Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ...

 
Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας, των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται...
να λήξει έως τις 31/10/2013.
Η παράταση αφορά συνταξιούχους για τους οποίους εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους συνταξιούχους του λόγω αναπηρίας ότι κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 66 του Ν. 4144/2013, εφόσον εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α., η καταβολή της σχετικής σύνταξης μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση ότι θα παρατείνεται αυτοδίκαια για έξι μήνες από τη λήξη τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, η καταβολή των συντάξεων θα είναι μηνιαία, ενώ για την παράταση δεν απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους των συνταξιούχων. Η πρώτη καταβολή θα αφορά το χρονικό διάστημα από1/5/2013-30/6/2013 για τις εκκρεμείς περιπτώσεις και θα γίνει στις30/5/2013.
Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης των συντάξεων λόγω αναπηρίας εξακολουθεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τελείωσε ο Παντελίδης από τον Ολυμπιακό Β.!

 

Τα δυο κολλητά ανεπιτυχή αποτελέσματα του Ολυμπιακού, με Νίκη Βόλου και Εργοτέλη, που τον έριξαν κάτω από την προνομιούχο πρώτη τριάδα του πίνακα, απομάκρυναν τον Σάββα Παντελίδη από τον πάγκο της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Τύπου (goalpost), η διοίκηση πήρε την απόφαση να αποδεσμεύσει τον έμπειρο τεχνικό, κάτι που ανακοίνωσε και επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης, με την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τον προπονητή κ. Σάββα Παντελίδη και τον γυμναστή κ. Σέγκο Βασίλη και τους εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια".

Όσο για την απογευματινή προπόνηση, αυτή θα πραγματοποιηθεί υπό τις οδηγίες του Αντώνη Μάνδαλου. Όσο για τον διάδοχο, σενάρια που έχουν αναπτυχθεί από το βράδυ της Δευτέρας, φέρνουν τον Γιώργο Βαζάκα προ των πυλών των Ερυθρόλευκων, για τρίτη φορά.

*** Τους πρώην, πλέον, παίκτες του αποχαιρέτησε πριν την έναρξη της προπόνησης του Ολυμπιακού Βόλου ο Σάββας Παντελίδης μαζί με τον συνεργάτη του, γυμναστή Βασίλη Σέγκο.


Πρόστιμο 5.000 ευρώ από τη διοίκηση

Με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμώρησε η διοίκηση και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Καραγιάννης τους παίκτες της ομάδας, για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ο Καραγιάννης είναι ενοχλημένος, όχι τόσο για την ήττα, αλλά για την έλλειψη πάθους και αγωνιστικότητας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι δεν προέβαλλαν καμία αντίσταση σε μία ομάδα που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα σε σχέση με αυτούς.

Θλιβερή πρωτιά ανεργίας για Ελλάδα στην ΕΕ με 27,2% ...

 
Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα της ανεργίας. Πρωτιά και για τον Μάρτιο στην ΕΕ...
Στο 12,1% για τον Μάρτιο από 12% τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη καταγράφοντας νέο ρεκόρ σύμφωνα με...
στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,2% (στοιχεία Ιανουαρίου) και 59,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ακολουθούν η Ισπανία με 26,7% και η Πορτογαλία με 17,5%.
Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην Αυστρία με 4,7%, τη Γερμανία με 5,4% και το Λουξεμβούργο με 5,7%.
Η Eurostat υπολογίζει ότι 26,521 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη των 27, εκ των οποίων 19,211 βρίσκονταν στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι τον Μάρτιο του 2013.
Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2013, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 69.000 στην Ευρώπη των 27 και κατά 62.000 στη ζώνη του ευρώ και συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2012 αυξήθηκαν κατά 1,814 εκατομμύρια στην Ευρώπη των 27 και κατά 1,723 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ.
Το ποσοστό της ανεργίας, σε σχέση με το 2012, αυξήθηκε σε 19 κράτη - μέλη και μειώθηκε σε οκτώ με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφει η Ελλάδα (από 12,5% σε 27,2% από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013).
Ακολουθεί η Κύπρος, όπου το ποσοστό ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε από 10,7% σε 14,2%, η Ισπανία (από 24,1% σε 26,7%) και η Πορτογαλία (από 15,1% σε 17,5%.
Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στη Λετονία (από 15,6% σε 14,3%), την Εσθονία (από 10,6% σε 9,4%) και την Ιρλανδία (από 15,0% σε 14,1%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, τον Μάρτιο του 2013 η ανεργία των νέων παρέμεινε σταθερή (σε σχέση με το Φεβρουάριο) στο 23,5% στην ΕΕ και στο 24% στην ευρωζώνη.
Συνολικά, καταγράφονται 5,690 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην ΕΕ και 3,599 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην ΕΕ, καταγράφονται στην Ελλάδα (59,1% τον Ιανουάριο του 2013), στην Ισπανία (55,9%), στην Ιταλία (38,4%)και στην Πορτογαλία(38,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία και στην Αυστρία (7,6%) και στην Ολλανδία (10,5%).
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα αυξήθηκε από 25,7% το Δεκέμβριο του 2012 σε 27,2% τον Ιανουάριο του 2013. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,9% και στις γυναίκες στο 31,4%, τον Ιανουάριο του 2012...

Η προσοχή μας στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό !

        
spo-proponitis-ergoteli
Για την εντός έδρας νίκη του Εργοτέλη επί του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε ο ένας εκ των δύο προπονητών του Εργοτέλη Βασίλης Πλεσίτης σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου εκφράζοτας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα συνεχίσει στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» για όσο καιρό του ζητηθεί.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Athletic Radio»:Για την νίκη με τον Ολυμπιακό Βόλου…
«Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Αυτή η νίκη ήρθε μέσα από πολύ καλή εμφάνιση. Είμαστε αισιόδοξοι και για την συνέχεια. Η πίεση μεγαλώνει και τα στραβοπατήματα απαγορεύoνται. Είμαστε ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε για την άνοδο».
Για το που κρίθηκε το ματς…
«Υπήρχε θέληση και διάθεση από τους παίκτες που αδημονούσαν για το συγκεκριμένο ματς. Η νίκη ήταν μονόδρομος για μας. Είχαμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Κάναμε ένα ώριμο ματς και θα μπορούσαμε να πάρουμε και το σκορ που θα μας βοηθούσε στην ισοβαθμία. Έχουμε ακόμα πέντε ματς και θα εστιάσουμε την προσοχή μας στο ματς με τον Παναιτωλικό. Αφήνουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου πίσω και κοιτάζουμε μπροστά».
Για το ρόστερ της ομάδας…
«Έχουμε νέους και φιλόδοξους παίκτες αλλά και έμπειρους. Είμαι αισιόδοξος και μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά σε συνθήκες πίεσης. Οι νέοι παίκτες έχουν την ικανότητα να πρωταγωνιστήσουν σε υψηλό επίπεδο. Γίνεται καλή δουλειά και φαίνεται. Είναι θεμιτό ότι κάποιοι εξ αυτών θα ανέβουν επίπεδο και θα φέρουν οικονομικά οφέλη στην ομάδα».
Για τον Μάρις Βερπακόφσκις…
«Είναι ένα καταπληκτικό παιδί και επαγγελματίας. Στα προηγούμενα ματς του έλειπε το γκολ και ακόμα και σε αυτόν τον έμπειρο παίκτη του έλειπε η καλή ψυχολογία. Από τώρα και πέρα θα δούμε τον πραγματικό Βερπακόφσκις. Είναι σημείο αναφοράς για μας και περιμένουμε να συνεχίσει να σκοράρει και να μας δίνει νίκες».
Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από κοινού με τον Σταύρο Λαμπράκη…
«Δεν φοβηθήκαμε να αναλάβουμε την ομάδα. Θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου και όλοι θα παλέψουμε γι΄αυτόν τον στόχο. Δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνος προσαρμογής. Μας ήταν οικείο το περιβάλλον. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια».
Για το αν θα παραμείνουν στην ομάδα ως πρώτοι προπονητές…
«Κληθήκαμε να βοηθήσουμε σε μία δύσκολη στιγμή και είχαμε υποχρέωση να βοηθήσουμε. Μακάρι να πετύχουμε τον στόχο μας και ας μείνουμε όσο καιρό μας ζητηθεί».
Για την συνέχεια του πρωταθλήματος…
«Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις προπονήσεις να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας χωρίς σημαντικές αλλαγές. Τα ματς είναι πολύ κοντά και η προετοιμασία μας για κάθε ματς είναι ελλιπής λόγω έλλειψης χρόνου».
Για το ματς με τον Παναιτωλικό…
«Δεν βλέπω την βαθμολογία και δεν ασχολούμαι με το πρόγραμμα .Το πιο σημαντικό ματς για μας είναι το επόμενο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για να πάμε καλά και σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Παναιτωλικός έχει καλό και έμπειρο ρόστερ. Είμαστε ικανοί και μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Για τον κόσμο του Εργοτέλη…
«Ο κόσμος στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν πολύς και είμαστε χαρούμενοι που έφυγαν από το Στάδιο ικανοποιημένοι. Μακάρι να μας στηρίξουν και στην συνέχεια. Θέλουμε να μας στηρίζει και να είναι δίπλα μας».
gazzetta_gr

Σκέψεις για διαγραφή Παπανδρέου



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου μετά την συνάντηση των δυο ανδρών το μεσημέρι σήμερα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τείνει να υιοθετήσει στις έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί για διαγραφή του προκατόχου του.
Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ κρέμεται σε μια κλωστή, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κυβερνητικούς εταίρους και το Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν επιπτώσεις των εξελίξεων στην κυβερνητική συνοχή.


Πηγή: real

Οργισμένη ανακοίνωση Παπανδρέου για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση με τον Βενιζέλο

 
Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις...



...απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.
Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν "μαύρη τρύπα" τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.
Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.
Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Στα χρόνια που παρακολουθώ τις δημόσιες τοποθετήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, νομίζω ότι αυτή είναι η πλέον σκληρή ανακοίνωση που έχει εκδώσει το γραφείο του.

Το θεωρώ λογικό. Είναι τουλάχιστον φτηνό να χρεώνεται σε ένα μόνο άτομο η «παραδοσιακή» κακοδιαχείριση των οικονομικών των ελληνικών κομμάτων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ενημερώνει για το ΤΕΙ

        
epi-tei-mes1Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώθηκε (ΣτΕ) και πληροφορεί Φορείς και πολίτες της περιοχής για το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, σχετικά με το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, που στάλθηκε προς έγκριση (νομιμότητας) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα) και που δυστυχώς προβλέπει πως έδρα θα είναι η Πάτρα.
Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση μετά την αρνητική εξέλιξη με τον Δικηγορικό Σύλλογο να τονίζει πως «ο αγώνας συνεχίζεται» «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους σχεδιαστές του υπό έγκριση απαραδέκτου σε βάρος μας Προεδρικού Διατάγματος και θα το αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μαζί με τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στο ΣτΕ (νομιμότητα), στην Κυβέρνηση (σκοπιμότητα) και την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας» αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου . Στην ανακοίνωση του αναφέρει:
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου υπεύθυνα ενημερώθηκε (ΣτΕ) και πληροφορεί Φορείς και Πολίτες της περιοχής μας για το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, σχετικά με το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, που στάλθηκε προς έγκριση (νομιμότητας) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα).
Στο πολυσέλιδο κείμενο του σχετικού Π.Δ. ορίζονται, επιγραμματικά και μας αφορούν τα εξής:
1) Συγχωνεύονται τα Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και Τ.Ε.Ι. Πατρών και μετονομάζεται το νέο Ίδρυμα Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με ΕΔΡΑ την Πάτρα.
2) Από το Μεσολόγγι μετονομάζεται και μεταφέρεται:
α) Το τμήμα ΘΕΚΑ (Θερμοκηπίων – Ανθοκομίας) στην Αμαλιάδα, με έδρα της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων το Μεσολόγγι.
β) Επίσης, από το Μεσολόγγι μεταφέρεται το Τμήμα Αυτοματισμού στον Πειραιά.
3) Το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του Μεσολογγίου, παύει να έχει εισακτέους και καταργείται το 2018.
4) Καταργούνται τα Τμήματα (Μεσολογγίου) Τεχνολογίας Υλικών, Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής που δεν είχαν εισακτέους και δεν λειτούργησαν.
5) Το Τμήμα στη Ναύπακτο καταργείται σαν παράρτημα, μένει (Αντίρριο) υπαγόμενο στην Πάτρα.
6) Το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής και Διοίκησης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων αποτελούν κατευθύνσεις στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Μεσολόγγι.
7) Τα Τμήματα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης των Μουδανιών (Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και Ηγουμενίτσας (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου) συγχωνεύονται στο του Μεσολογγίου.
8) Το Τμήμα Λογιστικής Πατρών συγχωνεύεται στο του Μεσολογγίου.
Υπάρχουν πλήθος μεταβατικών διατάξεων για το προσωπικό (διδακτικό, υπαλληλικό) και την περιουσία. Μέχρι να υλοποιηθούν θα προεδρεύει (διοικεί) η Πάτρα.
Συνοπτικά τα παραπάνω σημαίνουν ότι καταργείται προκλητικά, διακριτικά και απαράδεκτα το αξιολογημένο (3ο στη Χώρα) Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου που συγχωνεύεται και απορροφάται από το Πατρών. Δηλαδή καταργείται και είναι, μαζί με της Λαμίας που συγχωνεύεται με το της Χαλκίδας, τα μόνα 2 Τ.Ε.Ι. από τα 16 της Χώρας. Παραμένουν 14, δηλαδή μια 12άδα κατώτερα του δικού μας. Παραμένει ακόμη και το “ανύπαρκτο” Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο Τμήματά του να έρθουν σε Μεσολόγγι και Πάτρα. Επίσης σοβαρή αρνητική εξέλιξη είναι η έδρα του νέου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, που ορίζει την Πάτρα. Όπως επίσης αρνητικό είναι η παραμονή της πολυπληθούς Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα, ενώ προέβλεπε το αρχικό σχέδιο να έρθει στο Μεσολόγγι. Η Λογιστική Πατρών που έρχεται στο Μεσολόγγι δεν σημαίνει και αύξηση του αριθμού εισακτέων, ενώ είναι μικρός ο αριθμός σπουδαστών που θα έρθουν στο Μεσολόγγι από τα Μουδανιά και την Ηγουμενίτσα. Δηλαδή η αισιόδοξη εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε τους μισούς σπουδαστές-τριες, καθόλου διοικητικό προσωπικό και ελάχιστο διδακτικό. Το μέλλον προδιαγράφεται περισσότερο αρνητικό του παρόντος (μείωση 30% εισακτέων, επαναφορά βάσης του 10, Κολέγια κ.ά.).
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους σχεδιαστές του υπό έγκριση απαραδέκτου σε βάρος μας Προεδρικού Διατάγματος και θα το αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μαζί με τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στο ΣτΕ (νομιμότητα), στην Κυβέρνηση (σκοπιμότητα) και την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Ι.Π. Μεσολογγίου 29 Απριλίου 2013
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Ατσαλάκης

Φεύγει από την Λάρισα ο Πηλαδάκης

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από την προεδρία της Λάρισας εμφανίζεται ο Κώστας Πηλαδάκης, σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα.

Φεύγει από την Λάρισα ο Πηλαδάκης
(Photo: Action Images)

Την απόφαση να αποχωρήσει από την Λάρισα έχει λάβει ο Κώστας Πηλαδάκης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο πρόεδρος των «βυσσινί» συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Μίμη Τσακμακίδη, με τον οποίο συζήτησε για τη συνέχεια της Football League.

Ωστόσο, εκεί φαίνεται ότι πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις όσον αφορά το δικό του μέλλον στον σύλλογο.

Η πρώτη αφορά την συμμετοχή της ομάδας στη διαδικασία των πλέι οφ, όπου θα προσπαθήσει να κερδίσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Η δεύτερη, όμως, έχει να κάνει με την αποχώρησή του από την ομάδα, αφού παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ύβρεις που ακούει από μερίδα οπαδών του συλλόγου της Θεσσαλίας.

«Δεν υπάρχει λόγος να μένω εκεί που δεν με θέλουν», φέρεται να είπε ο κ. Πηλαδάκης, ενώ σίγουρα αισθάνεται πίκρα που ξεχάστηκαν ό,τι έκανε στα δέκα περίπου χρόνια που έχει στην ομάδα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Μάλιστα, η αποχώρησή του μοιάζει οριστική και χαρακτηρίζει λάθος την παραμονή του στη Λάρισα, η οποία του κόστισε 548.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, θα αναλάβει τις υποχρεώσεις στο δημόσιο για να μην έχει ο ίδιος προβλήματα ενώ θα προτείνει τη λύση του Πρωτοδικείου χωρίς ο ίδιος να συμβάλλει οικονομικά στον σύλλογο.

Όσον αφορά την τύχη του «AEL FC Arena», δεν αποκλείεται να κλείσει για διαφόρους λόγους!  πηγη.sport-fm.gr

Οι "Παπανδρεϊκοί" περνούν στην αντεπίθεση

Οι Παπανδρεϊκοί περνούν στην αντεπίθεση
Σάλος έχει προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ με την «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και για το ταξίδι του στην Κόστα Ρίκα. Συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ταξίδι κόστισε 20.000 ευρώ και όχι 200.000 ευρώ, ενώ κάνουν λόγο για "σκοπιμότητα" που "δεν έχει όρια".
«Αφήνουμε στην άκρη για την ώρα τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η παρουσία Έλληνα πολιτικού στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Για να πούμε τα εξής: Πόσα λένε ότι κόστισε το ταξίδι Παπανδρέου και συνεργατών του τον Ιανουάριο του 2012 στο μεγάλο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Κόστα Ρίκα; 200.000 ευρώ είπαν; Ζήτημα να ήταν 20.000. Ναι. Όχι 200.000, αλλά 20.000. Και όχι μόνο για τον Παπανδρέου, αλλά για όλη την αποστολή», τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού και συμπληρώνουν:
«Και πόσο λένε ότι κόστισε η μετάβαση Παπανδρέου και συνεργατών του στο Γιοχάνεσμπουργκ στα τέλη Αυγούστου 2012, όπου επανεκλέχτηκε πανηγυρικά Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; Άλλα 200.000 ευρώ δεν είπαν; Εδώ κι αν η αλήθεια σπάει κόκαλα: ο Παπανδρέου δεν ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να καλύψει τα έξοδα ούτε του ίδιου, ούτε κανενός συνεργάτη του. Τα μόνα έξοδα του ΠΑΣΟΚ ήταν για την τριμελή αντιπροσωπεία που έστειλε το ίδιο το Κίνημα».
«Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Γιατί η σκοπιμότητα ορισμένων δεν έχει όρια. Ιστορικά πάντως, οι παραγωγοί λάσπης πνίγηκαν στα ίδια τους τα εργοστάσια», καταλήγουν.



Πηγή: smartpost.gr

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη εξέλιξη»...

 
Για «απαράδεκτη εξέλιξη, με την όποια, δυστυχώς, τώρα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι» κάνει λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

«Επιχειρείται, με την αποπομπή του Διοικητή του ΟΑΕΔ, να...
επανέλθουν πρακτικές και πολιτικές που μετατρέπουν ξανά τον ΟΑΕΔ σε εργαλείο πελατειακών συναλλαγών», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

«Έτσι όμως, αντί οι Έλληνες και η χώρα να προχωρήσουν προς το μέλλον, αναγκάζονται να επιστρέψουν στο παρελθόν, και μάλιστα, να υποστούν με τον χειρότερο τρόπο τις πρακτικές που μας οδήγησαν μια ανάσα από την καταστροφή», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:



Ο ΟΑΕΔ, κατά το παρελθόν, είναι γνωστό, ότι αποτέλεσε μηχανισμό προαγωγής του πελατειακού κράτους.

Χώρο συναλλαγής μεταξύ πολιτείας και νέων κυρίως ανθρώπων, που ζητούσαν το αυτονόητο, να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην εργασία.

Στόχος αυτής της πελατειακής αντίληψης και πρακτικής του κράτους, ήταν να εξαναγκαστούν πολίτες να καταφύγουν στην κομματική εξάρτηση και αυτό, για προφανείς μικροκομματικούς στόχους.

Η φιλοσοφία και η πρακτική της εξάρτησης του πολίτη, αντί της στήριξης και απελευθέρωσης των δυνατοτήτων του, όχι μόνο οδήγησε στη σπατάλη πολύτιμων δημόσιων και ανθρώπινων πόρων, αλλά διαμόρφωσε και τις σημερινές συνθήκες εξάρτησης της Ελλάδας από την βοήθεια τρίτων, αντί της ανάπτυξης των δικών της δυνάμεων.

Το πελατειακό κράτος αποτελεί πηγή και αιτία δεινών που πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες και μάλιστα, πολύ ακριβά.

Την προηγούμενη περίοδο, επιχειρήσαμε να προσδώσουμε αξιοπιστία στον Οργανισμό, να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και ιδιαιτέρως τους νέους, ώστε και την αξιοπρέπειά τους να περιφρουρήσουμε και τους στόχους του Οργανισμού να αποκαταστήσουμε και να διαφυλάξουμε.

Ενός Οργανισμού, που με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα, αλλά και χάρη στις εγνωσμένες δυνατότητες της ηγεσίας του, επιχειρήσαμε να καταστήσουμε χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο, και για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την ανάπτυξη.

Πολύ περισσότερο, που η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, η ύφεση και το περιβάλλον της κρίσης που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, επέβαλαν -και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε- να διαμορφώσουμε αξιόπιστα μέσα αντιμετώπισης ενός προβλήματος που αγγίζει κάθε Ελληνική οικογένεια.

Δυστυχώς, τώρα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη εξέλιξη.

Επιχειρείται, με την αποπομπή του Διοικητή του ΟΑΕΔ, να επανέλθουν πρακτικές και πολιτικές που μετατρέπουν ξανά τον ΟΑΕΔ σε εργαλείο πελατειακών συναλλαγών.

Έτσι όμως, αντί οι Έλληνες και η χώρα να προχωρήσουν προς το μέλλον, αναγκάζονται να επιστρέψουν στο παρελθόν, και μάλιστα, να υποστούν με τον χειρότερο τρόπο τις πρακτικές που μας οδήγησαν μια ανάσα από την καταστροφή.

Οι έννοιες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας, είναι έννοιες αντίθετες με το πελατειακό κράτος, ενώ και η εφαρμογή τους, δεν απαιτεί δημοσιονομικό κόστος. Αντίθετα, νοικοκυρεύει το δημόσιο και οφελείται ο πολίτης.

Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι επιπτώσεις από την κρίση, αλλά και καθημερινά στη δημόσια ζωή και στη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων, αυτές οι αρχές θα έπρεπε να εμπεδώνονται.

Αυτό απαιτεί, αυτονοήτως, πολιτική βούληση. Βούληση να συγκρουστούμε με το παρελθόν, με ουσιαστικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Η απόφαση της Κυβέρνησης, δεν συνάδει με την αναγκαία από κάθε άποψη βούληση για σύγκρουση με ένα παρελθόν που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού.

real.gr

Στο 27,2% σκαρφάλωσε η ανεργία στην Ελλάδα για τον μήνα Μάρτιο

 

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, καθώς η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ξεπερνά το 4% και προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται φως στο τούνελ.
Η Eurostat δημοσιοποίησε σήμερα, Μ.Τρίτη, τα στοιχεία για την ανεργία το Μάρτιο, ενώ τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν το μήνα Ιανουάριο.
Συγκεκριμένα, τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ έχουν η χώρα μας με 27,2%, η Ισπανία με 26,7% και η Πορτογαλία με 17,5%.
Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στον βορρά και συγκεκριμένα σε Αυστρία (4,7%), Γερμανία (5,4%) και Λουξεμβούργο (5,7%).
Η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος σημειώθηκε σε Ελλάδα (27,2% από 21,5% τον Ιανουάριο 2012), Κύπρο (14,2% από 10,7%), Ισπανία (26,7% από 24,1%) και Πορτογαλία (17,5% από 15,1%) .
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές απ’ αυτά τα στοχεία, ότι οι ανισότητες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης διευρύνονται, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν οι χώρες που είτε είναι στο μνημόνιο είτε βρίσκονται προ των πυλών.
Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η Ιρλανδία, όπου το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε το τελευταίο έτος και συγκεκριμένα σε 14,1% από 15%.
Η χώρα μας διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά και στην ανεργία των νέων έως 25 ετών, με 59,1% έναντι 55,9% στην Ισπανία, 38,4% στην Ιταλία και 38,3% στην Πορτογαλία.

Ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 24% και στην ΕΕ 23,5%.

Παραίτηση υποτροφίας φοιτητή από τον δήμο Ξηρομέρου

        
koi-ptyxioΟ φοιτητής Ιατρικής Χρήστος Ευστ. Μπέτσης με καταγωγή από τις Φυτείες, με επιστολή του γνωστοποιεί την παραίτηση του από την υποτροφία που είχε λάβει από τον Δήμο Ξηρομέρου.
Όπως εξηγεί στην αναλυτική επιστολή του, οι λόγοι που τον ώθησαν σε αυτή του την απόφαση είναι η χορήγηση σε αυτόν άλλης υποτροφίας, και για λόγους αρχής αλλά και για να μην αποστερήσει το ποσό της χορηγίας από άλλο δικαιούχο, δεν την αποδέχεται την χορηγηθείσα υποτροφία «δωρεά εν ζωή» της Βασιλικής Λιδωρίκης, το γένος Παπαπέτρου και μάλιστα επέστρεψε πίσω τα χρήματα που είχε λάβει.
Μάθημα ζωής και αξιοπρέπειας. Ακόμη και σε καιρό οικονομικής κρίσης, περιπτώσεις, όπως αυτή του φοιτητή Χρήστου Μπέτση, αποδεικνύουν την αξία της έμπρακτης ηθικής και αποτελούν ένα δυνατό παράδειγμα ήθους και ανωτερότητας.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
Χρήστος Ευστ. Μπέτσης
Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Αθήνα, 8 Απριλίου 2013
Προς
1.-Τον κο δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου
2.-Το δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου
(δια του προέδρου Δ.Σ.)
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με την 193/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ξηρομέρου που μου γνωστοποιήθηκε, μου εγκρίθηκε η χορήγηση υποτροφίας από την εισαγωγή μου στην ιατρική σχολή Αθηνών, σύμφωνα με τη συμβολαιογραφική πράξη «δωρεά εν ζωή» της Βασιλικής Λιδωρίκης, το γένος Παπαπέτρου.
Επιθυμώ να εκφράσω κατ΄αρχήν τις θερμότατες ευχαριστίες μου τόσο σε εσάς όσο και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμητική ομόφωνη απόφαση σας να μου χορηγήσετε την παραπάνω υποτροφία.
Λόγω όμως της εν τω μεταξύ χορήγησης σε εμένα άλλης υποτροφίας, μετά από επιτυχία μου σε εξετάσεις προπτυχιακών υποτροφιών εσωτερικού οι οποίες διεξήχθησαν μεταξύ φοιτητών του εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδίως για λόγους αρχής και για να μην αποστερήσω το ποσό της χορηγίας αυτής από άλλο δικαιούχο, κωλύομαι να αποδεχθώ την κατά παραπάνω χορηγηθείσα υποτροφία του Δήμου.
Ύστερα απ’ αυτά σας γνωρίζω ότι παραιτούμαι από την παραπάνω υποτροφία που μου χορηγήσατε με την 193/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε την απόφαση αυτή και σας γνωρίζω ότι επέστρεψα ήδη το κατατεθέν ποσό των 8000€ με την καταβολή του στον……………λογαριασμό που μου υποδείχθηκε και σας υποβάλλω και το παραστατικό στοιχείο της τράπεζας.
Ευχαριστώ και πάλι θερμά για την μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε.
Με τιμή, Χρήστος Μπέτσης
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΠΕΤΣΗ ΧΡΗΣΤΟ
∆ΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Αριθµός Αποφάσεως: 193 / 2012
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Χορήγηση υποτροφίας στον φοιτητή κο Μπέτση Χρήστο του Ευσταθίου.
Στον Αστακό και στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα της έδρας του ∆ήµου Ξηροµέρου, σήµερα την ∆εκάτη (10η) του Μήνα Νοεµβρίου του έτους 2012 ηµέρα της Εβδοµάδας Σάββατο και ώρα 11.00 π.µ. συνήλθε σε Τακτική ∆ηµόσια Συνεδρίαση το ∆ηµοτικό Συµβούλιο του ∆ήµου Ξηροµέρου, µετά την από την αριθ. πρωτ. 16672/ 05.11.2012 έγγραφη Πρόσκληση του Προέδρου, κου Μουρκούση Βασίλειου, που επιδόθηκε νόµιµα µε αποδεικτικό στα Μέλη, σύµφωνα µε το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόµιµη απαρτία, δεδοµένου ότι σε σύνολο Είκοσι Επτά (27) Μελών ευρέθησαν παρόντα Είκοσι Τρία (23) Μέλη και ότι σε σύνολο ∆εκαεννέα (19)
Στην συνεδρίαση κλήθηκε και παρευρέθη ο ∆ήµαρχος κος Πυθαγόρας Σαµαράς, καθώς και ο ορισθείς Υπάλληλος του ∆ήµου κος Γερόλυµος Σωτήριος για την τήρηση των Πρακτικών.
O Πρόεδρος εισηγούµενος το 4ο Θέµα Ηµερήσιας ∆ιάταξης έδωσε τον λόγο στον Αντιδήµαρχο κο Γαζέτα Παναγιώτη, ο οποίος είπε τα εξής:
Α.-Με την από 14.01.2011 αίτηση του, προς τον ∆ήµο µας , ο κος Μπέτσης Χρήστος του Ευσταθίου, Φοιτητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ∆ηµότης Ξηροµέρου (∆.Ε. Φυτειών) µας κατέθεσε τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1. Ατοµικό δελτίο επιτυχίας του Υπουργείου Παιδείας ∆ια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων όπου αναφέρονται ο γενικός βαθµός πρόσβασης και το σύνολο των µορίων εισαγωγής του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (31.08.2010).
2. Πιστοποιητικό εγγραφής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (22.09.2010)
3. Βεβαίωση στην οποία αναφέρεται η αποφοίτηση του από το 3ο Γεν. Λύκειο Αγ. Παρασκευής Αττικής, η συµµετοχή του στις Πανελλήνιες εξετάσεις και η επίδοση του σε κάθε µάθηµα κατεύθυνσης (08.07.2010).
4. Απολυτήριο Λυκείου (07.07.2010).
5. Έγγραφο του τέως ∆ηµάρχου Φυτειών (20.12.2010), όπου αιτείτο υποτροφία σύµφωνα µε την υπ΄αριθµ. 16.817 «∆ωρεά εν ζωή» στις 04.07.1994 χορηγείται υποτροφία στον πρώτο απόφοιτο Λυκείου δηµότη της τέως κοινότητας Φυτειών που θα συµπληρώσει τις περισσότερες µονάδες – µόρια για την εισαγωγή του σε ιατρική σχολή της Ελλάδας και θα διαρκεί για όλα τα χρόνια κανονικής φοίτησης, για το ακαδηµαϊκό έτος 2010 και έπειτα.
Β.-Με την αριθ. 128/09.09.2011 οµόφωνη Απόφαση του περί «Αίτηση του κ. Μπέτση Χρήστου του Ευσταθίου για την χορήγηση υποτροφίας Κληροδοτήµατος κ. Βασιλικής Λιδωρίκη» το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ενέκρινε την χορήγηση υποτροφίας Κληροδοτήµατος κ. Βασιλικής Λιδωρίκη του γένους Παπαπέτρου, στον κο Μπέτση Χρήστο του Ευσταθίου µε έναρξη της υποτροφίας το ακαδηµαϊκό έτος 2010 και για όλα τα χρόνια κανονικής φοίτησης, χωρίς να καθορίσει το ποσό της υποτροφίας.
Γ.-Με την αριθ. πρωτ. 15935/17.10.2012 αίτηση του ο κος Μπέτσης Χρήστος του Ευσταθίου µας καλεί να χορηγήσουµε την ανωτέρω υποτροφία επισηµαίνοντας µας ότι όπως προκύπτει και από την ίδια την συστατική συµβολαιογραφική πράξη δεν πρόκειται για κληροδότηµα αλλά για «δωρεά εν ζωή» , της κας Βασιλικής Λιδωρίκη του γένους Παπαπέτρου, στην οποία ορίζεται σαφώς και κατά τρόπο αναµφισβήτητο ο τρόπος διαχείρισης και εκτέλεσης του σκοπού υπέρ του οποίου συστάθηκε η ανωτέρω αναφερόµενη συµβολαιογραφική πράξη.
Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούµαι την ανάκληση της 128/09.09.2011 Απόφασης µας περί «Αίτηση του κ. Μπέτση Χρήστου του Ευσταθίου για την χορήγηση υποτροφίας Κληροδοτήµατος κας Βασιλικής Λιδωρίκη» και την λήψη νέας όπου:
1.-θα εγκρίνουµε την χορήγηση υποτροφίας στον φοιτητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κο Μπέτση Χρήστο του Ευσταθίου µε έναρξη αυτής το ακαδηµαϊκό έτος 2010 έτος εισαγωγής του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και για όλα τα χρόνια κανονικής φοίτησης, σύµφωνα µε την συµβολαιογραφική πράξη «δωρεά εν ζωή» της κας Βασιλικής Λιδωρίκη του γένους Παπαπέτρου
και
2.-θα καθορίζουµε το ποσό της υποτροφίας στο ύψος 4.000 ευρώ (τεσσάρων χιλιάδων ευρών) κατ΄ έτος φοίτησης µέχρι το πέρας των σπουδών µε έτος έναρξης χορήγησης αυτής το ακαδηµαϊκό έτος 2010 , έτος εισαγωγής του κου Μπέτση Χρήστου του Ευσταθίου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Αντιδηµάρχου κου Γαζέτα Παναγιώτη µελέτησε τα έγγραφα, τις σχετικές διατάξεις και µετά από διαλογική συζήτηση
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1.-Ανακαλεί την αριθ. 128/09.09.2011 Απόφαση ∆ηµοτικού Συµβουλίου ∆ήµου Ξηροµέρου περί «Αίτηση του κ. Μπέτση Χρήστου του Ευσταθίου για την χορήγηση υποτροφίας Κληροδοτήµατος κ. Βασιλικής Λιδωρίκη», για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό µέρος της παρούσης.
2.-Εγκρίνει την χορήγηση υποτροφίας , στον κο Μπέτση Χρήστο του Ευσταθίου, µε έναρξη της αυτής το ακαδηµαϊκό έτος 2010 έτος εισαγωγής του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και για όλα τα χρόνια κανονικής φοίτησης, σύµφωνα µε την συµβολαιογραφική πράξη «δωρεά εν ζωή» της κας Βασιλικής Λιδωρίκη του γένους Παπαπέτρου
3.-Καθορίζει το ποσό της ανωτέρω χορηγούµενης υποτροφίας στο ύψος 4.000 ευρώ (τεσσάρων χιλιάδων ευρών) κατ έτος φοίτησης µέχρι το πέρας των σπουδών, µε έτος έναρξης χορήγησης αυτής το ακαδηµαϊκό έτος 2010 , έτος εισαγωγής του κου Μπέτση Χρήστου του Ευσταθίου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Αυτή η Απόφαση έλαβε αύξοντα Αριθµό 193 / 2012.
Αφού εξαντλήθηκαν τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση.
Για το ανωτέρω θέµα συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω.
Ο Πρόεδρος Τα Μέλη
Ακολουθούν Υπογραφές
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΟΥ ∆.Σ. Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δικάσιμος για την υπεξαίρεση στο δημοτικό παρκινγκ

        
epi-dhmotiko-parking
Για τις 21 Νοεμβρίου ορίστηκε η δικάσιμος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Αγρινίου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης που διαπιστώθηκε στο δημοτικό παρκινγκ του Αγρινίου, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από ορκωτούς λογιστές που όρισε ο δήμος Αγρινίου, για την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο το 2011.
Για την υπόθεση με διάφορες κατηγορίες, έχουν ασκηθεί διώξεις σε 16 συνολικά άτομα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και ο πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης την επίμαχη περίοδο, ο υπάλληλος που απολύθηκε από τον δήμο για την υπεξαίρεση καθώς και άλλα 14 άτομα, εργαζόμενοι με διάφορες σχέσεις εργασίας στην επιχείρηση.
Αυτό γιατί εκτός από το έλλειμμα των 30 χιλιάδων ευρώ που διαπιστώθηκε και για το οποίο θεωρείται υπεύθυνος ο πρώην υπάλληλος του παρκινγκ, διαπιστώθηκαν και κάποιες άλλες παρατυπίες – μη σύννομες διαδικασίες που σχετίζονται με πληρωμές προμηθευτών, έκδοση τιμολογίων κλπ, ύψους περίπου 16 χιλιάδων ευρώ.
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης είχε δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο τον δήμο Αγρινίου, όταν μετά από εντολή του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού, διενεργήθηκε έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, που διαπίστωσαν τα συγκεκριμένα ευρήματα. Τότε κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων, που οδήγησε στην απόλυση του υπαλλήλου αλλά και στην υποβολή του φακέλου στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που μετά την σχετική διαδικασία, άσκησε ποινικές διώξεις και η υπόθεση τον Νοέμβριο οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.
Ο βασικός κατηγορούμενος, αρνείται τις κατηγορίες και έχει προσφύγει κατά της απόφασης του Δ.Σ. του δημοτικού πάρκινγκ, ζητώντας την επαναπρόσληψη του και την απόδοση των μισθών που δεν του καταβλήθηκαν από την απόλυση του και μετά.
Π.Η.Τ.-ΓΕΓΟΝΟΣ

Μοιράζει τρόφιμα,κληρώνει οβελίες ο Σύλλογος Τριτέκνων

         
epi-arni-pasxa1
Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Αιτωλοακαρνανίας από το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.Αυτή τη φορά εξασφάλισε τρόφιμα για τα άπορα μέλη – οικογένειες του Συλλόγου , τα μοιράζει εν όψει των εορτών του Πάσχα και τη Μ. Τετάρτη κληρώνει για όλα τα μέλη 10 πασχαλινούς οβελίες.Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου, «αφού η πολιτεία δε μεριμνεί για τους τρίτεκνους συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση μεγάλου μέρους του δημογραφικού προβλήματος ,εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσουμε έστω και απειροελάχιστα τα μέλη μας. Παράλληλα δε θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας γιατί αγαπάμε και τη πατρίδα και τα παιδιά μας».

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

 
Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης...
Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων που καταβάλλονται κανονικά έως και τις 6 Μαΐου 2013.
Τέλος, ο Οργανισμός ενημέρωσε ότι οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του.

Γιατί μας απασχολεί η περίπτωση Κικίλια...

 

To αν η απομάκρυνση του Η. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ ήταν σωστή ή λάθος κίνηση, θα το κρίνει η ιστορία. Και μάλλον υπερβολικοί είμαστε αφού η ιστορία κρίνει μεγάλα γεγονότα και δεν ασχολείται με θέματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «περί όνου σκιάς».

Αδιάφορος ήταν ο...
κ. Κικίλιας και δεν μας ενδιαφέρει πώς έγινε η απομάκρυνσή του. Αν δηλαδή τον έδιωξε ο Βρούτσης γιατί δεν συνεργάζονταν καλά ή κρύβεται κάτι άλλο με τα προγράμματα για τους ανέργους. Όπως επίσης μας είναι αδιάφορος κι ο κ. Θ. Αμπατζόγλου που αναλαμβάνει διοικητής στον ΟΑΕΔ.

Αυτά που θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν είναι πολύ σοβαρότερα.

Το πρώτο είναι η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Πριν μια εβδομάδα απειλούσαν ακόμη και με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έφευγε ο… Κικίλιας λες και ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας. Μάλιστα, ειδικά από την Ιπποκράτους διέδιδαν ότι αυτοί έχουν παγώσει την απομάκρυνσή του και ότι κανείς δε θα τον κουνήσει από τη θέση του. Μόλις ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έκαναν σα να μη συνέβη τίποτε. Κάτι ανακοινώσεις του στυλ «δε συμφωνούμε, δε βοηθά στην ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Που είναι οι δυναμικές αντιδράσεις κατά του Σαμαρά και του Βρούτση; Δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε τελικά ο Κικίλιας δεν ήταν και κανένα σπουδαίο γεγονός για να προκαλέσουν ρήξη. Είτε γιατί στο παρασκήνιο έχουν υπάρξει άλλες συμφωνίες με φόντο και τον ανασχηματισμό. Κάτι σαν «σου δίνω, μου δίνεις» και κανείς δεν παθαίνει απολύτως τίποτε.

Το δεύτερο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ότι μας είναι αδιάφορο ποιος είναι διοικητής. Αυτό που έχει σημασία είναι να μοιραστεί σωστά και με διαφάνεια το χρήμα για τους ανέργους. Να υπάρξουν αποτελέσματα και να γίνει σοβαρή δουλειά. Όχι να βολεύονται «δικά μας παιδιά» απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Τα πράγματα είναι απλά, δεν υπάρχει κάτι άλλο σοβαρότερο να ειπωθεί για μια υπόθεση που κάποιοι διογκώνουν εστιάζοντας στο πρόσωπο κι όχι στο αντικείμενο της δουλειάς....
http://www.antinews.gr

Ο Γ. Πεταλωτής πετάει το γάντι : τι γινόταν πριν και μετά το Γιώργο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;

 

20130430-091820.jpgΜια απορια και μια προταση κατεγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρωην κυβερνητικος εκπροσωπος Γιώργος Πεταλωτης. Τι γινόταν πριν και μετα την περιοδο του κ. Παπανδρεου στα ταμεια του ΠΑΣΟΚ;
Αντί να συζητάει όλο το πολιτικό σύστημα (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σήμερα) το όραμα μετά το μνημόνιο, αν υπάρχει δηλαδή σχέδιο για τη χώρα, το παρακολουθήσαμε ως θέμα συζήτησης στην ¨ΑΝΑΤΡΟΠΗ” του Πρετεντέρη, όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η κοινοτυπία, η προβλεψιμότητα των αμήχανων συλλογισμών, δικαιολογητικές μεγαλοστομίες καραμανλικής τεχνοτροπίας (“βρισκόμαστε στην μέση μιας πλαγιάς και βλέπουμε την κορυφή”, από κεί που μας έριξε κυρίως η Κυβέρνηση Καραμανλή) και απόντος φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως μάλλον επαξίως εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μαριά του Καμμένου (“μονομερής διαγραφή χρέους, γερμανικές αποζημιώσεις, καταγγελία μνημονίου, αλλά εντός ευρώ και Ε.Ε”).
Αντί λοιπόν το πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης να είναι ένα σοβαρό εθνικό σχέδιο για την ύπαρξη και το μέλλον της χώρας και αυτό να είναι το ζητούμενο από όλα τα κόμματα, την ειδησεογραφία άρα και την προσοχή των πολιτών απασχολεί το εύπεπτο και γαργαλιστικό νέο σίριαλ της “μαύρης τρύπας” των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Με καθημερινές διαρροές, ατεκμηρίωτων ισχυρισμών φυσικά, για υπέρογκα έξοδα, με υπόσχεση ότι κάθε μέρα θα βγαίνει και κάτι …
Μία ΑΠΟΡΙΑ και μία ΠΡΟΤΑΣΗ
1. Πόσο σοβαρή και αξιόπιστη μπορεί να είναι μια ελεγκτική εταιρία στην οποία ανατέθηκε εδώ και ένα χρόνο περίπου να ελέγξει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2010 (πριν και μετά τι γινόταν?) και προτού να κατατεθεί επίσημα στον εντολέα κομματικό φορέα το επίσημο ολοκληρωμένο πόρισμα για τα περαιτέρω, διάφορα στοιχεία διαρρέουν(?) σε δημοσιογραφικά γραφεία. Με τρόπο αποσπασματικό, άρα και μη απαντήσιμο. Εγώ θα έλεγα παντελώς, εκ του αποτελέσματος , αναξιόπιστη και μόνον από τη στάση της αυτή.
2. Για να σταματήσει η σπέκουλα και ο αυτοεξευτελισμός, στην πρώτη σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ θα προτείνω να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που παίρνουν κρατική επιχορήγηση να ελεγχθούν από μία ανεξάρτητη Επιτροπή, πέραν αυτής της Βουλής , ως προς τα οικονομικά τους, για μιά 20ετία πριν από σήμερα.
Για να σταματήσουν τα πλάγια χαμόγελα από όσους πιστεύουν ότι σήμερα με τον τρόπο αυτό ευτελίζονται μόνον ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις.
Για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Χωρίς διαρροές, κατασκευές και σπέκουλες, ειδικά την περίοδο αυτή.

Ο κύβος ερρίφθη.Τέλος η έδρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

 


Ο κύβος ερρίφθη.Τέλος η έδρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Eγκυρες πληροφορίες μας ανέφεραν οτι στο Προεδρικό διάταγμα στο σχέδιο Αθηνά καταργείται η έδρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου και πλέον θα ανήκει στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα .
Πριν απο λίγες μέρες είχαμε πληροφόρηση οτι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα έχει έδρα το Μεσολόγγι.Ζητάμε συγνώμη μιας και όπως μάθαμε πριν απο λίγο ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο ζήτημα μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας απο την Πάτρα στο Μεσολόγγι.
Οπως μας μεταφέρθηκε πριν απο λίγο το αυτοματισμού μεταφέρεται στον Πειραιά ,το τμήμα της Ναυπάκτου παραμένει και το Γεωπονίας,ή νέα ονομασία του ΘΕΚΑ ,μεταφέρεται στην Αμαλιάδα.Απο τα Μουδανιά και την Ηγουμενίτσα μεταφέρονται στο Μεσολόγγι οι ιχθυοκαλλιέργειες .
Το σχέδιο Αθηνά δημιουργήθηκε με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας των ΤΕΙ κάτι που δεν ισχύει με την μεταφορά του ΘΕΚΑ στην Αμαλιάδα μιας και επιβαρρύνεται ο προυπολισμός του Υπουργείου Παιδείας με πάνω απο 6 εκατομμύρια ευρώ.Αφού η μεταφορά των μηχανημάτων ,δημιουργία νέων υποδομών στην Αμαλιάδα κρίνονται απαραίτητα για την λειτουργία του Γεωπονικού τμήματος,το κόστος των τριών κατευθύνσεων ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.Αν προσθέσουμε και τα 3 εκατομμύρια των ήδη υπαρχουσών υποδομών στο ΤΕΙ Μεσολογγίου τα οποία θα ερημώσουν φτάνουμε στα 6 εκατομμύρια κόστος.
Με ενα υπολογισμό η ωμή πραγματικότητα είναι οτι τα τμήματα που θα είναι στο Μεσολόγγι σε δύο χρόνια δεν αποκλείεται να κριθούν μη βιώσιμα μιας για παράδειγμα στην Πάτρα ίδρυεται ΣΔΟ την οποία εύλογα θα προτιμούν οι φοιτητές απο αυτή του Μεσολογγίου. πηγη.onairnews.gr


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κρατήστε μερικά πραγματικά νούμερα για ΓΑΠ και Σοσιαλιστική Διεθνή


Αφήνουμε στην άκρη για την ώρα τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η παρουσία Έλληνα πολιτικού στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Για να πούμε τα εξής:
Πόσα λένε οτι κόστισε το ταξίδι Παπανδρεου και συνεργατών του τον Ιανουάριο του 2012 στο μεγάλο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Κόστα Ρίκα;
200.000 ευρώ είπαν;
Ζήτημα να ήταν 20.ooo. Ναι. Όχι 200.ooo, αλλά 20.ooo. Και όχι μόνο για τον Παπανδρέου – αλλέ για όλη την αποστολή.
Και πόσο λένε οτι κόστισε η μετάβαση Παπανδρεου και συνεργατών του στο Γιοχάνεσμπουργκ στα τέλη Αυγούστου 2012, όπου επανεκλεχτηκε πανηγυρικά Προεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;
Αλλα 200.000 ευρώ δεν είπαν;
Εδώ κι αν η αλήθεια σπάει κόκαλα: ο Παπανδρεου δεν ζήτησε απο το ΠΑΣΟΚ να καλύψει τα έξοδα ούτε του ίδιου, ούτε κανενός συνεργάτη του.
Τα μόνα έξοδα του ΠΑΣΟΚ ηταν για την τριμελή αντιπροσωπεία που έστειλε το ίδιο το Κίνημα.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Γιατί η σκοπιμότητα ορισμένων δεν έχει όρια. Ιστορικά πάντως, οι παραγωγοί λάσπης πνίγηκαν στα ίδια τους τα εργοστάσια. πηγηsmartpost.gr

Στη γραμμή Τράγκα, το δίδυμο Τρεμοντερμπεντέρη...

 



Επιδόθηκαν σ' ενα ακόμη κανιβαλισμό του Παπανδρέου...
Χωρίς ακόμη να υπάρχει πόρισμα και στοιχεία - παρά μόνο, ένα δημοσίευμα στα ΝΕΑ, του Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος προσπαθεί να αποσείσει από πάνω του τη ρετσινιά (υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ) που του κόλλησε ο Καμμένος- το δίδυμο Τρεμοντερμπεντέρη επιδόθηκε με βουλιμία στον κανιβαλισμό του Παπανδρέου.
Μπα, 200.000 ευρώ κόστισε το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα? "Ενδιαφέρουσα χλιδή ", ειπε ο Ντερμπεντέρης.
Δεν...
έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου, συμπλήρωσε πανευτυχής η Τρέμη.
"Φαίνεται πως λεφτα υπήρχαν", συνέχισε με το φτηνιάρικο και κατώτερο του επιπέδου του, χιούμορ, ο Ντερμπεντέρης .
Εχουν διαφορά από τον Τράγκα? Καμία...

Κυβέρνηση που κρύβεται

        
po-ypourgiko-symboulio
Πολλοί θεώρησαν λογικό που δεν παρέστη κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος στις γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι (ο κ. Καραγκούνης δεν πήγε με βολική δικαιολογία την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου).Για το Πάσχα μπορεί να δούμε Σαλμά και Μωραΐτη προς Αγρίνιο μεριά γιατί δεν είναι εποχή για…νοτιότερα, ενώ να δούμε κ. Φούντα δύσκολο έως…πολύ δύσκολο.Μερικοί μετριοπαθείς λένε «καλύτερα έτσι να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Οι πιο σκληροπυρηνικοί πανηγυρίζουν γιατί «τους έχει εκτοπίσει η λαϊκή οργή του πεινασμένου λαού»(!) και ξέρουν ότι σχεδόν με τη βία έχουν βγει από το κάδρο. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει βέβαια. Απλά οι κυβερνητικοί δειλιάζουν και κρύβονται.
Πρέπει να ξέρουν όμως ότι έτσι νομιμοποιούν εκείνους που μιλάνε για χούντες, Τσολάκογλου και γερμανοτσολιάδες και που μονοπωλούν τον δημόσιο λόγο. Όχι απαραίτητα γιατί λένε σωστά πράγματα, αλλά γιατί σου λέει «οι άλλοι κρύβονται γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».
Κι αν νιώθουν έτσι οι «μνημονιακοί» κυβερνητικοί ή παραιτούνται και σχεδιάζουν την επόμενη μέρα ή υποστηρίζουν αυτό που κάνουν. Να έχουν αφήσει όμως δικαίους και αδίκους να αγορεύουν και να περιμένουν έτσι να σταθούν ως κυβέρνηση ή ως επόμενοι υποψήφιοι, ε είναι πολύ γελασμένοι.
O Μαντουμαδόρος

Ζητά αξιοποίηση του νοσοκομείου

        
epi-nosokomeio-agriniou
Με ερώτηση της προς τους υπουργούς Υγείας -Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων-Εσωτερικών, η βουλευτής Αιτωλ/νιας της ΔΗΜΑΡ Νικη Φούντα ζητά την αξιοποίηση των υποδομών του Νοσοκομείου Αγρινίου
Η ερώτηση της κ. Φούντα, έχει ως εξής: «Το αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, προγραμματίζεται η μεταφορά του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί.
Όπως έχουμε θίξει και σε παλαιότερη κοινοβουλευτική ερώτησή μας, ένα από τα χρόνια προβλήματα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας είναι και η ελλιπής αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, με αποτέλεσμα αφενός να οδηγούμαστε στην απαξίωσή της και αφετέρου να κοστίζει τεράστια ποσά η ενοικίαση κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων για το οποίο έχουν διατεθεί μεγάλα κονδύλια, κατά καιρούς, για τον εκσυγχρονισμό του και με τις κατάλληλες μελέτες και τροποποιήσεις στη διαρρύθμισή του μπορεί να αποτελέσει πολύ καλή λύση για τη στέγαση τοπικών υπηρεσιών, οι οποίες ενοικιάζουν τους χώρους τους. Έτσι και θα εξοικονομηθούν σταδιακά σημαντικοί πόροι αλλά και η συγκέντρωσή τους σε έναν ενιαίο χώρο θα εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες.
Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει η δεδηλωμένη υποστήριξη και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθενται να προχωρήσουν στην τεχνικοοικονομική μελέτη για την αξιοποίηση του υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου;
2. Υπάρχουν στοιχεία για το ύψος των ενοικίων που καταβάλλουν συνολικά οι δημόσιες υπηρεσίες στο Δήμο Αγρινίου και το πόσα μπορούν να εξοικονομηθούν από ενδεχόμενη μετεγκατάστασή τους εκεί;»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κρατήστε μερικά πραγματικά νούμερα για ΓΑΠ και Σοσιαλιστική Διεθνή

Αφήνουμε στην άκρη για την ώρα τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η παρουσία Έλληνα πολιτικού στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Για να πούμε τα εξής:
Πόσα λένε οτι κόστισε το ταξίδι Παπανδρεου και συνεργατών του τον Ιανουάριο του 2012 στο μεγάλο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Κόστα Ρίκα;
200.000 ευρώ είπαν;
Ζήτημα να ήταν 20.ooo. Ναι. Όχι 200.ooo, αλλά 20.ooo. Και όχι μόνο για τον Παπανδρέου – αλλέ για όλη την αποστολή.
Και πόσο λένε οτι κόστισε η μετάβαση Παπανδρεου και συνεργατών του στο Γιοχάνεσμπουργκ στα τέλη Αυγούστου 2012, όπου επανεκλεχτηκε πανηγυρικά Προεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;
Αλλα 200.000 ευρώ δεν είπαν;
Εδώ κι αν η αλήθεια σπάει κόκαλα: ο Παπανδρεου δεν ζήτησε απο το ΠΑΣΟΚ να καλύψει τα έξοδα ούτε του ίδιου, ούτε κανενός συνεργάτη του.
Τα μόνα έξοδα του ΠΑΣΟΚ ηταν για την τριμελή αντιπροσωπεία που έστειλε το ίδιο το Κίνημα.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Γιατί η σκοπιμότητα ορισμένων δεν έχει όρια. Ιστορικά πάντως, οι παραγωγοί λάσπης πνίγηκαν στα ίδια τους τα εργοστάσια.      πηγηsmartpost.gr

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

KATΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...

 
...ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ...
Κατάσχεση καταθέσεων για όσους χρωστούν ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει το πολυνομοσχέδιο...
Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, οι οφειλές γίνονται άμεσα απαιτητές, εάν διαπιστωθεί η ύπαρξη επαρκών χρηματικών διαθεσίμων.
Ειδικότερα, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση όσοι χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές άνω των 5.000 ευρώ, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, αλλά και να προσκομίσουν στοιχεία, που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους.
Όμως, εάν διαπιστωθεί, μέσω των στοιχείων των τραπεζών, η ύπαρξη επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση, αλλά γίνεται άμεσα απαιτητή.
Πρακτικά, επιχείρηση που οφείλει εισφορές 80.000 ευρώ και έχει 100.000 ευρώ στην τράπεζα, θα δει τις 80.000 ευρώ να κατάσχονται.

Εξαιρέθηκαν οι αγρότες από το επιπλέον χαράτσι των φ/β

        
epi-fotovoltaika
Τόσο οι κινητοποιήσεις, όσο και οι πιέσεις βουλευτών είχαν αποτέλεσμα αφού τελικά ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου εξαίρεσε τα αγροτικά φωτοβολταϊκά από την προσαύξηση της έκτακτης εισφοράς
Η μεγαλύτερη επιτυχία για τους αγρότες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, είναι ότι με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ αγροτικών φ/β και αυτών των ιδιωτών, που μπορεί να σημάνει και βάση για περαιτέρω ρυθμίσεις. Πλέον η ειδική εισφορά για τα αγροτικά φ/β διαμορφώνεται στο 30% εκεί που ήταν δηλαδή, ενώ αποφασίστηκε ακόμη να δοθεί δίμηνη παράταση για την εκτέλεση της β’ φάσης των σχετικών έργων που εκκρεμούν.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να προωθηθεί και μια ρύθμιση ώστε οι αγρότες να μην είναι υποχρεωμένοι στην καταβολή ΦΠΑ, την στιγμή που δεν έχουν πληρωθεί από τον ΛΑΓΗΕ για την πώληση του ρεύματος που παράγουν. Σε γενικές γραμμές η εξέλιξη θεωρείται θετική.
Αναλυτικά, όπως έγραψε επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, εκτός των καινούργιων επιβαρύνσεων, δηλαδή της προσαύξησης της έκτακτης εισφοράς που επιβάλλεται με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης στα φωτοβολταϊκά που συνδέθηκαν ή θα συνδεθούν μετά την 1η Ιανουαρίου, μένουν τα φωτοβολταϊκά των αγροτών και εκείνα που βρίσκονται στα μη διασυνδεδεμένα νησιά της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση βουλευτών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, οδήγησε τον κ. Παπαγεωργίου να προχωρήσει στη συγκεκριμένη εξαίρεση. Ειδικά για το μη διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας, «μέτρησε» το γεγονός ότι δεν έχει ξεπεράσει τον εθνικό στόχο του 2014 όπως έχει γίνει στο διασυνδεδεμένο σύστημα και βέβαια το γεγονός ότι ο αποφευγόμενο κόστος στα νησιά είναι πολύ μεγάλο λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής που έχει εκεί το ρεύμα από τα ορυκτά καύσιμα.
Για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά υπήρχε πρόβλεψη στην αρχική εκδοχή του πολυνομοσχεδίου για «έκπτωση» 2 ποσοστιαίων μονάδων επί της εισφοράς που επιβάλλεται σε κάθε κατηγορία.
Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο προβλέπει «χαράτσι» μέχρι και 42% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών για επενδυτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο μετά την 1η Ιουλίου 2013. Για όσων τα έργα συνδέθηκαν ή πρόκειται να συνδεθούν με το δίκτυο από την 1η Ιανουαρίου ως και την 3 Ιουνίου 2013, η έκτακτη εισφορά επί του

Ένας συνδικαλιστής φαρμακοποιός στην ηγεσία του ΟΑΕΔ με στήριξη μονάχα από τη Νέα Δημοκρατία!



Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, όπως μεταδίδει το ΣΚΑΙ.

Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια. Ο κ. Αμπατζόγλου ήταν...


...στο παρελθόν διοικητής του ΙΚΑ και είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ήδη η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωση της αναφέρει:

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ.Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.

Μπράβο Ελεονώρα!


 

Τα καλσόν τους σκίζουν από χθες το βράδυ οι σεμνότυφοι αυτού του κόσμου με αφορμή ένα tweet της γνωστής παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη το οποίο περιείχε «απαγορευμένες» λέξεις.

Παρατηρώ ότι...

...όλοι στέκονται στην απάντηση της παρουσιάστριας και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ασχοληθούν με την «ερώτηση».


Αν όμως ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο διάλογο, ενδεχομένως να διαπιστώσετε πόσο δικαιολογημένη ήταν η αντίδραση της.


Για εμένα, το θέμα είναι μείζον και δεν είναι προφανώς η απάντηση της Ελεονώρας. Στη χώρα κυκλοφορεί εδώ και χρόνια μια καλπάζουσα χυδαιότητα που θέλει όλες τις όμορφες παρουσίες της τηλεόρασης να είναι βίζιτες, όλους τους πολιτικούς να είναι διεφθαρμένους, όλους τους δημοσιογράφους πουλημένους, όλους τους αθλητές ντοπαρισμένους κ.ο.κ.

Κάπου, κάπως αυτό το φαινόμενο πρέπει να περιοριστεί. Δεν μπορεί η επίδειξη χολής και κόμπλεξ του καθενός να μένει αναπάντητη. Για όλα αυτά, τα οποία θεωρώ τόσο αυτονόητα που δεν θέλω να τα αναλύσω άλλο, συγχαίρω πραγματικά την Ελεονώρα για τη διάθεση της να τσαλακωθεί και να κανιβαλίσει όλους αυτούς τους ανύπαρκτους...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΣ (9.30)ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

 
» ΔΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΣ (9.30)ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΑ'
» ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΠΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΣΑΣ ΔΙΔΥΜΟ ΜΠΑΧΑΛΟ-TV-ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΠΑΤΗΣΤΕ
ΕΔΩ http://justin.tv/mpaxalotv1
http://justin.tv/mpaxalotv1
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΣ (9.30)ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΑ'
ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΠΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΣΑΣ ΔΙΔΥΜΟ ΜΠΑΧΑΛΟ-TV-ΑΓΡΙΝΙΟΜΟΝΟ ΕΔΩ ΠΑΤΗΣΤΕ
ΕΔΩ http://justin.tv/mpaxalotv1
http://justin.tv/mpaxalotv1



Νέος διοικητής στον ΟΑΕΔ, ο Θ.Αμπατζόγλου στη θέση του Ηλ.Κικίλια...

 
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρώην διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναλαμβάνει νέος διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στη θέση του Ηλία Κικίλια, με...
απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Την περασμένη εβδομάδα είχε δημιουργηθεί πολιτικό θέμα με τον Ηλία Κικίλια, του οποίου την παραίτηση είχε ζητήσει ο Γιάννης Βρούτσης, προκαλώντας ωστόσο την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ....

Παραιτήθηκε ο Αρ. Καβάγιας

po-kabagias

 


Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου, ήταν τελικά η «απώλεια» της παρουσίασης του ορατόριου Κωστής Παλαμάς του μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη, το βράδυ της Παρασκευής στον Κήπο των Ηρώων
Η παρουσίαση των αποσπασμάτων του ορατόριου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι τόνισαν πως αυτού του είδους η καλλιτεχνική παρουσίαση δεν άρμοζε στον τόπο και τη μέρα. Μάλιστα, εμφανής ήταν η δυσφορία, τόσο του δημάρχου Μεσολογγίου, όσο και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Την ίδια μέρα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επικείμενες παραιτήσεις και τελικά, ήρθε η επιβεβαίωση με την επιστολή παραίτησης του Προέδρου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που υποβλήθηκε σήμερα.
Συγκεκριμένα, επιστολή παραίτησης παρέδωσε σήμερα, 29/4/2013, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καβαγιας στο Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή.
Στην επιστολή του ο κ. Καβαγιας αναφέρει:
«Αγαπητέ μου Δήμαρχε,
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο της Εξόδου τελείωσαν και φέτος και άφησαν σε γενικές γραμμές πολύ καλές εντυπώσεις. Κάποιοι θέλησαν για λογούς καθαρά δικούς τους να επισημάνουν λάθη, που έγιναν κατά τη διάρκεια των δεκαπενθημέρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και του τελευταίου διήμερου, που ήταν καθαρά τελετουργικό.
Συγκεκριμένα όμως για την εκδήλωση της Παρασκευής 26 Απριλίου 2013 στον Κήπο των Ηρώων αναλαμβάνω την ευθύνη, ζητώ συγγνώμη και θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας.»

Μίλαν Μπόγιοβιτς: «Το μόνο που με νοιάζει είναι ο Παναιτωλικός στην Superleague»


panai-bojovic
Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο αρχισκόρερ του Παναιτωλικού Μίλαν Μπόγιοβιτς μίλησε στο AgrinioVoice.gr και τον Μπάμπη Τσιρώνη την Πέμπτη (25/4) για την πορεία του μέχρι στιγμής, ενώ τόνισε και την πεποίθησή του πως του χρόνου τα «καναρίνια» θα βρίσκονται στην Superleague. Επίσης, αναφέρθηκε στο ποδοσφαιρικό του μέλλον, ενώ έδωσε και την δική του υπόσχεση στον κόσμο του Αγρινίου!

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Καταρχάς, που γεννήθηκε ο Μίλαν Μπόγιοβιτς;
Γεννήθηκα σε μία πόλη της Σερβίας που λέγεται Τάρτακ και είμαι από την Λούτσανι, μία μικρή πόλη που βρίσκεται στην κεντρική Σερβία. Το Τάρτακ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη μου και έτσι γεννήθηκα εκεί.

Θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για την πατρίδα σου και τι σου λείπει από εκεί;
Στα δεκαπέντε μου έφυγα από το σπίτι για να αγωνιστώ στην ποδοσφαιρική σχολή της Παρτιζάν και έτσι έχω συνηθίσει μακριά από το σπίτι μου. Αυτό έγινε πριν από έντεκα χρόνια και έτσι τώρα το να αγωνίζομαι μακριά από εκεί είναι κάτι φυσιολογικό για μένα… Λογικό είναι πως μου λείπει το σπίτι μου και μόλις ολοκληρωθεί η χρονιά σε ενάμισι μήνα από τώρα και τελειώσω με τη δουλειά μου, θέλω πρώτα να πάω στη Superleague και μετά θα πάω και στο σπίτι μου, κανένα πρόβλημα…

Πόσο χρονών ήσουν όταν αποφάσισες πως ήθελες να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;
Από την πρώτη μου κιόλας προπόνηση όταν ήμουν εννέα χρονών και ο προπονητής μου με άλλαξε θέση από τερματοφύλακα σε επιθετικό, ήθελα και ήξερα πως μία μέρα θα γίνω επαγγελματίας. Θυμάμαι πως από την πρώτη μου προπόνηση έβαλα τρία γκολ και μετά ο προπονητής μου έλεγε, «Είδες; Είσαι επιθετικός, όχι τερματοφύλακας».



Όταν ήσουν μικρότερος, υποστήριζες κάποια ομάδα στη Σερβία ή έξω απ’ αυτή;
Μικρότερος υποστήριζα την Παρτιζάν, αλλά τώρα δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα γιατί είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έχω παίξει κόντρα στην Παρτιζάν πολλές φορές, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, έχω σκοράρει κόντρα στην Παρτιζάν, είμαι επαγγελματίας… Η μόνη ομάδα που υποστηρίζω αυτή τη στιγμή είναι ο Παναιτωλικός.

Αν μπορούσες να διαλέξεις μία ομάδα απ’ όλο τον κόσμο για την οποία θα ήθελες να παίξεις, ποια θα ήταν αυτή;
Θα ήθελα να παίξω για την Ρεάλ Μαδρίτης αν και η Τετάρτη (24/4) δεν ήταν πολύ καλή μέρα ούτε για μένα ούτε για τη Ρεάλ. Πρώτα το 0-0 με τη Νίκη Βόλου και μετά το 4-1 της Ρεάλ από την Ντόρτμουντ. Μόλις τελείωσε ο αγώνας της Ρεάλ πήγα κατευθείαν για ύπνο… Τι μέρα και αυτή…

Ποια ήταν για σένα η καλύτερη περίοδος της καριέρας σου μέχρι στιγμής; Η χρονιά που ευχαριστήθηκες το ποδόσφαιρο περισσότερο από κάθε άλλη…
Είναι δύσκολο να διαλέξω, είχα μία εξαιρετική χρονιά με την Γιαγκοντίνα όταν σκόραρα 14 γκολ σε μία σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Σερβίας αλλά και με την Βοϊβοντίνα αργότερα είχα μία πολύ καλή χρονιά. Αν και δεν έπαιζα σε όλα τα παιχνίδια, σε σχέση με τα λεπτά που αγωνίστηκα είχα μία πολύ καλή χρονιά. Πολύ καλή περίοδος για μένα είναι και η φετινή με τον Παναιτωλικό. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος και το μόνο που με δυσαρεστεί είναι ότι έχουν μείνει μόνο πέντε παιχνίδια.



Θα ήθελες δηλαδή να μπορούσες να παίξεις σε περισσότερα παιχνίδια φέτος με τον Παναιτωλικό;
Εννοείται, αλλά δεν πειράζει, έχουμε την επόμενη σεζόν, ελπίζω στην μεγάλη κατηγορία, για να δείξω στον κόσμο στο Αγρίνιο και γενικά στην Ελλάδα ποιος είμαι…

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αφήνεις τη χώρα σου για να αγωνιστείς εκτός συνόρων. Είχες άλλες προτάσεις από το εξωτερικό;
Πριν δύο χρόνια με ήθελε η Ραπίντ Βιέννης και μάλιστα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει ακόμα και ένα εκατομμύριο ευρώ. Είχα όμως συμβόλαιο και η Γιαγκοντίνα ζήταγε τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο. Τελικά την τελευταία μέρα οι άνθρωποι της Ραπίντ είπαν πως δεν έχουν τα χρήματα και η μεταγραφή χάλασε… Αργότερα είχα πάει και στο Βέλγιο για λογαριασμό της Μέχελεν και ενώ όλα ήταν κανονισμένα, η μεταγραφή χάλασε στο τέλος. Είχα πάει εκεί με έναν μάνατζερ από το Βέλγιο και παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα μεταξύ αυτού και του τεχνικού διευθυντή της Μέχελεν. Κάπως έτσι χάλασε η μεταγραφή, αν και είχα προλάβει να παίξω και δύο φιλικά με την Μέχελεν σκοράροντας κιόλας κόντρα στη Σερκλ Μπριζ.

Βρίσκεσαι στο Αγρίνιο ήδη για περίπου τέσσερις μήνες, τι σου αρέσει μέχρι στιγμής από την πόλη και τι όχι;
Το Αγρίνιο είναι μία εξαιρετική πόλη για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Εδώ μπορείς να έχεις το μυαλό σου στην προπόνηση, να βγεις για καφέ με τους φίλους σου, να περάσεις ήσυχα χρόνο στο σπίτι σου, χωρίς να υπάρχει η νυχτερινή ζωή για να σε παρασύρει. Η πόλη είναι ήσυχη, ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και τους παίκτες της, το προπονητικό κέντρο είναι απ’ τα καλύτερα. Η ζωή εδώ είναι ιδανική για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή…

Οι φίλοι του Παναιτωλικού έχουν δείξει πως είσαι ένα απ’ τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, παρότι είσαι εδώ μόνο τέσσερις μήνες. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος… Απ’ την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο Αγρίνιο ο κόσμος με αγκάλιασε και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Στα παιχνίδια εκλαμβάνω αυτή την αγάπη του κόσμου και με κάνει να νιώθω πολύ καλά. Όταν νιώθω καλά, όπως είναι φυσικό, παίζω ακόμα καλύτερα. Χαίρομαι όταν σκοράρω γιατί κάνω τον κόσμο χαρούμενο και νιώθω την ενέργεια στο γήπεδο…

Όταν ήρθες στον Παναιτωλικό η ομάδα ήταν στην 13η θέση του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή όμως βρίσκεστε στην τρίτη θέση και έχετε σημαντικές ελπίδες για την απευθείας άνοδο. Τι άλλαξε;
Έχουμε έναν νέο προπονητή τον Μάκη Χάβο, ο οποίος είναι πολύ καλός και του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Επίσης, έχουμε πολλούς νέους παίκτες όπως ο Μπελόν, ο Σίσιτς, εγώ και όλα τα άλλα παιδιά και παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, βάζουμε πολλά γκολ και κερδίζουμε έτσι τα παιχνίδια. Πιστεύω πως το μυστικό είναι ότι πλέον λειτουργούμε όλοι μαζί ως οικογένεια και δεν είναι τυχαίο πως είμαστε αήττητοι στους δεκατρείς τελευταίους αγώνες.

Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να φοράει την φανέλα του Παναιτωλικού για περισσότερο από ενάμισι χρόνο (λήξη συμβολαίου το καλοκαίρι του 2014) ή αυτό εξαρτάται και απ’ το αν ο «Τίτορμος» θα ανέβει κατηγορία;

Το μόνο που έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι η Superleague. Δεν σκέφτομαι τα συμβόλαια ή το μέλλον. Το Αγρίνιο μου αρέσει πάρα πολύ σαν πόλη, μου αρέσει ο κόσμος και γενικά αν καταφέρναμε να ανεβούμε θα έμενα σίγουρα. Πρώτα όμως θα πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο και τους ανθρώπους της ομάδας και μαζί να δούμε τι είναι καλύτερο τόσο για μένα αλλά και για τον Παναιτωλικό. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και είμαι παίκτης του Παναιτωλικού.

Μέχρι στιγμής έχεις πετύχει έντεκα γκολ σε δεκαοκτώ παιχνίδια και είσαι τρίτος στον πίνακα των σκόρερ της Football League. Πιστεύεις ότι μπορείς να τερματίσεις ακόμα ψηλότερα στα πέντε παιχνίδια που απομένουν;
Αυτό είναι ένα καλό στατιστικό στοιχείο όμως για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που δεν σκέφτομαι. Για εμένα σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα μου. Αν η ομάδα κερδίζει με δικά μου γκολ, ακόμα καλύτερα για εμένα… Αν έπαιζα στον Παναιτωλικό απ’ την αρχή της σεζόν, πιστεύω πως θα ήμουν ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ίσως αν πετύχω πέντε με έξι ακόμα γκολ μέχρι το τέλος να τερματίσω και πρώτος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Ποιο ήταν το δυσκολότερο παιχνίδι για σένα με την φανέλα του Παναιτωλικού μέχρι στιγμής και γιατί;
Το δυσκολότερο παιχνίδι για μένα ήταν στην αρχή κόντρα στον Εργοτέλη, επειδή δεν ήμουν ακόμα 100% έτοιμος… Βελτιωνόμουν όμως μετά από κάθε παιχνίδι και αυτή τη στιγμή πιστεύω πως βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση.

Αν έπρεπε να διαλέξεις μία ομάδα ως την καλύτερη της κατηγορίας αυτή τη στιγμή, ποια θα διάλεγες;
Πιστεύω πως η καλύτερη ομάδα είναι ο Παναιτωλικός. Έχουμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, με τους καλύτερους παίκτες. Αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε τον Ιανουάριο, θα ήμασταν σίγουρα πρωταθλητές κατά τη γνώμη μου. Νομίζω όμως πως αποδείξαμε ήδη σε όλη την Ελλάδα, με τη Νίκη Βόλου μέσα, με τον Απόλλων έξω, με τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα, με την Δόξα Δράμας και τον Ηρακλή μέσα, αλλά και σε άλλα ακόμα παιχνίδια, πως είμαστε η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Το μόνο κακό είναι πως δεν έχουμε πολύ χρόνο. Είχαμε μισή χρονιά για να ανατρέψουμε την κατάσταση και αυτό θα παλέψουμε μέχρι το τέλος.



Ο Παναιτωλικός είναι τρίτος αυτή τη στιγμή και αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, θα πετύχαινε τον στόχο της απευθείας ανόδου. Εσύ είσαι αισιόδοξος πως η ομάδα μπορεί να πετύχει τον στόχο της στο τέλος;
Εννοείται πως είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πολύ στην ομάδα. Αν θέλουμε να ανέβουμε πρέπει να παλέψουμε σκληρά για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε ακόμα, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Πιστεύω πως καμία από τις άλλες ομάδες δεν μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Αν κερδίσουμε τα τέσσερα από τα πέντε, θα ανέβουμε σίγουρα, αλλά θα δούμε… Όλα εξαρτώνται από εμάς.

Πόσο κακή ήταν η ισοπαλία με την Νίκη Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική και πόσο πίσω πιστεύεις ότι φέρνει τον Παναιτωλικό;
Είναι γεγονός πως ήταν ένα πολύ κακό αποτέλεσμα γιατί χάσαμε στο Βόλο και με αυτή την ισοπαλία η Νίκη έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν είναι καθόλου καλή αυτή η κατάσταση για εμάς, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τερματίσουμε τουλάχιστον ένα βαθμό πάνω από τη Νίκη Βόλου. Έχουν μείνει ακόμα πέντε παιχνίδια και μπορούν να γίνουν πολλά, μπορεί να τερματίσουμε τρίτοι, μπορεί όμως να τερματίσουμε και πρώτοι…

Είπες πως θα τερματίσετε είτε τρίτοι είτε πρώτοι, άρα να φανταστώ πως είσαι σίγουρος για την απευθείας άνοδο;
Πιστεύω πολύ στην άνοδο, πιστεύω στους συμπαίκτες μου, πιστεύω στον προπονητή μου και γενικά πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς είναι ένα άθλημα που δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αν δεν καταφέρουμε την απευθείας άνοδο, κάτι που πιστεύω πως θα το πετύχουμε, θα παίξουμε τουλάχιστον στα μπαράζ και θα δούμε εκεί τι θα γίνει.



Ποιο πιστεύεις πως είναι το δυνατό σημείο του φετινού Παναιτωλικού;
Έχουμε την καλύτερη επίθεση αλλά και μία εξαιρετική άμυνα. Είμαστε μία ολοκληρωμένη ομάδα. Έχουμε παίκτες που έχουν ξαναπαίξει στην μεγάλη κατηγορία, και παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Επίσης, είμαστε συμπαγείς σαν ομάδα και παίζουμε ένας για όλους και όλοι για έναν και γενικά πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι από τις άλλες ομάδες σε όλες τις θέσεις.

Αν είχες πρόταση από μία από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ, τι θα έκανες;
Σίγουρα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μαζί με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ είναι οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα αλλά δεν σκέφτομαι άλλες ομάδες αυτή τη στιγμή. Το μόνο που με νοιάζει είναι ο Παναιτωλικός στην Superleague. Το μυαλό μου είναι μόνο εδώ και δεν θέλω να ξέρω τίποτα για άλλες ομάδες, αποφεύγω ακόμα και να διαβάζω εφημερίδες, μόνο μετά το παιχνίδι το κάνω και αυτό είναι όλο.

Μιας και αυτή είναι η τελευταία ερώτηση, θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο του Παναιτωλικού;
Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να είναι κοντά μας και να μας στηρίξει σε αυτά τα πέντε τελευταία παιχνίδια και να τους πω ότι μαζί μπορούμε να τα κερδίσουμε όλα και να πάμε στη Superleague. Δεν μπορώ να τους υποσχεθώ γκολ, ποτέ δεν το έκανα, αλλά μπορώ να τους υποσχεθώ πως θα συνεχίσω να παλεύω σε όλα τα παιχνίδια για όλο τον κόσμο του Αγρινίου.
agriniovoice.gr

«Εδώ είναι Ηράκλειο…»

Με τον Μάρις Βερπακόφσκις να κάνει άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου, ο Εργοτέλης επικράτησε 2-0 των «ερυθρόλευκων» και ανέβηκε και πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
«Εδώ είναι Ηράκλειο…»
Αction Images

Και πώς να χάσει, όταν έχει τον Μάρις Βερπακόφσκις σε τέτοια μέρα; Ο Λεττονός επιθετικός, πήρε από το χέρι τον Εργοτέλη και με δύο γκολ του χάρισε τη νίκη με σκορ 2-0. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και πλέον ανέβηκαν και πάλι στην δεύτερη θέση της Football League, προσπερνώντας τον Ηρακλή.

Ο Βερπακόφσκις άνοιξε το σκορ στο 28’, ενώ λίγο αργότερα ο Γόγολος στο 68’ έκανε πέναλτι στον Ζάχορα, πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια και ο «Βέρπα» σκόραρε από την «άσπρη» βούλα κάνοντας το 2-0.

Πλέον, η ομάδα του Ηρακλείου, έφτασε τους 64 πόντους, δύο περισσότερους από τον Ηρακλή, τον οποίο έριξε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Football League.

Εργοτέλης (Λαμπράκης-Πλεσίτης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Γκαντιάγκα, Μπουχαλάκης (81' Κοζωρόνης), Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Χρυσοφάκης, Ζάχορα (73' Δωματάς).

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης): Γκίτκος, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Πετκάκης, Πινδώνης, Ολίσε (63' Mπακαγιόκο), Μπολάτι (46' Ανιέτε), Μπρέσκα, Γιενγκά, Σολάκης (69' Γκότοβος).

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Χαρίτος, Χριστοδούλου (Αθηνών)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής της Football League:

Αναγέννηση Επανομής-Απόλλων Σμύρνης 1-3
(86΄Χατζηζήσης αυτογκόλ-44΄Κουλίδης αυτογκόλ, 51΄, 77΄Μανιάς)

Δόξα Δράμας-Βύζας 1-0
(89΄Ρούσεφ)

Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Γιαννιτσών 5-1
(5΄, 58΄Πούλγκα, 16΄Σεοταχούλ, 68΄Στιεπάνοβιτς, 85΄Γιέσιτς-50΄Σκαθαρούδης)

Καλλιθέα-Ηρακλής 0-1
(61΄Ταϊανάν)

Λάρισα-Καλλονή 0-1
(31΄Μανούσος)

Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου 1-0
(73΄Κυριάκος)

Πανσερραϊκός-Πιερικός 3-0
(35΄Τοντόροφ, 48΄Σίμιτς, 78΄Κοντός)

Φωκικός-Καβάλα 3-2
17΄, 83΄Ουάρντεν, 67΄Νάστος-30΄Κωστόπουλος αυτογκόλ, 35΄Χλωρός)

Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου 2-0
(28’, 67’ πεν. Βερπακόφσκις)

Θρασύβουλος-Παναχαϊκή 19:00

Η επόμενη αγωνιστική:

Απόλλων Σμύρνης-Αναγέν. Γιαννιτσών
Πιερικός-Αναγέννηση Επανομής
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής Ψαχνών
Ηρακλής-Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός-Εργοτέλης
Καλλονή-Καλλιθέα
Καβάλα-Λάρισα
Παναχαϊκή-Νίκη Βόλου
Βύζας Μεγάρων-Φωκικός
Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας
Ρεπό: Εθνικός Γαζώρου

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ


(27', 67' πεν Βερπακόφσκις σουτ)


Εργοτέλης (Λαμπράκης-Πλεσίτης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Γκαντιάγκα, Μπουχαλάκης (81' Κοζωρόνης), Ρομάνο, Βερπακόφσκις (86' Μπρούνο), Χρυσοφάκης, Ζάχορα (73' Δωματάς).

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης):
Γκίτκος, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Πετκάκης, Πινδώνης, Ολίσε (63' Mπακαγιόκο), Μπολάτι (46' Ανιέτε), Μπρέσκα, Γιενγκά, Σολάκης (69' Γκότοβος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Χαρίτος, Χριστοδούλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίτσος, Μπουχαλάκης, Ρομάνο, Χρυσοφάκης - Γόγολος, Γκότοβος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 66' Γόγολος