλαγή με τους πολίτες δεν μπορεί να αναβληθεί, όπως είναι:

- η χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
- η παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
- η κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
- η κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., στις οποίες αποστέλλεται το παρόν, τρεις έως πέντε υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

3. Επισημαίνεται ότι, για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, πρέπει να αναρτήσετε σχετική ανακοίνωση, σε εμφανή σημεία των κτιρίων στέγασης των Υπηρεσιών σας, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι για την εξυπηρέτησή τους, η οποία θα γίνεται μόνον σε έκτακτες περιπτώσεις, κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες.

4. Κατά τα λοιπά, ισχύει το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας.

Χ. Θεοχάρης: 500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό νωρίτερα την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, διέψευσε τις πληροφορίες ότι περίπου 1.000.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως χθες τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι υπολογίζει πως λιγότεροι από 500.000 δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

«Υπολογίζω ότι γύρω στους 4.800.0000 - 5.000.000 έχουν πληρώσει, που σημαίνει ότι λιγότερο από 500.000 απομένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις εφορίες και το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι φορολογούμενοι να παραλάβουν κλειδάριθμο, είπε ότι δεν θα τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του χρόνου.
Πηγή : protothema.gr

Ανοικτές την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Δ.Ο.Υ. για έκτακτες συναλλαγές

 

Επείγουσα εγκύκλιο εξέδωσε η ΓΓΔΕ με την οποία ενημερώνει ότι :

ΘΕΜΑ: «Πραγματοποίηση εκτάκτων συναλλαγών με το κοινό από τις Δ.Ο.Υ., κατά την  Πέμπτη και  Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014»
                 
1.- Με το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας, ορίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, την Πέμπτη και Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014, αντίστοιχα, και ότι οι υπάλληλοι αυτών, κατά τις ως άνω ημέρες, θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

2.-  Επειδή, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η συναλλαγή με τους πολίτες δεν μπορεί να αναβληθεί, όπως είναι:

α) η χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
β) η παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
γ) η κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
δ) η κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., στις οποίες αποστέλλεται το παρόν, 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

3.- Επισημαίνεται ότι, για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, πρέπει να αναρτήσετε σχετική ανακοίνωση, σε εμφανή σημεία των κτιρίων στέγασης των Υπηρεσιών σας, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι για την εξυπηρέτησή τους, η οποία θα γίνεται μόνον σε έκτακτες περιπτώσεις, κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες.

4.- Κατά τα λοιπά, ισχύει το αριθ. Δ6Δ 1197469 ΕΞ 2013/27.12.2013 έγγραφό μας.
 

Αντώνη, έκανες λάθος πολεμώντας τα δικαιώματα των μεταναστών;




Τον γύρο του Διαδικτύου, μέσα κι από το facebook της Νέας Δημοκρατίας, κάνουν σημερινές φωτογραφίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου όπου και δέχθηκε παιδιά από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για να του πουν τα πατροπαράδοτα κάλαντα.

Είναι η 2η φορά στη διάρκεια της θητείας του που ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται χαμογελαστός στο Μέγαρο Μαξίμου Έλληνες διαφορετικού χρώματος. Η πρώτη ήταν όταν δέχθηκε την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούμπο, του Έλληνα που ήδη διαπρέπει στο μαγικό κόσμο του NBA.

Ως πρώτη αίσθηση, αυτές οι εικόνες και η συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά με εξοργίζουν καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πολέμησε με ακροδεξιά λύσσα κάθε νομοθετική ρύθμιση υπέρ αυτών των παιδιών, χαϊδεύοντας συνειδητά μέχρι και τα αυτιά των Χρυσαυγιτών.

Μιας και οι ημέρες είναι γιορτινές και η γκρίνια δεν είναι πάντα παραγωγική, αναρωτιέμαι αν όλες αυτές οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά συμβολίζουν την παραδοχή του προσωπικού λάθους του στο συγκεκριμένο θέμα. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, πόσο μάλλον όταν η διόρθωση τους αλλάζει προς το καλύτερο και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Θα πρέπει λοιπόν με κάποιον τρόπο ο πρωθυπουργός να απαντήσει στο ερώτημα που οι ίδιες του οι πράξεις θέτουν: έχει αλλάξει γνώμη για τα δικαιώματα των μεταναστών που ζουν χρόνια στη χώρα μας κι έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία; Σκοπεύει να τα υπερασπιστεί;

Διαφορετικά, αν ο Αντώνης Σαμαράς φωτογραφίζεται με παιδιά τα οποία, πίσω από τις κάμερες, αντιμετωπίζει ως υποψήφιους εχθρούς του Έθνους, τότε το συμπέρασμα που βγάζει κανείς και για τον άνθρωπο Σαμαρά, όχι μόνο για τον πολιτικό Σαμαρά, δεν μπορεί παρά να είναι φοβερά άσχημο.
 

Ας ανοίξει επιτέλους το κλειστό επάγγελμα «Μπίστης» στην Κεντροαριστερά


 
Η πρωτοβουλία των 58, η οποία αναλήφθηκε κυρίως από σοβαρούς ανθρώπους αγαθών προθέσεων, είναι μια κατ' εξοχήν κίνηση υπέρ της ενότητας του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Νομίζω ότι οι προοπτικές αυτής της πρωτοβουλίας θα ήταν σημαντικά καλύτερες αν ήταν πρωτοβουλία των...57, αν δεν είχαν προσφέρει ξανά στέγη στο Νίκο Μπίστη.

Αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι 58 ένιωσαν την ανάγκη να γίνουν ο 6830ος σταθμός στην «καριέρα» του Νίκου Αλέφαντου της Κεντροαριστεράς, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν ότι είναι ένα τοξικό πρόσωπο ταυτισμένο με οπαδικό τρόπο με τον Κώστα Σημίτη και το περιβάλλον του, χάρη στο οποίο ακόμα καλείται σε πολιτικές εκπομπές κι έτσι προβάλλεται, άρα υπάρχει.

Με δυο μόνο του κείμενα, το ένα σε ύφος Τράγκα (εδώ) κι το άλλο σε ύφος ανιστόρητου αυλοκόλακα του πληθωρικά αποτυχημένου Βενιζέλου (εδώ) έχει καταφέρει να εξοργίσει ένα μεγάλο κομμάτι του ακροατηρίου στο οποίο εκ των πραγμάτων στοχεύει μια ενωτική πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά.

Κάνει μεγάλο λάθος όποιος πιστεύει ότι η κοινωνία μαζί με τον Βενιζέλο, δεν έχει σιχαθεί τους κάθε λογής Μπίστηδες που κάθε 6 μήνες εμφανίζονται και μια νέα λύση για τη χώρα και την Κεντροαριστερά.

Εξάλλου, σε μια χώρα που δίνει μάχη για να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, ας ανοίξει επιτέλους και το κλειστό επάγγελμα «Μπίστης» στην Κεντροαριστερά
 

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ...




Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις...
7, 8, 9 και 10 Ιανουαρίου 2014. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν χθες απογοητευμένοι από τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Υγείας Ατνώνη Μπέζα και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Χαρακτήρισαν επίσης τους όρους ένταξής τους στο ΕΣΥ, απαξιωτικούς και αποτρεπτικούς, ώστε να αναγκαστούν να αποχωρήσουν.
 

Προχωρά του Μπούντιμιρ

sup-boundimir
Προσπάθεια για να αποκτήσει τον Μάριο Μπούντιμιρ κάνει ο Παναιτωλικός. Άμεσα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα.
Επαφή με τον Μάριο Μπούντιμιρ είχε ο Παναιτωλικός. Ο Κροάτης επιθετικός δεν είναι ικανοποιημένος με τον χρόνο συμμετοχής που έχει στον ΑΠΟΕΛ και θέλει να φύγει από τον κυπριακό σύλλογο. Πριν λίγες ημέρες προτάθηκε στην ομάδα του Αγρινίου, η οποία ανταποκρίθηκε και πιθανόν να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις εντός της εβδομάδας.
Το θέμα του 28χρονου παίκτη είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά δεν είναι το μόνο που απασχολεί τον Μάκη Χάβο και τους συνεργάτες του. Εξετάζονται περιπτώσεις αρκετών αριστερών μπακ από την ξένη αγορά. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στον κυπριακό Τύπο, ο Φίλιππος Δάρλας, που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά δεν υπολογίζεται από τον Παναιτωλικό είναι στο «στόχαστρο» της Νέας Σαλαμίνας.
http://www.sport-fm.gr/

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα (video)

        
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓιορτινή ατμόσφαιρα με ευχές για μία καλή χρονιά και παραδοσιακά κάλαντα επικράτησε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με μελωδικές φωνές από τα παιδιά του Τοπικού Τμήματος Πάτρας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού γέμισε το γραφείο του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Με τα τρίγωνα ανά χείρας και φυσικά αρκετό θάρρος και… φωνή, οι μικροί Οδηγοί έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον κ. Κατσιφάρα, αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Πετρόπουλο.
Λίγο αργότερα, με τη συνοδεία ακορντεόν, στρατιώτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας, έψαλλαν και αυτοί τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη, ανταλλάσσοντας ευχές για μία καλή και ευτυχισμένη νέα χρονιά.
Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι και το 2014 που καταφθάνει σε λίγες ώρες, να αποτελέσει ένα έτος ελπίδας και προόδου για όλους μας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Γιορτινό κλίμα στην πόλη και στο Δημαρχείο (φωτο)

        
IMG_0135
Απ’ άκρη σ’άκρη της Ελλάδας η μελωδία από τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ξεχύνεται σε δρόμους, σπίτια, με τις φωνές των μικρών παιδιών να αποχαιρετούν με τον πιο γλυκό, παραδοσιακό τρόπο την χρονιά που φεύγει. Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου από νωρίς σήμερα το πρωί παιανίζει τα κάλαντα σε γωνιές της πόλης, ενώ λίγο πριν τη στάση της στην κεντρική πλατεία, τα «έψαλε» στον δήμαρχο Π. Μοσχολιό.
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio1
Τους μουσικούς της φιλαρμονικής ανέλαβε να διευθύνει φέτος , μαζί με τον μαέστρο κ. Βασίλη Κονίδα, ο μικρός Χάρης, γιος μιας μουσικού της φιλαρμονικής που, ντυμένος Αη Βασίλης, κουνούσε το δοξάρι δίνοντας το ρυθμό και… κλέβοντας τις εντυπώσεις!
IMG_0139
Ο κ. Μοσχολιός έδωσε στη συνέχεια τις καλύτερες ευχές του για το νέο έτος. Ευχές για αγάπη, υγεία και αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. . Το 2014 να είναι ένας χρόνος με περισσότερη ευτυχία και χαρά, που θα δώσει σε όλους δύναμη και αισιοδοξία…».
DSCN7735
DSCN7744
DSCN7746
DSCN7750
DSCN7758
IMG_0137
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio1
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio2
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio3
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio4
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio5
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio6
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio7
koi-protoxroniatika-kalanta-dimarxeio8
 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ




Με την αγωνία αν θα δοθεί κάποια ολιγοήμερη παράταση για τις εκκρεμότητες στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν μέχρι σήμερα το μεσημέρι βρίσκονται χιλιάδες φορολογούμενοι, που τις...
προηγούμενες ημέρες δεν κατάφεραν είτε από αμέλεια είτε από αδυναμία να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους με την εφορία.

Έναν επιπρόσθετο βραχνά αποτελεί το γεγονός ότι οι εφορίες σήμερα κατεβάζουν ρολά στις 12 το μεσημέρι (λόγω της ημιαργίας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς) ενώ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό και το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, τις πρώτες δύο, δηλαδή, ημέρες του νέου έτους.

Και τα ανοιχτά μέτωπα δεν είναι λίγα: τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος, πληρωμή ΦΑΠ των ετών 2011-2012-2013, κατάθεση πινακίδων και έκδοση κλειδαρίθμων, είναι οι συναλλαγές με την εφορία η προθεσμία για τις οποίες εκπνέει σήμερα.

Η εικόνα των προηγούμενων ημερών σε εφορίες αλλά και τράπεζες προϊονίζει τις εικόνες που θα ζήσουν και σήμερα όσοι θελήσουν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ουρές, ουρές, ουρές και πάλι ουρές.

Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων η εικόνα που παρουσιάζει το σύστημα δεν δικαιολογεί παράταση μολονότι οι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν είχαν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τη Δευτέρα υπολογίζοντας σε περίπου 1,5 εκατομμύριο. Σε κάθε περίπτωση ο Χάρης Θεοχάρης, όμως, παρέπεμψε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, παραπέμποντας εκεί για το ενδεχόμενο παράτασης. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

Όσον αφορά την προμήθεια κλειδάριθμου ο κ. Θεοχάρης εξήγησε ότι δεν προβλέπεται πρόστιμο αλλά θα απενεργοποιηθούν όλοι οι παλιοί κωδικοί από την εφορία που σημαίνει ότι όποιος δεν προλάβει να πάρει νέο κλειδάριθμο, απλά δεν θα μπορεί να μπει στο σύστημα και θα πρέπει να υποβάλει νέο αίτημα.
 

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΕΣ




Το αδιαχώρητο επικρατεί και σήμερα στις τράπεζες και τις εφορίες με τους φορολογουμένους που σπεύδουν την τελευταία στιγμή να πληρώσουν φόρους και τέλη, να παραλάβουν τον κλειδάριθμο και να...
παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014. Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποφασίσει αν θα παρατείνει την προθεσμία που εκπνέει το μεσημέρι για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014 και των δόσεων του φόρου εισοδήματος, του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013.
 

Διπλή προπόνηση χωρίς Γκόλια και Μπακάκη σήμερα

        
pan-panai-proponisi1
Δύο προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας του Παναιτωλικού. Απουσίασε ο Γκόλιας λόγω ίωσης και ο Μπακάκης που υποβάλλεται σε θεραπεία. Θεραπεία έκανε και ο Πόι, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Καμαρά που επέστεψε σήμερα στο Αγρίνιο.
Το πρωί έγινε προπόνηση δύναμης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο σε δύο γκρουπ. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε οικογενειακό δίτερμα με την ομάδα Κ20, στο οποίο η ανδρική ομάδα επικράτησε με 5-0. Τα γκολ σημείωσαν Μύγας, Καλογέρης, Σφακιανάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπόγιοβιτς.
Αγωνίστηκαν οι: Ράφαελ, Γκάλο, Κούσας, Μπικέι, Μελισσάς, Τζούνιορ, Γοδόι, Θεοδωρίδης, Μύγας, Νταλμά, Πασάς. Στο β’ ημίχρονο οι: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλί, Κοζάκης, Κωνσταντινόπουλος, Καλογέρης, Σφακιανάκης, Κολοκοτρώνης, Μήλιος, Μπόγιοβιτς.
Η προπόνηση της Τρίτης θα γίνει  στις 3.00 το απόγευμα.
 

Θρήνος για τον 30χρονο κυνηγό από την Αμφιλοχία

oplo_624_355Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα “τριτώσει” το κακό και μάλιστα μέσα στην καρδιά των εορτών, κλείνοντας και άλλα σπίτια. Δευτερόλεπτα αν είχε καθυστερήσει να πατήσει τη σκανδάλη ο 41χρονος κυνηγός, θα είχε προλάβει το κακό.
“Γιατί θεέ μου γιατί…” έλεγε και ξανάλεγε ο κυνηγός που πυροβόλησε, σύμφωνα με το LamiaReport,
ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς όταν κατάλαβε ότι πυροβόλησε άνθρωπο και όχι το αγριογούρουνο στο οποίο είχε στήσει καρτέρι μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας.
Πως έγινε το κακό
Ο 30χρονος γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής πήρε το όπλο του και είπε στους δικούς του ότι θα πάει μια βόλτα για να κυνηγήσει πουλιά. Άφησε το αυτοκίνητο στους πρόποδες της Οίτης, ανάμεσα στις Κομποτάδες και τις Μεξιάτες και άρχισε να ανεβαίνει στο βουνό από ένα γνωστό σε αυτόν μονοπάτι στη θέση “Γερακάρης”.
Μια περιοχή δύσβατη με βράχια, αλλά και βλάστηση, με πουρνάρια και θάμνους.
Φυσικά δεν γνωρίζει ότι στην περιοχή έχει στήσει καρτέρι για αγριογούρουνο, μια 7μελής ομάδα έμπειρων κυνηγών, όπως λένε στις Κομποτάδες.
Όταν ο άτυχος 30χρονος φτάνει σχεδόν στη κορυφή του μονοπατιού δέχεται τα πυρά, από το όπλο ενός κυνηγού. “Άκουσα ένα θόρυβο και είδα κάτι να κινείται μέσα στους θάμνους. Ήμουν σίγουρος ότι ήταν το αγριογούρουνο. Σήκωσα το όπλο και πυροβόλησα…”, φέρεται να είπε ο 41χρονος,
ο οποίος είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε ότι είχε πυροβολήσει άνθρωπο ήταν απαρηγόρητος.
Το άτυχο παλικάρι δέχθηκε τα βόλια στα πλευρά και έπεσε στη χαράδρα. Λένε ότι δεν πέθανε ακαριαία, άλλα λίγο αργότερα από ακατάσχετη αιμορραγία.
Πάντως όταν κατάφεραν οι κυνηγοί της ομάδας να κατέβουν στο σημείο που είχε πέσει, ήταν ήδη αργά.
Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και την Π.Υ., που έφθασαν στο σημείο.
Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και έγινε από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ. όταν μάλιστα είχε πέσει το σκοτάδι, αφού έπρεπε να γίνουν όλα τα διαδικαστικά από την αστυνομία.
Πήρε την καραμπίνα για να αυτοκτονήσει ο πατέρας του
Οι γονείς του άτυχου Λευτέρη είδαν την αστυνομία και την Πυροσβεστική που πηγαινοερχόταν στις Μεξιάτες,
αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν το κακό που τους είχε βρει.
Όταν κάποια στιγμή πήγαν προς την περιοχή που ήταν αποκλεισμένη από την αστυνομία και δεν τους άφησαν να πλησιάσουν περισσότερο, κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί στο παιδί τους.
Μάλιστα σύμφωνα με το LamiaRepor, ο πατέρας του 30χρονου, όταν επέστρεψε στο σπίτι, πήρε το όπλο και προσπάθησε να αυτοκτονήσει μην αντέχοντας τον τόσο άδικο χαμό του παιδιού του.
Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν κατάλαβαν τι πήγε να κάνει και τελευταία στιγμή κατάφεραν να πάρουν το όπλο από τα χέρια του απαρηγόρητου πατέρα.
Ο άτυχος Λευτέρης καταγόταν από την Αμφιλοχία και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Τα τελευταία χρόνια δούλευε στη Μύκονο ως ηλεκτρολόγος. Πήγε για κάποιες ημέρες των εορτών στο εξοχικό κτήμα των γονιών του στις Μεξιάτες
και σήμερα Δευτέρα είχε δώσει ραντεβού με την αγαπημένη του στην Αθήνα για να περάσουν μαζί την πρωτοχρονιά,
ενώ σύντομα σκόπευαν να παντρευτούν.
Η αρραβωνιαστικιά του είχε πάει και αυτή στην Ορεστιάδα στους δικούς της και θα τον συναντούσε σήμερα στην Αθήνα. Η μοίρα όμως έπαιξε για μια ακόμη φορά το δικό της άσχημο παιχνίδι…
newsit.gr

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πρώην αρχηγός κόμματος κατέθεσε πινακίδες...

 
..."λόγω ηλιθιότητας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης"! (PHOTO)...

Ανάμεσα στους χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και ο ...
 

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα-παιδική έκθεση, του Σαμαρά...

 
Πάντα σε τέτοιες τραγικές στιγμές,δεν ξέρεις πως να το πάρεις.Να κλάψεις,ή να γελάσεις.Στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά,ο πρωθυπουργός,είπε πως γίνανε λάθη,αλλά θα τα διορθώσει.
Θα μετατρέψει το φόβο σε ελπίδα,τη γκρίνια σε αυτοπεποίθηση,την μιζέρια, σε δημιουργία.
Και...

Ντεμπούτο για Νταλμά, προτάθηκε ο Μπούντιμιρ

        


sup-panai-ntalmaΓράφει ο Γιώργος Ντυμένος, από την http://www.sportday.gr
Στις προπονήσεις έχουν επιστρέψει οι παίκτες του Παναιτωλικού και ο Μάκης Χάβος δεν… αστειεύεται. Ο κόουτς των «καναρινιών» με το «καλημέρα»… τρέχει τους ποδοσφαιριστές του, καθώς σε μερικές ημέρες θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ δύσκολο ματς.
Οπου μάλιστα αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Νταλμά. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας δεν είναι 100% έτοιμος, όμως ανεβάζει συνέχεια ρυθμούς. Μάλιστα ο Γάλλος έχει πολύ καλή παράδοση με τους «πράσινους». Τη σεζόν 2009/10 τους αντιμετώπισε δύο φορές με τη φανέλα της Σταντάρ και πανηγύρισε ισάριθμες νίκες.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ
Παράλληλα στο Αγρίνιο θέλουν να… αποσυμφορήσουν το ρόστερ τους. Ηδη έχει φύγει ο Ιωάννου και από καιρό σας μεταφέραμε πως το «καμπανάκι» χτυπούσε για παίκτες όπως ο Μπελόν (είχε μείνει εκτός αποστολής με τον ΟΦΗ), τον Δάρλα ή τον Ασκες που έγραφαν στο Περού πως ενδέχεται να επιστρέψει στην Αλιάνζα Λίμα ή τη Σπόρτινγκ Κριστάλ. Πλέον στην ομάδα «τρέχουν» το συγκεκριμένο θέμα, καθώς μετέφεραν σε όσους παίκτες δεν υπολογίζονται, πως μπορούν να βρουν άλλη ομάδα. Με την υποσημείωση βέβαια πως οι επαφές γίνονται σε πολύ καλό κλίμα. Ετσι οι Μπελόν, Δάρλας, Μουμίν, Κουτσοσπύρος έχουν το «Ο.Κ.» να αποχωρήσουν και γίνονται σχετικές συζητήσεις. Οι Μεταξούλης, Σμίτλος και Ασκες θα πάνε δανεικοί ώστε να πάρουν ματς στα πόδια τους. Μάλιστα για τον τελευταίο εκτός από ομάδες της χώρας του, υπάρχει ενδιαφέρον και από συλλόγους του MLS των ΗΠΑ.
ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΥΝΤΙΜΙΡ
Την ίδια στιγμή στη λίστα του Παναιτωλικού προστέθηκε ένας παλιός μας γμώριμος. Ο Μάριο Μπούντιμιρ. Ο Κροάτης φορ που από το καλοκαίρι του 2012 αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ (30 συμ./4 γκολ), έχει συμφωνήσει με την κυπριακή ομάδα να φύγει, αρκεί να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο 27χρονος στράικερ φαίνεται πως επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα μας – από το 2007 ως το 2012 έπαιζε στον Εργοτέλη – και προτάθηκε στα «καναρίνια». Τα οποία εξετάζουν την περίπτωσή του. Αλλωστε πρόκειται για έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στη Σούπερ Λιγκ.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα

   
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα
Εγκάρδιες ευχές προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, με την ευκαιρία έλευσης, σε λίγες ώρες, του νέου έτους.
Συγκεκριμένα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνει:
«Εύχομαι από καρδιάς το 2014 να είναι περισσότερο αισιόδοξο για όλους τους πολίτες και να αποτελέσει την αρχή για μία νέα πορεία για την χώρα μας. Η ανατολή του νέου έτους να φέρει στις καρδιές και τις ζωές όλων μας αισιοδοξία και τη γαλήνη.
Ας μην αφήσουμε τις δυσκολίες που μαστίζουν τη χώρα μας να μας καταβάλλουν. Θα τις αντιμετωπίσουμε πλέον όλοι μαζί ως μία ενιαία κοινωνία, ένα ενεργό σύνολο, θεσμός και πολίτες από κοινού και μέσα από την καλοπροαίρετη συνεργασία και τη σύνθεση απόψεων, θα σταθούμε όρθιοι, θα αντέξουμε και θα ανταπεξέλθουμε.
Το 2014 ας είναι ένα έτος που όλοι μαζί θα δράσουμε, θα αντιδράσουμε και θα επηρεάσουμε, για ένα καλύτερο μέλλον.
Η αλληλεγγύη και η ενεργή συμμετοχή όλων μας ας είναι η κινητήρια δύναμη για ένα καλύτερο αύριο, το αύριο των παιδιών μας.
Εύχομαι το 2014 να χαρίσει σε όλους μας δύναμη, ευτυχία, υγεία και αγάπη και να αποτελέσει ένα έτος δημιουργικότητας και προόδου για την περιοχή μας!».
 

Οι Χρυσαυγίτες στο Μεσολόγγι

 1503124_257360034430081_1500842772_oΌπως ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης η Χρυσή Αυγή χθες Κυριακή  στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη διανομή ενημερωτικού υλικού από τα μέλη του τοπικού πυρήνα. Στη δράση συμμετείχαν οι βουλευτές Παναγιώταρος Ηλίας και Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, καθώς και τα μέλη της κεντρικής επιτροπής της Χ.Α. Ρήγας Χρήστος και Σταθόπουλος Λεωνίδας.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει η Χρυσή Αυγή: «Μετά τη δράση μας σε όλο το κέντρο της πόλης, οι Συναγωνιστές παρέμειναν στην κεντρική πλατεία, όπου και μίλησαν με συμπολίτες μας που θέλησαν να τους γνωρίσουν από κοντά, και να τους σφίξουν το χέρι για τον Αγώνα που διεξάγουν, για την Ελευθερία της χώρας από τα δεσμά της κατοχικής κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου. Τραγική ειρωνεία ήταν το τραινάκι του λούνα παρκ που είχε στηθεί και λειτουργούσε πάνω στην πλατεία, θυμίζοντας στους διερχομένους το …άλλο τραίνο, το πραγματικό, που μας είχαν τάξει αλλά ποτέ δεν είδαμε, δια χειρός Βερελή… Ο Αγώνας μέχρι την τελική νίκη συνεχίζεται ακάθεκτος, στους δρόμους, στην βουλή, και παντού δίπλα στον Ελληνικό λαό !»
1499286_257360231096728_683853357_o1556928_257360091096742_1062620652_o
 

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για νέους ανέργους

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για νέους ανέργους

Άνοιξαν σήμερα δύο εφαρμογές στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δύο νέα προγράμματα.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» που απευθύνεται σε 2.000 ανέργους νέους, ηλικίας έως 35 ετών και το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», που απευθύνεται σε 4.000 ανέργους.
Το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων με έμφαση στην Καινοτομία» έχει στόχο την προώθηση ανέργων νέων έως 35 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.
Ο αριθμός των ωφελούμενων νέων ανέργων μπορεί να φτάσει έως τα 2.000 άτομα και το ποσό της επιχορήγησης τα 10.000 ευρώ. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων στον ΟΑΕΔ, που θα αξιολογούνται με βάση την καινοτομία. Για τις προτάσεις που θα εγκριθούν, θα πρέπει εντός 12 μηνών και σε τρεις δόσεις να καταβληθεί σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία το παραπάνω ποσό.
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται 11 Περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται, ως εξής:
- 'Αξονας Προτεραιότητας 7 στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.
- 'Αξονας Προτεραιότητας 8 στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στο Πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις. Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του Προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (oaed.gr) από 30/12/2013.
Αντίστοιχα, σκοπός του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.
Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους.
Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων άνω των 25 ετών ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα.
Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.
Σήμερα, επίσης, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις που προσέλαβαν ανέργους από τα προγράμματα «επιταγής εισόδου για νέους ανέργους έως 29 ετών» και επιθυμούν να τους διατηρήσουν στη θέση τους για άλλους έξι μήνες. Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τη θέση εργασίας με 15 ευρώ την ημέρα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών και με 18 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους άνω των 25 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ενημερώθηκαν όσοι φεύγουν, προτάθηκε ο Μπούντιμιρ

Ντεμπούτο με ΠΑΟ ο Νταλμά
137810919034Στις προπονήσεις έχουν επιστρέψει οι παίκτες του Παναιτωλικού και ο Μάκης Χάβος δεν… αστειεύεται. Ο κόουτς των «καναρινιών» με το «καλημέρα»… τρέχει τους ποδοσφαιριστές του, καθώς σε μερικές ημέρες θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ δύσκολο ματς.
Όπου μάλιστα αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Νταλμά. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας δεν είναι 100% έτοιμος, όμως ανεβάζει συνέχεια ρυθμούς. Μάλιστα ο Γάλλος έχει πολύ καλή παράδοση με τους «πράσινους». Τη σεζόν 2009/10 τους αντιμετώπισε δύο φορές με τη φανέλα της Σταντάρ και πανηγύρισε ισάριθμες νίκες.
Παράλληλα στο Αγρίνιο θέλουν να… αποσυμφορήσουν το ρόστερ τους. Ηδη έχει φύγει ο Ιωάννου και από καιρό σας μεταφέραμε πως το «καμπανάκι» χτυπούσε για παίκτες όπως ο Μπελόν (είχε μείνει εκτός αποστολής με τον ΟΦΗ), τον Δάρλα ή τον Ασκες που έγραφαν στο Περού πως ενδέχεται να επιστρέψει στην Αλιάνζα Λίμα ή τη Σπόρτινγκ Κριστάλ. Πλέον στην ομάδα «τρέχουν» το συγκεκριμένο θέμα, καθώς μετέφεραν σε όσους παίκτες δεν υπολογίζονται, πως μπορούν να βρουν άλλη ομάδα. Με την υποσημείωση βέβαια πως οι επαφές γίνονται σε πολύ καλό κλίμα. Ετσι οι Μπελόν, Δάρλας, Μουμίν, Κουτσοσπύρος έχουν το «Ο.Κ.» να αποχωρήσουν και γίνονται σχετικές συζητήσεις. Οι Μεταξούλης, Σμίτλος και Ασκες  θα πάνε δανεικοί ώστε να πάρουν ματς στα πόδια τους. Μάλιστα για τον τελευταίο εκτός από ομάδες της χώρας του, υπάρχει ενδιαφέρον και από συλλόγους του MLS των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή στη λίστα του Παναιτωλικού προστέθηκε ένας παλιός μας γμώριμος. Ο Μάριο Μπούντιμιρ. Ο Κροάτης φορ που από το καλοκαίρι του 2012 αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ (30 συμ./4 γκολ), έχει συμφωνήσει με την κυπριακή ομάδα να φύγει, αρκεί να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο 27χρονος στράικερ φαίνεται πως επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα μας – από το 2007 ως το 2012 έπαιζε στον Εργοτέλη – και προτάθηκε στα «καναρίνια». Τα οποία εξετάζουν την περίπτωσή του. Άλλωστε πρόκειται για έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στη Σούπερ Λιγκ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ
Sday.gr
                                           
 

Δύο ημέρες προθεσμία για τις εκκρεμότητες στην εφορία

        
epi-doy-agrinio
Μόλις δύο εργάσιμες ημέρες (30 και 31/12) έχουν στην διάθεσή τους οι φορολογούμενοι, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμμότητες στην Εφορία, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013) αλλά και να πάρουν κλειδάριθμο για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές.
Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, όπως προκύπτει, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ΙΧ δεν είχαν πληρώσει ακόμα, την ώρα που αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των φορολογουμένων – και κατ” επέκταση η ταλαιπωρία στις εφορίες – που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν κατατεθεί περίπου 75.000 πινακίδες από ιδιοκτήτες οχημάτων.
Από το υπουργείο εν τω μεταξύ δεν έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυλοφορίας και σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.
Την Τρίτη επίσης, εκπνέει και η προθεσμία για την προμήθεια κλειδαρίθμου καθώς από 1/1/2014 απενενεργοποιούνται όλοι οι παλιοί κωδικοί και όσοι θέλουν να κάνουν ηλεκτρονική συναλλαγή θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα για νέους κωδικούς.
Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2014 εξάλλου, θα πρέπει να πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.
Σημειώνεται τέλος, ότι η Τρίτη είναι ημιαργία για τις εφορίες (θα λειτουργήσουν δηλ. έως τις 12 το μεσημέρι) , ενώ στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό.
 

Ποταμούλα: Τελικός κυπέλλου στην Δηλωτή…. (video-φωτο)

        

koi-diloti-potamoula
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ημιτελικός και τελικός του πρωταθλήματος Δηλωτής την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 στο χωριό μας με τελικούς νικητές και πάλι για τρίτη χρονιά »Ερμή Αναγνωστόπουλο και Μήτσο Παπαθανάση». Εύγε σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι στήριξαν το τουρνουά που αποτελεί πλέον μέρος των Εκδηλώσεων κάθε Χριστούγεννα. Άλλωστε η Ποταμούλα, είναι πάντα πρωτοπόρος και φέτος είδαμε και γειτονικά χωριά (Kυπάρισσος) να ξεκινούν τα δικά τους, τουρνουά δηλωτής και έτσι να γίνονται παράδειγμα και για άλλους.
Πραγματικά ένα μπράβο στον Σύλλογο που κατάφερε και φέτος να οργανώσει με άψογο τρόπο το τουρνουά και τελικά διαψεύστηκαν μερικοί που θεωρούσαν ότι δεν θα έχει μεγάλη ανταπόκριση.
Οι δύο νικητές ο κ. Ερμής Αναγνωστόπουλος και ο κ. Μήτσος Παπαθανάσης που είναι ( μέλος Δ.Σ και ταμίας του Συλλόγου) εκπροσώπησαν τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο, ανεβαίνοντας στην Κυπάρρισσο ως ένδειξη στήριξης στην εκδήλωση τουρνουά που για πρώτη χρονιά διοργάνωσε ο Σύλλογος του Χωριού. Επίσης το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος Ποταμούλας κ. Ηλίας Τσιούνης και αρκετοί Ποταμιώτες.
Μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχτηκαν οι Μιχάλης Ευθυμίου και Κων/νος Μπακογιάννης. Αμέσως μετά η Πρόεδρος του Συλλόγου Χριστίνα Σωτηροπούλου τους απένειμε τους αναμνηστικούς επαίνους.
Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η παρουσία των νικητών Δημήτρη Παπαθανάση και Ερμή Αναγνωστόπουλου, με την παρέα τους, του Πρωταθλήματος Δηλωτής της Ποταμούλας, οι οποίοι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να φωτογραφηθούν με τους νικητές της Κυπαρίσσου.
Αυτό που περιμένουμε τώρα… είναι ένα ακόμα παιχνίδι ανάμεσα στους νικητές της Κυπαρίσσου με τους νικητές της Ποταμούλας!!! Μία πρόταση που απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου στους νικητές και των δύο πρωταθλημάτων.
ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΗΤΑΝ:
Το 1ο ζευγάρι: Βασίλης Αγώρης & θανάσης Βλαχογιάννης
Το 2ο ζευγάρι: Μήτσος Παπαθανάσης & Ερμής Αναγνωστόπουλος

Το 3ο ζευγάρι: Χρήστος Βραχωρίτης & Δημήτρης Ανδρώνης

Το 4ο ζευγάρι: Γιώργος Βασιλοκώστας & Σωτήρης Παπαθανάσης


kiparissos.blogspot.gr
http://potamoulanews.blogspot.gr/

Αυτούς κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές!...


Σύμφωνα με τις πρώτες προσεγγίσεις και πληροφορίες η Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύει να στηρίξει:

- στον δήμο Αθηναίων τον ...
νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη

- στο δήμο Θεσσαλονίκης τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη

- στην περιφέρεια Αττικής τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και τη στήριξη της ΝΔ

- στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα

- στην περιφέρεια Κρήτης τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Η στήριξη εκτός απροόπτου στους συγκεκριμένους υποψηφίους με τις όποιες δυνάμεις έχει πλέον το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία θεωρείται δεδομένη καθώς φέρονται αποφασισμένοι να θέσουν και πάλι υποψηφιότητα, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ακόμη, καθώς:

- στην περιφέρεια Πελοποννήσου ουδείς γνωρίζει ακόμη τις προθέσεις του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Δημήτρης Κουσελάς καραδοκούν και το παλεύουν στο παρασκήνιο

- στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρά τις προσπάθειες της Χαρ. Τρικούπη να διαλύσει τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη φαίνεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως και της ΔΗΜΑΡ αυτή τη φορά

- στην περιφέρεια Ιονίου ακούγεται πολύ έντονα το όνομα της βουλευτού Άντζελας Γκερέκου

- στην περιφέρεια Θεσσαλίας προαλείφεται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Έκτορα Νασιώκα

- στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο νυν περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος

Για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας τα πράγματα είναι αρκετά θολά ακόμη όσον αφορά τις προθέσεις της Χαρ. Τρικούπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 στις οποίες ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προσδώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική όντας στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να κερδίσει τις 8 από τις 13 περιφέρειες!

Στις εκλογές του Μαϊου του 2014 τα πράγματα θα είναι συγκεχυμένα καθώς το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά του να βρίσκονται στο ναδίρ της ιστορίας του θα «στηριχτεί» στις συνεργασίες στο πλαίσιο της κεντροαριστερής «Ελιάς», …όπου «φυτρώσει», αλλά και με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο συνεργασιών με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες...
parapolitika.gr