Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ένας ξεχωριστός γάμος στο Αγρίνιο (φωτο)

lif-tzamalis-gamos1        
 


Ιδιαιτέρες στιγμές ευτυχίας χθες για τον αντιδήμαρχο Αγρινίου και αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Αγρινίου Πάνο Τζαμαλή που πλέον πέρασε στο «club» των παντρεμένων μετά το γάμο του με την Βάσω Τσουκαλά.
Στιγμές όμως χαράς έζησαν εκτός από τους συγγενείς και φίλους του ζευγαριού, και σύσσωμη η παράταξη του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού αλλά και το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που στο σύνολο τους σχεδόν παρέστησαν τόσο στον γάμο, που τελέστηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, όσο και στην γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε σε γνωστό κοσμικό κέντρο στην Τριχωνίδα.
lif-tzamalis-gamos2
Πάνος και Βάσω, είχαν προετοιμάσει τα πάντα άψογα για την βραδιά και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με άφθονο κέφι, χορό και τραγούδι, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

lif-tzamalis-gamos3
Από τις επώνυμες παρουσίες, να αναφέρουμε εκτός από τον δήμαρχο Αγρίνιου και όλη την παράταξη του, το Δ.Σ. της ΕΑΣ Αγρινίου (κουμπάρος ήταν ο γιος του προέδρου Αλέξανδρος Κουτσουπιάς), τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, αυτοδιοικητικούς και συνεταιριστές και πλήθος καλεσμένων συγγενών και φίλων του ζευγαριού.

Το agriniopress εύχεται ότι καλύτερο στους νεόνυμφους.
lif-tzamalis-gamos8
Aπό τις εκπλήξεις της βραδιάς: Η πανέμορφη νύφη παίζει βιολί και αφιερώνει στον γαμπρό!
lif-tzamalis-gamos5
Το γλέντι και ο χορός κράτησαν μεχρι το πρωί
lif-tzamalis-gamos6
Ο Πάνος Τζαμαλής με τον συενργάτη του δημαρχου Αγρινίου, Παντελή Κούτσικο
lif-tzamalis-gamos7
Πρώτος στο χορό και ο πρόεδρος της Λεπενούς κ. Τζαμαλής, υποβασταζόμενος απο τον δήμαρχο Αγρινίου
Και  το ζευγος Τσακανικα σε ενα ωραιο χορευτικο,οπως παντα.

Ηχηρή απάντηση Παπανδρέου σε Βορίδη: O Κώστας Καραμανλής οδήγησε την Ελλάδα στον γκρεμό

 


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.
Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.
Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.
Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;
Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.
Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;
Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.
Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.
Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.
Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα – για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.
Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.
Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση.

Ελλάς Ελλήνων χριστιανών...







Το φάντασμα της απριλιανής Χούντας είναι εδώ.

Ο κ. Μάκης Βορίδης φροντίζει, να...

μας το θυμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Μαζί με την «ευγενή» πολιτική καταγωγή του. Απευθείας από τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο, ο οποίος άλλωστε τον είχε επιλέξει για την ηγεσία της χουντικής νεολαίας (ΕΠΕΝ)...
      πηγηnonews-news.blogspot.gr

Εκλέγει Πολιτική Επιτροπή η ΝΔ

    
νεα δημοκρατίαΤο ενδιαφέρον των στελεχών της ΝΔ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου στρέφεται στην εκλογή της  νέας Πολιτικής Επιτροπής .  Στο κλειστό γήπεδο το Tae-Kwon-Do έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση και αναμένονται με ενδιαφέρον αύριο τα αποτελέσματα. Για μια θέση στο κομματικό όργανο που εν συνεχεία θα εκλέξει το νέο γραμματέα ενδιαφέρονται πολλοί ενώ υποψηφιότητα έχουν θέσει και αρκετοί συμπατριώτες μας. Από ανεπίσημες πληροφορίες-καθώς δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση για τους υποψήφιους- για την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ υποψηφιότητα έχουν θέσει οι κκ. Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού, Γεωργία Μπόκα, Γιάννης  Γκιάτας, Λάμπρος Ζωγράφος ,Νίκος Καραπάνος ,  Κώστας Κολοσιώνης, Γιάννης Ανδριόπουλος  και Νίκος Ζιώγας. Θυμίζουμε πως στο όργανο μετέχουν οι βουλευτές του κόμματος Μ. Σαλμάς και Κ. Καραγκούνης,  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κ.Σύρρος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ του Νομού Θ.Μαυρομμάτης, εκλεγμένος στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ως ένας εκ των 17 εκπροσώπων της στην Πολιτική Επιτροπή.
 

Βενιζέλος: Έχουμε να κάνουμε με την καραΔεξιά, μια συσπείρωση ακραίων στοιχείων (video)


 

Το θέμα που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη μου έφερε στο νου μια προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μεταξύ της εκλογικής αναμέτρηση του Μαΐου και του Ιουνίου, ο κ. Βενιζέλος είχε καταφερθεί με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά...



...της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία όμως πια δεν δείχνει να έχει κανένα πρόβλημα να συγκυβερνά.

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έλεγε τότε ο κ. Βενιζέλος αλλά μου φαίνεται ότι υπάρχει πια μια μικρή διάσταση λόγων-έργων για το ΠΑΣΟΚ.



To success story της αφίσας του Ελληνικού Μετώπου


 
Η αδυναμία του Μάκη Βορίδη να συγκρατήσει τη φιλοχουντική πλευρά του εαυτού του προκάλεσε την πρώτη κρίση στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μπορείτε να διαβάσετε τη θέση της Παραπολιτικής για το θέμα εδώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως...



...και η επιδημία της αυτοκαταστροφής που θερίζει αυτόν τον καιρό τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μάκης Βορίδης επέλεξε να επιτεθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου, λίγες μόνο μέρες αφού η Παραπολιτική δημοσίευσε εδώ μια ωραία σύνοψη των όσων ο ίδιος έλεγε ως Ελληνικό Μέτωπο, πριν ενταχθεί στο ΛΑΟΣ.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα σε μια από αυτές τις αφίσες, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να θυμηθούν  την ιδεολογική προέλευση του Μάκη Βορίδη.

Η δική μου αγαπημένη πάντως από τις αφίσες αυτές είναι η παρακάτω, ίσως γιατί μου αρέσει πολύ να την αντιπαραβάλω με την όψιμη φιλοευρωπαϊκή ρητορική του ευέλικτου κ. Μαυρουδή:


Ανακοινώθηκαν οι προσληπτέοι στις Εφορείες Αρχαιοτήτων

        
epi-arxaia-ionia
Η  Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Πράσινο+Μπλε, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα  στον Πολιτισμό και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας»  για την 22η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ΛΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων σε θέσεις Φυλάκων ημέρας και νύκτας οι οποίες δεν συμπληρώθηκαν από την προηγούμενη προκήρυξη ΚΟΧ.Π.4.701/1/2013.
Οι προσλήψεις θα γίνουν για έως και 31 Οκτωβρίου 2013.
Ανήρτησε στις  29/06/2013 τους πίνακες των αποτελεσμάτων κατά ΑΜΚΑ (οδηγία ΑΣΕΠ για προστασία προσωπικών δεδομένων ) βάση  ΚΟΧ.Π.4.701/2/2013
 
Οι σχετικοί πίνακες, έχουν αναρτηθεί σε έντυπη μορφή στα γραφεία του δικαιούχου φορέα (Πράσινο+Μπλε ΜΚΟ Μεναίχμου 1 Ναύπακτος τηλ. 26340 25016)  καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες του Δικαιούχου (www.prasinomple.gr) , της Ειδικής Υπηρεσίας Πολιτισμού & Τουρισμού (www.ep.culture.gr)  και έχουν αποσταλεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στο Α.Σ.Ε.Π. για έλεγχο νομιμότητας.
 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
 Η ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε ενημερώνει άμεσα όλους τους προσληπτέους ,  προκειμένου να ενημερωθούν και αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
 Eντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, οι προσληπτέοι, αφού ενημερωθούν, έχουν υποχρέωση να αποστείλουν στη ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε
1) ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Μεναίχμου 1 – τκ 30 300  Ναύπακτος τηλ.26340 25016   ή
2) με fax στο 26340 25016,
Υπεύθυνη Δήλωση Αποδοχής ή μη Αποδοχής της θέσης εργασίας. υποδείγματα των οποίων μπορούν να εκτυπώσουν απο το site  www.prasinomple.gr
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ανάρτησής τους, δηλ. έως και 05/07/2013

* Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο  Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510)  και όχι στα γραφεία της  ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε.
 

20 χρόνια πριν σαν σήμερα ίδρυσε τη Πολιτική Ανοιξη , σήμερα αλλάζει τη ΝΔ σε νέα Ελλάδα τυχαίο


20130630-175736.jpg

20 χρόνια μετά προανήγγειλε την μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας!
Ένα παιχνίδι της μοίρας επεφύλασσε η σημερινή μέρα στον Αντώνη Σαμαρά. Πριν ακριβώς από 20 χρόνια, είχε πάρει μια απόφαση-σταθμό στην ζωή του και στην πολιτική του καριέρα, ακολουθώντας το ένστικτο του και τα πιστεύω του. Η απόφαση δεν ήταν άλλη από το να ιδρύσει, στις 30 Ιουνίου του 1993, έναν νέο πολιτικό φορέα, την Πολιτική Άνοιξη, τραβώντας τον δικό του δρόμο, που τον πλήρωσε όπως πολλές φορές εχει πει ο ίδιος, με μία μεγάλη “πολιτική έρημο”.
Ακριβώς είκοσι χρόνια μετά, ο πρωθυπουργός, ανταποκρινόμενος στα κελεύσματα των καιρών, στάθηκε εμπρός στην ιστορία , τόσο της Ελλάδας, όσο και του κόμματος και από το βήμα του 9ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, προανήγγειλε την μετεξέλιξη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, στην επόμενη φάση της ιστορίας της.Αν μη τι άλλο η σημερινή μέρα είναι μια πολύ σημαδιακή για τον Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: para politika
 

Προσοχή: «Σαρώνει» ο ιός των 100 ευρώ

        
koi-ios-ransomware
Το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware» για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.
Προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη οτι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας – παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.
Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.
Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.
Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων – πληρωμές. Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.
Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους.
 

«Κοιτάει» Παπουλή ο Παναιτωλικός

        
pan-iraklis-panai10Την περίπτωση του Φώτη Παπουλή εξετάζουν στον Παναιτωλικό, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ενόψει της νέας σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Προς παραμονή ο Γιάννης Τακίδης.
Τις καλύτερες δυνατές λύσεις ψάχνουν στον Παναιτωλικό για την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της πολύ δύσκολης σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Οι Αγρινιώτες εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις παικτών και μία από αυτές είναι του Φώτη Παπουλή.
Ο 28χρονος πρώην επιθετικός του ΟΦΗ, τη σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού, πραγματοποιώντας αρκετά καλές εμφανίσεις με 8 γκολ σε 24 συμμετοχές. Ωστόσο, η περίπτωσή του παραμένει ακόμη φήμη και δεν υπάρχει κάτι επίσημο από καμία από τις δύο πλευρές.
Όσον αφορά τις ανανεώσεις, όλα δείχνουν ότι ο τερματοφύλακας Γιάννης Τακίδης, θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Παναιτωλικού. Τον 32χρονο γκολκίπερ θέλει να κρατήσει στην ομάδα ο Μάκης Χάβος, ώστε μαζί με μία μεταγραφή ενός ακόμα πορτιέρο, να έχει μία δυνατή τριάδα στον άσο, μαζί με τον Στεφανάκο.
sport-fm.gr

Η καθημερινότητα στον Σκορπιό (ΦΩΤΟ)

 


Ενώ οι μεταφορείς ολοκληρώνουν τη μετακόμιση του «νοικοκυριού» της οικογένειας, οι Ριμπολόβλεφ και η πολυπληθής παρέα τους απολαμβάνουν τις χάρες του νησιού και της θάλασσας του Ιονίου.

Τα...
φορτηγά ήδη μετέφεραν από τη θαλαμηγό προς τα οικήματα του Σκορπιού την οικοσκευή της οικογένειας, ενώ περισσότεροι από 25 τεχνίτες και εργάτες από τη Λευκάδα έχουν αρχίσει τις εργασίες αναστήλωσης και τις κατασκευές που ο Ρώσος μεγιστάνας έχει ζητήσει για να ολοκληρωθούν οι μετατροπές.

Μαζί με τον Ριμπολόβλεφ και τις κόρες του, όμως, στο νησί κατέφτασαν πολλοί φίλοι της οικογένειας.
ς.

Όσο οι εργάτες δουλεύουν, οι εκλεκτοί καλεσμένοι απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα.
Από νωρίς το πρωί καταφτάνουν στην παραλία του νησιού και κάνουν μπάνιο, ενώ οι πιο τολμηροί επιδίδονται σε βουτιές από τα κότερα και τα φουσκωτά σκάφη με τα οποία έχουν φτάσει στο νησί.
Τα θαλάσσια σπορ έχουν την τιμητική τους: σκι και τζετ σκι με τον εξοπλισμό του Blue Ocean, του πολυτελούς σκάφους του Ριμπολόβλεφ.

Οι σωματοφύλακες με τα φουσκωτά σκάφη «χτενίζουν» τις ακτές, ενώ στο περίπτερο που έχει στηθεί στην παραλία τα κοκτέηλ πάρτυ ξεκινούν από νωρίς.
Τον ήλιο και τη θάλασσα απολαμβάνουν και οι λιλιπούτειοι επισκέπτες, καθώς αρκετοί καλεσμένοι βρίσκονται στο Σκορπιό οικογενειακώς και τα παιδιά τους χαίρονται με την πεντακάθαρη θάλασσα και τα παιχνίδια στην άμμο.


newpost.gr

Επίθεση του Γ. Πεταλωτή σε ΝΔ και αιχμές σε ΠΑΣΟΚ

 
20130630-153204.jpg
Το πρωτοφανές των πολιτικών δεδομένων της χώρας, σίγουρα δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν.Το αυτονόητο αίτημα των μη εκλογών όμως , αποδεικνύεται ότι εισπράχθηκε από τους συγκυβερνώντες ως λευκή εντολή προσωπικών διευθετήσεων, που απέχει πόρω από τις ευρωπαικές κυβερνήσεις συνεργασίας .Ο μεν κ. Σαμαράς εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια ανευθυνότητα του κάποτε “αντιμνημονιακού” του αγώνα, των γνωστών Ζαπείων, του “μηδενισμού του ελλείμματος σε ένα χρόνο” , περιγράφοντας ως “success story” την πλήρη αδράνεια ενός έτους κυβέρνησης, προσκολλημένος σε μια ιδιότυπη δεξιά και άκρως ατελέσφορη πορεία.
Στο δε ΠΑΣΟΚ , αντί να βάλουμε ως στόχο το σταμάτημα της ξέφρενης πορείας της χώρας προς το πουθενά, επιλέγουμε δυστυχώς την κομματική διάσωση και μάλιστα με λάθος τρόπο. Πλήρης απουσία εξήγησης προς τους πολίτες, νομιμοποίησης της απόφασης αυτής τουλάχιστον από την Κεντρική Επιτροπή, αλλαγή στάσης μέσα σε μία ημέρα. Αντί να τεθεί ως προπαιτούμενο της απόφασης η ύπαρξη ενός “συμβολαίου” κατά τα γερμανικά πρότυπα συγκυβερνήσεων, με αυστηρές θέσεις και γραμμές σε σημαντικά ζητήματα της χώρας, η μόνη διαπραγμάτευση που έγινε, αφορούσε τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν. Τόσο απλά και ισοπεδωτικά. Χωρίς το ελάχιστο πολιτικό στίγμα, χωρίς κανένα πλαίσιο πολιτικής που να δημιουργεί προοπτική για την Ελλάδα , χτυπώντας τα αίτια και όχι τα συμπτώματα της κρίσης, γινόμαστε στυγνοί εκτελεστές του προγράμματος της κάθε τρόικας, εγκλωβίζοντας μάλιστα στη διαχείριση αυτή και αξιόλογες δυνάμεις. Το “συμβόλαιο” με ρήτρες εκτελεσιμότητας έπρεπε να προηγηθεί της απόφασης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ και όχι ακόμη και σήμερα να βρίσκεται σκόρπιο σε κάποια συρτάρια. Επιτέλους το ΠΑΣΟΚ να κατεβεί από το καλάμι του κυβερνητισμού, να θέσει άμεσα επεξεργασμένους όρους συμμετοχής στην κυβέρνηση, για ουσιαστικές πολιτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, αλλαγή του κράτους. Γιατί αλλοιώς, όπως είπε και ο κ.Σαμαράς θα είμαστε “πλήρεις ευθυνών” για την συνεχιζόμενη κατρακύλα της χώρας και των πολιτών αλλά και για τις απρόβλεπτες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.
Δήλωση στη real news

Σκληρά λόγια Χρ. Παπουτσή για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

 

20130630-153538.jpgΜε δήλωση του ο Χρήστος Παπουτσης με αφορμή τις αναφορές Βορίδη για το ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ καταφέρεται εναντίον της ΝΔ αλλά και της ηγεσίας του κόμματος του.
Ως εδώ…. Αιδώς Αργείοι…
Ως εδώ. Η προσβολή της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης για την πολιτική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο λαό της πατρίδας μας.
Ως εδώ. Η ανοχή και η σιωπή της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Αιδώς Αργείοι

Προς την Χουντάρα τον Βορίδη: Ψάχνεις ποιος κατέστρεψε την Ελλάδα; Βρες τον πιο μαυρισμένο στο Συνέδριό σου!

20130628210323_FOTO-_O_Karamanlis_sto_synedrio_tis_ND

Εύκολο είναι! Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα!Κι αν ξέχασες τι έκανε, πάρε για παράδειγμα αυτό:Η διετία που εκτίναξε το χρέος: Η παράλυση κράτους και εισπρακτικού μηχανισμού, More...

Ο Δημήτρης Σταμάτης φλερτάρει ξανά με τη ΝΔ

Τι έγραψε για το συνέδριο του κόμματος...
Με... συναισθηματικό τρόπο, ο Δημήτρης Σταμάτης, έκανε ένα διακριτικό άνοιγμα στη ΝΔ, με αφορμή το συνέδριο της. Ο πρώην βουλευτής του κόμματος, που εδώ και πολύ καιρό, είναι εκτός έκανε λόγο για "ένδειξη τιμής σε ένα κόμμα που έχει το συνέδριο του" , ευχόμενος να δώσει αυτό στους νεοδημοκράτες "την ανθρώπινη διάσταση που τους αξίζει"
Η τοποθέτηση:
"Απο αύριο εώς και την Κυριακή, θα απεχω απο τον σχολιασμό πολιτικών γεγονότων σε ένδειξη τιμής σε ένα κόμμα,μια παράταξη που έχει το Συνέδριο της. Ένδειξη τιμής στη βάση αυτου του κόμματος που τόσο με τίμησε ,μαζι τους γαλουχηθηκα σε αρχές αξίες ιδανικά οράματα....που οι δρόμοι μας χαρισανε βίαια,χωρίς είμαι σίγουρος την θέληση μας,τιμωρημένος εγω ως διακινητής ,υποστηρικτής και ενσαρκωτης ,μιας άλλης άποψης. Που; Στο κόμμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των διαφόρων απόψεων. Πάντα ομως με απόλυτο σεβασμό,της αρχής της πλειοψηφίας! Λυπάμαι για το απέναντι που μας τοποθέτησαν ενώ οι θέσεις μας ήταν δίπλα-δίπλα.. Αυτα όλα σεβόμενος και κυρίως την δικη μου ιστορία,θα σιωπησω,και θα παρακολουθήσω τις εργασίες.και θέλω να ελπίζω ότι το συνέδριο μεταξυ των άλλων,θα δώσει και πάλι στους νεοδημοκράτες την ανθρώπινη διάσταση που τους αξίζει"   πηγη.parapolitika.gr/

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΟ ΒΗΜΑ



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΕΘΝΟΣ



REAL NEWS



ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



ESPRESSO



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



ΑΥΓΗ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



TO ΠΑΡΟΝ



ΒΡΑΔΥΝΗ



ΑΡΘΡΟ



ΚΕΡΔΟΣ



ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ



zougla.gr

Το νέο Δ.Σ. του Αστέρα Αγρινίου

        

spo-asteras-agriniouΣυγκροτήθηκε σε σώμα την Παρασκευή η νέα διοίκηση του Αστέρα Αγρινίου. Η ιστορική ομάδα της Ντούτσαγας, η οποία επανήλθε στην Α΄ κατηγορία μετά από 10 χρόνια δεν άλλαξε τον πρόεδρό της αφού παραμένει για 27ο συνεχόμενος έτος ο Γιώργος Τζογάνης ενώ παράλληλα προστέθηκαν νέα άτομα στο Δ.Σ.
Η σύνθεση της διοίκησης του Αστέρα
Τζογάνης Γιώργος – Πρόεδρος, Παναγιώτου Αντώνιος – Αντιπρόεδρος, Πατσέας Σπύρος Γεν. Γραμματέας, Φωτόπουλος Γιώργος – Ταμίας, Στεργίου Παναγιώτης – Γενικός αρχηγός, Μπαλάσκας Ιωάννης - Δημόσιες Σχέσεις και μέλη του συλλόγου είναι οι: Τζογάνης Βασίλης, Ζάρας Σταύρος, Σταμάτης Ξένος και Πουρνάρας Γιώργος. Έχει ήδη γίνει μια εξόρμηση για εγγραφή μελών από την τοπική κοινωνία της περιοχής και όχι μόνο ενώ από τη Δευτέρα θα υπάρξουν συναντήσεις για τον προπονητή της ομάδας. Θα γίνει κουβέντα με τον Παναγιώτη Βραχωρίτη νυν προπονητή, ενώ θα εξεταστούν και οι περιπτώσεις των Ανδρέα Τσιλίκα και Αποστόλη Μπαλτούμα.

Χημικά στο κέντρο της Πάτρας (ΒΙΝΤΕΟ)...

 


Πετροπόλεμος, βόμβες μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών που σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησαν να...
προσεγγίσουν την είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.


Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν τους αντεξουσιαστές από το να προσεγγίσουν το χώρο της εκδήλωσης με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πετροπόλεμος και ρίψεις βομβών μολότοφ. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ ομάδες αντεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Το σκηνικό των επεισοδίων μεταφέρθηκε, λίγη ώρα αργότερα, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Η «ανθρώπινη χωματερή» του Νικήτα Κακλαμάνη...

 


Διαβάζω ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αποτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων και πρώην αποτυχημένος υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι «πρέπει να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που έκανε την Ελλάδα ανθρώπινη χωματερή».

Θα...
μπορούσα να σταθώ απλώς στην ουσία του επιχειρήματος του...



...τονίζοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα επίσημο στοιχείο που να δείχνει ότι ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια όξυνε το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Νομίζω όμως ότι έχει μεγαλύτερη αξία να σταθούμε στον συμβολισμό της φράσης «ανθρώπινη χωματερή». Από όσο γνωρίζω, οι χωματερές γεμίζουν από σκουπίδια και κάπως έτσι μου προκύπτει ότι μια ανθρώπινη χωματερή δεν μπορεί να γεμίζει με ανθρώπους-σκουπίδια.

Φαίνεται τελικά ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν μόνο κάτι περίεργοι τύποι που νιώθουν μεταρρυθμιστές αλλά και κάποιοι άλλοι που νιώθουν κι εκφράζονται ως Χρυσαυγίτες. Μια μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη...



parapolitiki.com

Ο Γιάννης απ’ τα Σεπόλια...

 



Ο Γιάννης γεννήθηκε στα Σεπόλια. Οπως άλλα τρία αδέρφια του. Σε άλλες χώρες, ο τόπος γέννησης θα αρκούσε για να του δώσει υπηκοότητα. Εμείς, όμως, πιο σκληροί και από τους Αθηναίους του κλεινού αλλά και κλειστού άστεως, τα συναρτάμε όλα με το...
δίκαιο του αίματος, όχι του εδάφους. Οχι ακριβώς «αίμα, τιμή...», όπως ουρλιάζουν οι εθνοαιματολόγοι (αυτοί που «εμπλούτισαν» με μαιάνδρους την ελληνική σημαία, για να υποδηλώνουν το φιλοναζιστικό πιστεύω τους), αλλά περίπου.

Στην πατρίδα των γονιών του, ο Γιάννης δεν έχει πάει ποτέ. Την ξέρει μόνο από τις αφηγήσεις τους. Λεφτά και χρόνος για ταξίδια δεν περίσσευαν. Γιατί ο μικρός πήγαινε σχολείο, εδώ βέβαια, στο ελληνικό, και ταυτόχρονα δούλευε· όπου μπορούσε. Ποιος ξέρει. Ισως καθάρισε και το δικό σας αυτοκίνητο, αν περάσατε από τα Σεπόλια ή, αργότερα, από του Ζωγράφου. Αλλά κάποια στιγμή ο μεγάλος του αδερφός, ο Θανάσης, μπασκετόφιλος όπως όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν στον ίσκιο του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη, κατάλαβε ότι ο Θεός, όποιος θεός τέλος πάντων, δεν έδωσε στον Γιάννη τόσο μεγάλο άνοιγμα χεριών (πάνω από δύο μέτρα) για να πλένει πιο εύκολα τα ξένα παρμπρίζ. Αλλά για να παίζει μπάσκετ.

Κι ήρθε έτσι ένας καιρός που οι ειδικοί του ΝΒΑ έτρεχαν από την Αμερική για να δουν μπάσκετ στην Ελλάδα. Να δουν τον Γιάννη και τον Θανάση στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου, πριν καν παίξουν σε ομάδα της Α΄ Εθνικής. Και χθες, ο μικρός με το μεγάλο άνοιγμα χεριών και το πιο μεγάλο ταλέντο επελέγη 15ος στο ντραφτ του ΝΒΑ. «Πιο ψηλά από κάθε άλλον Ελληνα», λένε οι ειδήσεις, κάτω από μια φωτογραφία όλο χαμόγελα και με την ελληνική σημαία. Κι εδώ είναι που φρίττουν όσοι ουρλιάζουν «αίμα, τιμή...» κι όσοι ετοιμάζουν νόμους περί ιθαγένειας με στόχο τον αποκλεισμό και όχι την ένταξη. Αν περνούσε από το χέρι τους, θα ξεβάφτιζαν από Ελληνα τον Γιάννη. Που πήρε την υπηκοότητα λόγω «εξαιρετικών υπηρεσιών». Εμφανίζεται έτσι σαν χάρισμα το δικαίωμά του, δικαίωμα όσων γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ αλλά τους στερείται η ελληνική υπηκοότητα. Για όλους αυτούς τους κατάφωρα αδικημένους θα παίζει τώρα μπάσκετ, και στην Εθνική Ελλάδος, ο Γιάννης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Με καταγωγή από τη Νιγηρία.

Παντελής Μπουκάλας

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΚΕΔΕ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

 
Την κατηγορηματική του αντίθεση στις όποιες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος...

Kατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ τάχθηκε ομόφωνα κατά των απολύσεων και υπέρ της κινητικότητας των εργαζομένων στους δήμους , ενώ θα ζητήσει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να της εκθέσει τις απόψεις του, αλλά και να ενημερωθεί για τις θέσεις της.
«Πιστεύουμε σε μια δημόσια διοίκηση ευέλικτη, αποτελεσματική και λειτουργική. Θα πρέπει, όμως, να γίνει κατανοητό ότι δεν θα αποκτήσουμε ξαφνικά και ευέλικτη και αποτελεσματική διοίκηση και ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οριζόντιων περικοπών. Μιλάμε για ανθρώπους, για υπαλλήλους και όχι για ψυχρούς αριθμούς», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.
Ο κ. Ασκούνης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της αυτοδιοίκησης στις όποιες απολύσεις στους δήμους, προκρίνοντας τις μετακινήσεις από δήμους και περιφέρειες με πλεονάζον προσωπικό σε άλλους στους οποίους σημειώνονται ελλείψεις.
Πηγή : naftemporiki.gr

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Όταν κυβερνούσε ο Ανδρέας, ο Βορίδης θεωρούσε ότι η λύση για τη χώρα ήταν η Χούντα

 
Τη δεκαετία του 1980 την Ελλάδα κυβέρνησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου αγγίζοντας στις εκλογές του 1981 το 48,06% και σε αυτές του 1985 το 45,82%.

Εκείνα τα χρόνια, ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ήταν προσηλωμένος στη λατρεία των χουντικών. Μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των...



...Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.

Χθες, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι τη χώρα κατέστρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το ερώτημα προς αυτόν είναι απλό: θα προτιμούσε να είχαν επικρατήσει τότε αντί του Ανδρέα οι χουντικοί ιδεολογικοί πατέρες του; Θα είχαν κυβερνήσει τη χώρα καλύτερα; Ας το δηλώσει ανοιχτά.

Σφοδρή αντίδραση Σκανδαλίδη στις δηλώσεις Βορίδη

Σφοδρή αντίδραση Σκανδαλίδη στις δηλώσεις Βορίδη

Σκληρή ήταν η απάντηση του Κώστα Σκανδαλίδη στην ομιλία του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ
"Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στην χώρα", έγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Twitter, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος είπε ότι "για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου".