Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Η Ελληνίδα κορυφαία ερευνήτρια της NASA



Για την τεράστια διάκρισή της μίλησε η Ελένη Αντωνιάδου, η οποία αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο. Η 25χρονη Θεσσαλονικιά ερευνήτρια της NASA υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος για να βγούμε από τη μιζέρια.


Δείτε το βίντεο από το MEGA



 

Μόνο δύο προσφορές για το κυλικείο του νέου νοσοκομείου Αγρινίου

  

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να μην είναι συμφέρουσα η τελική προσφορά για το κυλικείο του νέου νοσοκομείου του Αγρινίου
Έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των φακέλων των ενδιαφερομένων που κρίθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των προτάσεων. Η διαδικασία υπήρξε αυστηρή και αδέκαστη αλλά έφερε μόλις δύο ιδιώτες να πληρούν τις προϋποθέσεις! Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε πρόταση χωρίς να υπάρχει φορολογική ενημερότητα από τον ενδιαφερόμενο! Το αποτέλεσμα, δε, είναι οι δύο ενδιαφερόμενοι που έχουν μείνει να μην είναι καν από τη περιοχή μας αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Πελοπόννησο και μάλιστα με ανάλογη ενασχόληση ο ένας εξ αυτών.
Παράλληλα το γεγονός των δύο μόνο πλειοδοτών δημιουργεί μια ανησυχία ως προς το ύψος της τελικής προσφοράς και το κατά πόσον αυτή θα είναι συμφέρουσα για το νοσοκομείο. Αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό πως στις δημοπρασίες όταν μένουν μόνο δύο πλειοδότες είναι δυνατή μια μεταξύ τους συνεννόηση για να μην εκτιναχτεί η τιμή(στην περίπτωσή μας το ενοίκιο) στα ύψη. Σε περίπτωση πάντως που η προσφορά δεν είναι η αναμενόμενη και η πλέον ικανοποιητική για το νοσοκομείο ο διοικητής του και η τριμελής επιτροπή που εξετάζει τις προσφορές μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία και να ορίσουν νέο διαγωνισμό κάποια άλλη στιγμή.

Video: φάσεις- γκολ - συνέντευξη τύπου

 

Παρακολουθείστε φάσεις και γκολ από τον αγώνα του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό Βόλου και την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε


 


¨Σαλμάς - Καραγκούνης να αντιδράσουν τώρα"

 
Με αφορμή την ανακοίνωση των Βουλευτών Δυτικής Μακεδονίας, για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός, έκανε δήλωση με την οποία θέτει προ των ευθυνών τους Αιτωλοακαρνάνες που συμμετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο
Η δήλωση του δημάρχου αναλυτικά :
«Η σημερινή ανακοίνωση περί παραμονής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και δημιουργίας Ομόσπονδου ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη θέση μας ότι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ είναι ένα πρόχειρο, μη επιστημονικό και ρουσφετολογικό κατασκεύασμα. Γι’ αυτό αντιταχθήκαμε και απαιτήσαμε από την πρώτη στιγμή την απόσυρσή του, με αλλεπάλληλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βουλευτών Δυτικής Μακεδονίας της συγκυβέρνησης, οι πιέσεις τους απέδωσαν.
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, και ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σαλμά και τον Υφυπουργό κ. Καραγκούνη, να αντιδράσουν άμεσα (ΣΗΜΕΡΑ) και να απαιτήσουν να ισχύσει το ίδιο και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή την αυτόνομη παραμονή του στο Αγρίνιο.
Καμία ολιγωρία δεν δικαιολογείται. Το Προεδρικό Διάταγμα προωθείται. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι ευθύνες θα αποδοθούν από το λαό της πόλης».

Φεύγουν και οι κομμώτριες ...



Από το Δεκέμβρη είχε προκύψει θέμα με τις κομμώτριες της ΕΡΤ αλλά, μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι τρεις εργαζόμενες αποφάσισαν να αφήσουν τις βούρτσες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ...  

Περισσότερα...

Δηλώσεις προπονητών και παιχτών

 
Άδικο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο προπονητής του Ολυμπιακού βόλου, για ψυχή και πάθος μίλησε ο Χάβος. Τι δήλωσαν επίσης Μελισσάς του Παναιτωλικού και Παλαιολόγος του Ολυμπιακού Βόλου
Μακής Χάβος (Παναιτωλικός) : "Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Η εμπειρία μου δείχνει ότι αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει συνήθως η ομάδα που έχει ψυχή και πάθος . Εμείς τα είχαμε και τα δυο. Τακτικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ κάλοι και πιστεύω βρισκόμαστε σε ένα σημείο που εγώ οραματίζομαι τον Παναιτωλικό. Το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού στην επανάληψη μας αποσυντόνισε. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος γιατί σήμερα το γήπεδο ήταν γεμάτο και ο κόσμος πανηγύρισε την νίκη. Ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Προχωράμε με σεβασμό και ταπεινότητα στον στόχο μας . Πλησιάζουμε την τρίτη θέση και πατάμε καλά."
Μελισσάς Πασχάλης (παίχτης Παναιτωλικού) : "Μπήκαμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα για να κερδίσουμε. Αν συνεχίζουμε έτσι δεν θα ξαναχάσουμε την έδρα μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράστασή του, ενώ όσον αφορά το αυτογκόλ που δεχτήκαμε ήταν μια άτυχη στιγμή που δεν συμβαίνει συχνά στα γήπεδα."

Σάββας Παντελίδη (Ολυμπιακός Βόλου): "Γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίζουμε . Θέλαμε να βγάλουμε τον Παναιτωλικό εκτός παιχνιδιού για τα πρώτα 25 με 30 λεπτά. Σχεδόν το καταφέραμε. Δεχτήκαμε όμως το πρώτο γκολ από ένα ατομικό λάθος. Πήγαμε στο ημίχρονο μένοντας πίσω στο σκορ με 2-0. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και μειώσαμε γρήγορα. Όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Ανιέτε και το τρίτιο γκολ του Παναιτωλικού ουσιαστικά τέλειωσε το παιχνίδι για εμάς. Έτσι πήραμε ένα καλό μάθημα και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς θα μας δώσει και την άνοδο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα . Καλή συνέχεια στον Παναιτωλικό
Παλαιολόγος Σάκης (παίχτης Ολυμπιακού Bόλου) : "Αγωνιστήκαμε στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος. Boήθησαν τον Παναιτωλικό τα δυο πρώτα γκολ. Δεν χάθηκε τίποτα για μας. είμαι αισιόδοξος για την ομάδα. Καλή άνοδο στον Παναιτωλικό. Ευχαριστώ τον κόσμο για το χειροκρότημα Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια στο Αγρίνιο."

Βλέπει άνοδο ο Παναιτωλικός

 
Σπουδαίας σημασίας νίκη πήρε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο όπου επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού Βόλου μειώνοντας στους τρεις βαθμούς από τις θέσεις της απευθείας ανόδου
Μία από τις σημαντικότερές του νίκες για το φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, ο οποίος φιλοξενώντας τον Ολυμπιακό Βόλου, επικράτησε 3-2 και μείωσε την απόσταση από τις θέσεις της απευθείας ανόδου στους τρεις βαθμούς.
Ο Μπόγιοβιτς στο 25’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με τον Καμαρά στο 40΄να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν ξανά στο παιχνίδι στο 49’ με τέρμα του Ανέτε, ωστόσο στο 54’ ο Μπακάκης έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο 89’ από το αυτογκόλ του Μελισσά όταν ο Σίσιτς έδιωξε την μπάλα με αυτή να χτυπάει στην πλάτη του και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.
onsports.gr

(Video) Αποδοκιμασίες βουλευτών ΝΔ και ΔΗΜΑΡ σε συνέδριο της ΟΕΝΓΕ

 
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης και της ΔΗΜΑΡ Κατερινα Μάρκου αποδοκιμάστηκαν απο μελη του συνεδρίου που απαίτησαν να φύγουν. Νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδικογλου αποχώρησε χωρις να ανέβη στο Βήμα και να μιλήσει
Δείτε το βίντεο εδω:

Το βίντεο ανέβηκε απο χρήστη στο FB

''ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ''...

''ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ''...
«Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν τη...
μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα κόκκινα δάνεια». Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm. O βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις».
Πηγή : protothema.gr

«Εδώ είναι Αγρίνιο…»

 

Με μια σπουδαία νίκη, 3-2 επί του Ολυμπιακού Βόλου, ο Παναιτωλικός έδειξε πως κανείς δεν πρέπει να τον ξεγράψει για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Στραβοπάτημα από το πουθενά για τον Εργοτέλη.
«Εδώ είναι Αγρίνιο…»
Αction Images

Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε από νωρίς το προβάδισμα με τέρματα των Μπόγιοβιτς και Καμαρά, ενώ παρά το τέρμα του Ανέτε, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με τον Μπακάκη. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Βόλου, ήταν να μειώσει με αυτογκόλ του Μελισσά στο φινάλε.

«Γκέλα» είχε το πρόγραμμα για την ομάδα του Εργοτέλη, αφού οι Κρητικοί έφυγαν με ήττα από την έδρα του Φωκικού. Ο Μπουχαλάκης έβαλε από νωρίς την ομάδα του Γκόγκιτς μπροστά στο σκορ, όμως ο Λουκίνας το πήρε… πατριωτικά και με δύο δικά του γκολ έκανε την ανατροπή.

Την ήττα του Εργοτέλη εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε 3-1 της Καβάλας και πέρασε στην πρώτη θέση. Ο Μανιάς, μόνιμος σκόρερ των «κυανόλευκων» άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει ο Παπαδόπουλος. Οι Τσιλιγκίρης και Κατσίκης ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο.

Σπουδαίο παιχνίδι και στην Καλλονή, όπου η τοπική ομάδα επικράτησε 5-2 του Πιερικού, με τους Μανούσο, Μανουσάκη, Βλαστέλλη και Μάρα να υπογράφουν την σπουδαία νίκη. Καθάριος και Ιορδανίδης σκόραραν για την ομάδα της Κατερίνης.

Ακόμα, αυτό που δεν κατάφερε να κάνει στο τελευταίο λεπτό στη Λάρισα, έκανε η Νίκη Βόλου, επί της Καλλιθέας. Ο Νίκος Πουρτουλίδης σκόραρε και πάλι, αυτή την φορά από την άσπρη βούλα του πέναλτι, όμως ο Χατζόπουλος ισοφάρισε. Οι Λαλίν και Φλίγκος όμως έγραψαν το τελικό 3-1.

Αναλυτικά η (31η) αγωνιστική:

Νίκη Βόλου – Καλλιθέα 3-1
(21’ πεν. Πουρτουλίδης, 58’ Λάλιν, 73’ Φλίγκος – 37’ Χατζόπουλος)

Φωκικός – Εργοτέλης 2-1
(69’, 79’ Λουκίνας – 35’ Μπουχαλάκης)

Βύζας Μεγάρων – Ηρακλής Ψαχνών 2-1
(37’ Κρολ, 87’ Βλάχος – 83’ Σεοταχούλ)

Καβάλα – Απόλλων Σμύρνης 1-3
(80’ Παπαδόπουλος - 28’ Μανιάς, 81’ Τσιλιγκίρης, 92’ Κατσίκης)

Εθνικός Γαζώρου –Αναγέννηση Γιαννιτσών Σε εξέλιξη

Καλλονή – Πιερικός 5-2
(14’ Βλαστέλλης, 23’ Μανούσος, 34’ πεν., 78’ Μανουσάκης, 83’ Μάρα – 37’ Καθάριος, 61’ Ιορδανίδης)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 3-2
(25’ Μπόγιοβιτς, 40’ Καμαρά, 54’ Μπακάκης, – 48’ Ανέτε, 89’ Μελισσάς αυτογκολ)

Παναχαϊκή – Αναγέννηση Επανομής 1-0
(87’ Περέιρα)

Δόξα Δράμας – Ηρακλής 18:00

Θρασύβουλος – Πανσερραϊκός
Ρεπό: Λάρισα

Η επόμενη (32η) αγωνιστική:
Παναιτωλικός- Δόξα Δράμας
Ηρακλής- Καλλονή
Ολυμπιακός Βόλου- Εθνικός Γαζώρου
Πιερικός- Καβάλα
Αναγέννηση Γιαννιτσών- Παναχαϊκή
Απόλλων Σμύρνης- Βύζας Μεγάρων
Αναγέννηση Επανομής- Θρασύβουλος
Ηρακλής Ψαχνών- Φωκικός
Πανσερραϊκός- Νίκη Βόλου
Εργοτέλης- Λάρισα
Ρεπό: Καλλιθέα      

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός Βόλου (3-2)

 
Μεγάλη παλικαρίσια νίκη του Παναιτωλικού με το καλύτερο παιχνίδι του για φέτος μπαίνει πλέον στο κυνήγι της απευθείας ανόδου
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων, είναι οι εξής :

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος) : Στεφανάκος, Μπακάκης, Μελισσάς, Κούσας, Δάρλας, Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Σίσιτς, Μπελόν, Καμαρά, Μπόγιοβιτς

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης) : Γκιτκός, Παλαιολόγος, Κωστούλας, Κατσιαρός, Πετσκάκης, Πινδώνης, Ολίσε, Μπρέσκα, Γενκά, Σολάκης, Στογιάνοφ.
Διαιτητής του αγώνα ο Φωτιάδης από την Καστοριά

5' Δυνατά έχουν ξεκινήσει και οι δυο ομάδες τον αγώνα. Πραγματική έδρα σήμερα το γήπεδο του Παναιτωλικού, που είναι γεμάτο από περίπου έξι χιλιάδες φιλάθλους.
6' Κιτρινη κάρτα στον Δάρλα για σκληρό παιγνίδι στον Πετκάκη
10' Ωραία προσπάθεια του Καμαρά από δεξιά, πάσα στον Μπελόν στο σημείο του πέναλτι, σουτ με το αριστερό, η μπάλα άουτ

16' Κλέβει ο Τζούνιορ έξω απο την περιοχή, δυνατό σουτ, μπλοκάρει ο Γκίτκος
18' Ατομική προσπάθεια του Καμαρά απο αριστερά, στα χέρια του Γκίτκου

20' Ο Παναιτωλικός έχει μπει πολύ καλά στο γήπεδο, βρίσκεται διαρκώς στην επίθεση και ψάχνει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκίτκου
25΄ΓΚΟΟΟΟΛΛ Εντυπωσιακη μπαλιά του Σισιτς στον Μπελόν που βγάζει στον Μπογιοβιτς στο σημειο του πέναλτι, σουτ που αποκρούει προσωρινά ο Γκίτκος και στην επαναφορά με νεο σουτ ο Μπόγιοβιτς, ανοίγει στο σκορ. Για τον πανηγυρισμο του δέχθηκε κίτρινη κάρτα.
30΄ Δυνατο σουτ του Μπρέσκα έξω απο την περιοχή, η μπάλα λιγο άουτ

37' Κιτρινη κάρτα στον Κατσιαρό για φάουλ στον Σίσιτς
40' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Παναιτωλικό. Εκπληκτική προσπάθεια του Μπελον απο δεξιά, που αποφευγει δυο αντιπάλους και σερβιρει στον Καμαρά που κάνει το 2-0. Κιτρνη κάρτα στον Καμαρά για τους πανηγυρισμούς του.
Τέλος Α ημιχρόνου
Στο καλύτερο ημίχρονο της χρονιάς ο Παναιτωλικός βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Οι γηπεδούχοι είναι εντυπωσιακοί σε παραγωγή ποδοσφαίρου και αποτελεσματικότητα και δικαιούνται αυτό που έχουν

Ξεκινημα του δευτέρου ημιχρόνου με μια αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Στην θέση του Στογιάνοφ πέρασε ο Ανιέτε.
47΄Γυριστό σουτ του Μπρέσκα , μπλοκάρει ο Στεφανάκος
48΄ΓΚΟΟΟΟΛ Μειώνει ο Βόλος,με σουτ του Ανιέτε. Ένα γκολ που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους πως σημειώθηκε από θέση οφσάιντ.

51΄Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου, οταν ο σκόρερ Ανιέτε τραυματίστηκε, δίνοντας στον Ναντάγια. Ο Ολυμπιακός Βολο έχει μπει πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο
52΄ΓΚΟΟΟΛΛ ο Παναιτωλικός, ο Μπακάκης με ατομική προσπάθεια πήρε μπαλιά από τον Μπελόν, ξέφυγε τον Γκίτκο κια πλάσαρε το 3-1
53΄Αλλαγή για τον Παναιτωλικό μετά το γκολ στην θέση του Μπακάκη μπήκε ο Αραμπατζής. Κιτρινή κάτρα δέχτηκε ο Σφακιανιάκης
58΄Δυο κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι παίχτες του Ολυμπιακού Βόλου Παλαιολόγος και Ολίσε, καθώς το παιχνίδι έχει γίνει υπέρμετρα σκληρό
63΄Κεφαλιά του Τζούνιορ έβγαλε πάνω στην γραμμή ο Ναντάγια

64΄Ο Μπρέσκα είδε κίτρινη κάρτα
65΄Κιτρινη κάρτα στον Μπελόν
68΄Ο Παναιτωλικός κανει την δεύτερή του αλλαγή. Ο Κουτσοσπύρος στην θεση του Μπόγιοβιτς.
71΄Τριτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Ογκουνσότο πέρασε στην θέση του Σολάκη
75΄ Σουτ του Μπελόν, αουτ

80΄Ο Παναιτωλικός ολοκληρώνει τις αλλαγές του με τον Γκόλια να παίρνει την θέση του Δάρλα
86΄ 3-2 Αυτογκόλ για τον Παναιτωλικο και νεο ενδιαφέρον για το παιχνίδι. Ο Σίσιτς προσπαθεί να διωξεί , η μπάλα βρίσκει την πλάτη του Μελισσά και καταλήξει στα διχτυα
90΄ Πέντε λεπτά καθυστερήσεις δείχνει ο τέταρτος
93΄Κίτρινη κάρτα στον Στεφανάκο για καθυστέρηση
95΄Τελος αγώνα

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός Βόλου (2-0)

 
Στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ οι Warriors μετά απο αρκετές αγωνιστικές, ξανακάνουν την εμφάνιση τους στο γήπεδο
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων, είναι οι εξής :

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος) : Στεφανάκος, Μπακάκης, Μελισσάς, Κούσας, Δάρλας, Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Σίσιτς, Μπελόν, Καμαρά, Μπόγιοβιτς

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης) : Γκιτκός, Παλαιολόγος, Κωστούλας, Κατσιαρός, Πετσκάκης, Πινδώνης, Ολίσε, Μπρέσκα, Γενκά, Σολάκης, Στογιάνοφ.
Διαιτητής του αγώνα ο Φωτιάδης από την Καστοριά

5' Δυνατά έχουν ξεκινήσει και οι δυο ομάδες τον αγώνα. Πραγματική έδρα σήμερα το γήπεδο του Παναιτωλικού, που είναι γεμάτο από περίπου έξι χιλιάδες φιλάθλους.
6' Κιτρινη κάρτα στον Δάρλα για σκληρό παιγνίδι στον Πετκάκη
10' Ωραια προσπάθεια του Καμαρά από δεξιά, πασα στον Μπελόν στο σημείο του πέναλτι, σουτ με το αριστερό, η μπάλα άουτ

16' Κλέβει ο Τζούνιορ έξω απο την περιοχή, δυνατό σουτ , μπλοκάρει ο Γκίτκος
18' Ατομικη προσπάθεια του Καμαρά απο αριστερά, στα χέρια του Γκίτκου

20' Ο Παναιτωλικός έχει μπει πολύ καλά στο γήπεδο, βρίσκεται διαρκώς στην επίθεση και ψάχνει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκίτκου
25΄ΓΚΟΟΟΟΛΛ Εντυπωσιακη μπαλιά του Σισιτς στον Μπελόν που βγάζει στον Μπογιοβιτς στο σημειο του πέναλτι, σουτ που αποκρούει προσωρινά ο Γκίτκος και στην επαναφορά με νεο σουτ ο Μπόγιοβιτς, ανοίγει στο σκορ. Για τον πανηγυρισμο του δέχθηκε κίτρινη κάρτα.
30΄ Δυνατο σουτ του Μπρέσκα έξω απο την περιοχή, η μπάλα λιγο άουτ
37' Κιτρινη κάρτα στον Κατσιαρό για φάουλ στον Σίσιτς
40' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Παναιτωλικό. Εκλπηκτικη προσπάθεια του Μπελον απο δεξιά, που αοφευγει δυο αντιπάλους και σερβιρει στον Καμαρά που κάνει το 2-0. Κιτρνη κάρτα στον Καμαρά για τους πανηγυρισμούς του.
Στο καλύτερο ημίχρονο της χρονιάς ο Παναιτωλικός βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Οι γηπεδούχοι είναι εντυπωσιακοί σε παραγωγή ποδοσφαίρου και αποτελεσματικότητα και δικαιούνται αυτό που έχουν

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ



ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Παναιτωλικός(Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης, Μελισσάς, Κούσας, Δάρλας, Σίλβα Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Σίσιτς, Καμαρά, Μπελόν, Μπόγιοβιτς

Ολυμπιακός Βόλου(Παντελίδης Σάβας): ΓΚΙΤΚΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ, ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ, ΠΕΤΚΑΚΗΣ, ΠΙΝΔΩΝΗΣ, ΟΛΙΣΕ, ΜΠΡΕΣΚΑ, YENGA, STOYANOV, ΣΟΛΑΚΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραλής (Ηπείρου), Σπανός (Αχαΐας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

31η αγωνιστική Κυριακή 31/3-16:00



ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ)

Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης):

Καλλιθέα (Λύσανδρος Γεωργαμλής):

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζής (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Κασσαβέτης, Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΦΩΚΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ)

Φωκικός (Πέτρος Δημητρίου):

Εργοτέλης (Σίνισα Γκόγκιτς):

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντόπουλος, Παπανικολάου (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΓΑΡΩΝ)

Βύζας Μεγάρων (Ηλίας Φυντάνης):

Ηρακλής Ψαχνών (Παναγιώτης Τοκπασίδης):

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καρυοφύλλης (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Σερεμέτης, Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ (Γ.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ)

Παναχαϊκή (Άγγελος Διγκόζης):

Αναγέννηση Επανομής (Κώστας Βελιτζέλος):

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπλούνας (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δουδούμης, Δόσκορης (Φθιώτιδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ («Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»)

Καβάλα (Γιάννης Μαραντάς):

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης):

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Λιανδράκης, Κουράκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

Καλλονή (Μπάμπης Τεννές):

Πιερικός (Γιώργος Φοιρός):
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαλούτας (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουντουρέλης, Κοσμάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος):

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης):

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραλής (Ηπείρου), Σπανός (Αχαΐας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:


ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ - ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΔΗΜ. ΣΕΡΡΩΝ - 17:00)

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης):

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββας Κωφίδης):

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βρακάς (Ευβοίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καμπούρης, Πασχαλίδης (Ευβοίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - 18:00 OTE ΤV)

Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας):

Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου):

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφακιανάκης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γιαννουγλίδης, Δανέζης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:



Σημείωση: Η ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ 1964 δεν αγωνίζεται (έχει ρεπό).

Το Αγρινιώτικο Καναρίνι και το... ΜΠΑΧΑΛΟ TV!

ΝΕΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!

Πριν ξεκινήσω, θέλω να συγχαρώ τα φιλαράκια μου για τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησαν με το ΜΠΑΧΑΛΟ TV. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, συντονιστείτε με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ και παρακολουθήστε, για μιάμιση ώρα, τα ΝΕΑ του Παναιτωλικού και της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου. Καλά κουράγια μάγκες!

ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ


Για να λεμε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη, βγαζουμε το καπελο σε οποιον ή οποιους εκαναν τις χειμερινες μεταγραφες και φερανε τα πανω κατω, γιατι φουληδες, αν ειχαμε μεινει με την ομαδα του πρωτου γυρου, θα ήμασταν για τα κλαρινα. Αφηστε που για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια βγαινουν ολες οι μεταγραφες και γινονται αναντικαταστατες.

ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ


Ρεκορ αποχωρήσεων προπονητων ειχαμε αυτο το τελευταιο δεκαημερο απο πολλες ομαδες της Β' Εθνικης, δειχνοντας τον πανικο και το αγχος που εχουν οι προεδροι για επιβιωση των ομαδων τους, αλλα και αυτο το μαυρο επαγγελμα του προπονητη.

ΑΓΙΑΣΘΗΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ


Τελικα, η μητερα Τερεζα του Παναιτωλικου εχουν γινει τα Γιαννιτσα. Πριν λιγα χρονια μας ειχαν δωσει το φιλι ζωης με το ιδιο σκορ και μπηκαμε στο μπαραζ ανοδου για την Β' Εθνικη. Ετσι και προχθες, αλλο φιλι, ρουφηχτο αυτη τη φορα, που μας πλασαρε στην εξαδα. Δεν πιστευω στο τελος με τοσα φιλια να μας βγει και το ονομα.

ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ

Θυμαστε τι σας ελεγα πριν 2 εβδομαδες, οτι η επιθεση του Παναιτωλικου θα τερματισει στην πρωτη θεση και χωρις τοπ σκορ. Να που τα κανονια του Ναβαρονε, μεσα σε 5 μερες πετυχαν 7 γκολ. Κοβει τι τσακιρικο το ματι μου ακομα και ειδα οτι η επιθεση του Παναιτωλικου δεν ειναι κουφομπαρτι.

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ


Το λαλαγε το καναρινι, το εγραφε η Mikriliga μηνες τωρα, να κανετε κουρεμα στο εισητηριο. Μας λεγατε οτι λεγαμε κακιες και οτι λαϊκιζουμε. Να ομως που επρεπε να δειτε καταματα την οικονομικη κριση των συμπολιτων μας για να κανετε αυτη την αξιέπαινη χειρονομια.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΧΙΛΛΕΑ...

Σαν μπομπα εσκασε η ειδηση οτι ο Μπεος θα ερθει στο Αγρινιο σαν φιλαθλος και μονο. Το καναρινι Αχιλλεα μου, που πετα απο φωλια σε φωλια, ενα εχει να σου πει: τα πνευματα και τα νευρα ειναι τεντωμενα, γι' αυτο σου λεει, έλα μια αλλη φορα, να φαμε και σπληναντερο.

ΝΑ ΑΠΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ


Σκισε την μαυρογατα Χαβο μου στα δυο παιχνιδια με Βολο και Δραμα, γιατι το ξερεις και εσυ οτι εχουμε κακη παραδοση με τα διδυμα μεσα στο γηπεδο μας. Κανε λοιπον το θαυμα σου για να μην παει τζαμπα η ευχη και το κερακι της Παρασκευης.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ

Να και το εξτρα πριμ απο τον θειο Φωτη. Που με την φορα που πηρε η ομαδα, ειδε οτι πρεπει να βαλει πλατη για την ανοδο, βαζοντας για μια ακομη φορα το χερι στην τσεπη, αν τα καρντασια του φερουνε 12 βαθμους. Παντως, δεν του το τρως το δικιο, οταν η ομαδα χρειαστηκε την χρηματικη του βοηθεια ή μεταγραφικη, ποτε δεν την αφησε ξεκρεμαστη.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΣ ΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ

Αυτο που εδωσε χαρα στο Αγρινιο ειναι η ανακωχη και η αμοιβαια συγνωμη οργανωμενων και ΠΑΕ. Ετσι, θα ξαναδουμε τα Τιτορμακια στο γηπεδο να δωσουν παλμο. Γιατι, κακα τα ψεματα φουληδες, αυτη η κοντρα μονο κακο εκανε στην ομαδα.

Απειλεί μέσα από τη φυλακή ο Γιώργος Κουρής...

 


crimenet.gr

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Αξία", ο προφυλακισμένος μιντιάρχης Γιώργος Κουρής ξεσπάει με οργή για όσους τον οδήγησαν στην φυλακή και εκτοξεύει απειλές του στυλ "τους κρατάω με... χαρτιά, θα τους τινάξω όλους στον αέρα".

Ο Γ. Κουρής ισχυρίζεται οτι του την είχαν "στημένη", αλλά δεν μπορούσε, όπως λέει, να φανταστεί πως θα έφταναν στο σημείο να τον ρίξουν στην φυλακή.

Ιδιαίτερα εξοργισμένος εμφανίζεται με την προφυλάκιση του γιού του Αντρέα.

Όπως υπογραμμίζει έχει στην φαρέτρα του όπλα που μπορούν να προκαλέσουν απώλειες σε φίλους ή σε κάποιους που μέχρι πρόσφατα, όπως λέει, παρίσταναν τους φίλους.

Τονίζει οτι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον αδερφό του Μάκη Κουρή και το αφεντικό του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.

Απορίας άξιο είναι, πως ανάμεσα σ' αυτούς με τους οποίους επικοινωνεί, δεν αναφέρεται ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι συναιτέρος στο REAL GROUP, με τον γιο του Αντρέα.

Στη Δυτική Μακεδονία τα κατάφεραν. Στην Αιτωλ/νία;

 

Προ των ευθυνών τους βρίσκονται και πάλι οι βουλευτές της Αιτωλ/νίας και ειδικότερα οι υπουργοί, μετά τις εξελίξεις στη Δυτική Μακεδονία, οπού το εκεί Πανεπιστήμιο δεν καταργείται τελικά, αλλά ομοσπονδοποιείται με το τοπικό ΤΕΙ
Οι πέντε βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, άσκησαν όπως φαίνεται σοβαρές πιέσεις στον υπουργό Παιδείας και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις τους, του απέσπασαν τελικά την διαβεβαίωση πως στην Δυτική Μακεδονία θα γίνει ένα ομόσπονδο ΑΕΙ, με δυο πυλώνες: Έναν Πανεπιστημιακό, με το αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο και έναν Τεχνολογικό, με το αυτοδιοίκητο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη εγείρονται εκ νέου μεγάλα ερωτηματικά για τον ρόλο που τελικά διαδραματίζουν οι κύριοι Σαλμάς και Καραγκούνης, που ψήφησαν «ναι» στην επίμαχη τροπολογία στην βουλή, καταφέρνοντας μεν κάποιες βελτιώσεις για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, αλλά αφήνοντας στην τύχη του το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Ειδικότερα οι τέσσερις συνολικά βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας καλούνται, έστω και την τελευταία στιγμή, να πιέσουν ώστε το μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας να ισχύσει και στην Αιτωλοακαρνανία.
Διαβάστε τι γράφει το esos.gr για τις εξελίξεις στην Δυτική Μακεδονία:

«Την Παρασκευή ο υπουργός παιδείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο στον οποίο ανακοίνωσε ότι:
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη Δυτική Μακεδονία και δημιουργείται το Ομόσπονδο ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με δύο πυλώνες:
Ο ένας πυλώνας ο πανεπιστημιακός με αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και
Ο τεχνολογικός πυλώνας με αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό το υπουργείο Παιδείας επισκέφθηκαν τουλάχιστον 15 φορές οι Βουλευτές Μ. Παπαδόπουλος και Χ. Κουκουλόπουλος.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και μεθοδικότητα αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το καίριο ζήτημα του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία. Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια μας και την ενίσχυση του ΤΕΙ ήταν επίπονη και διαρκής.
Ταυτόχρονα, είχε να αντιμετωπίσει και την ενορχηστρωμένη επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν κατέθεσαν ποτέ συγκροτημένη πρόταση αλλά χρησιμοποίησαν το ζήτημα μόνο για να πλήξουν την κυβέρνηση και να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή, αγνοώντας την ουσία.
Οι αγώνες όμως δεν κερδίζονται με κραυγές, αφορισμούς και αναθέματα. Οι λύσεις των προβλημάτων απαιτούν προτάσεις και τεκμηρίωση.
Οι 5 Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουμε την τρικομματική κυβέρνηση συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Παιδείας, συζητώντας μαζί του για μία ακόμα φορά τις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που είχαμε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, με την πίστη, ότι υπάρχει λύση που ικανοποιεί τη Δυτική Μακεδονία και συνδυάζει την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη πατρίδα μας.
Ο Υπουργός μελέτησε τις προτάσεις και χθες το βράδυ ενημέρωσε ότι συμφωνεί.
Έτσι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη Δυτική Μακεδονία.
Δημιουργείται ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα με δύο πυλώνες.
Έναν Πανεπιστημιακό με Αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έναν Τεχνολογικό με Αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, που μετά την υπερψήφιση της χθεσινής τροπολογίας, που στην ουσία ενδυναμώνει τα Ιδρύματα με τη δυνατότητα θεσμοθέτησης Εκπαιδευτικών Κατευθύνσεων, έσπευσαν να παραποιήσουν την αλήθεια και να περάσουν στον κόσμο, ότι ψηφίστηκε, άκουσον-άκουσον, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η θετική αυτή εξέλιξη για τον τόπο μας, πιστεύουμε παράλληλα, πως δημιουργεί ένα νέο, βιώσιμο, πιλοτικό μοντέλο λειτουργίας των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.»
Οι Βουλευτές
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Πάρις Κουκουλόπουλος
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Μαρία Αντωνίου
Τιμολέων Κοψαχείλης


Παίζω παντού

Ο 24χρονος μέσος του Παναιτωλικού, Νταμιάν Μπελόν εισπράττει λατρεία στο Αγρίνιο και ανταποδίδει με γκολ και ασίστ.Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ
Εποχή θα αφήσει στο Αγρίνιο ο Νταμιάν Μπελόν. Οχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και γιατί είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Ο 24χρονος μέσος που ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι για τη Βέροια, υπέγραψε την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στον Παναιτωλικό και από τότε... τρελαίνει κόσμο. Σε 11 ματς έχει πετύχει επτά γκολ, έχει δώσει δύο ασίστ και έχει αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Ως «οκτάρι», «δεκάρι» και δεξί εξτρέμ. «Παίζω όπου μου πει ο προπονητής μου», λέει ο ίδιος σχετικά.
Πρόκειται για έναν πολύ ωραίο τύπο, ήρεμο και χαλαρό που ζει για το ποδόσφαιρο. Στο Αγρίνιο μένει μόνος του και τα συγγενικά του πρόσωπα... μοιράζονται σε Ισπανία και Ελβετία. Βλέπετε, γεννήθηκε στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, αλλά κατάγεται από εκείνη της Ιβηρικής Χερσονήσου. Διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές της πρώτης, ήρθε στην πατρίδα μας με σχετικά καθυστέρηση, καθώς το... φλερτ ξεκίνησε νωρίτερα. Το 2010 είχε βρεθεί ξανά κοντά στη «βασίλισσα», αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Ηθελε, ωστόσο, να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Ελβετίας και τα κατάφερε. Μέλος ποδοσφαιρικής οικογένειας (ο πατέρας του έπαιζε μπάλα στην Ισπανία, όπως και ο δίδυμος αδερφός του Γιάγκο), ξεκίνησε μαζί από τις ακαδημίες της Γκρασχόπερς και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Αστον Βίλα. Λόγω των πολλών υποχρεώσεων ο ελεύθερος χρόνος είναι λίγος. Μία βόλτα να χαλαρώσει, μπόουλινγκ, σερφάρισμα στο Ιντερνετ. Και παρ' ότι βρίσκεται στη χώρα μας λίγους μήνες, έχει αρχίσει να μιλά τα πρώτατου ελληνικά: «Εχουμε καλή ομάδα. Μη με ρωτάτε για τον στόχο μας. Εγώ ήρθα στον Παναιτωλικό μόνο για την άνοδο», απαντά σε όποιον τον ρωτήσει τι περιμένει από τη
φετινή σεζόν.
Ο «τρελόν»
Στην πόλη πολλοί τον φωνάζουν... Τρελόν! Η εξήγηση απλή. Πρόσφατα ήθελε να κάνει μία αλλαγή στον εαυτό του. Πήγε στο κομμωτήριο και ζήτησε από την κοπέλα που εργαζόταν σε αυτό, να του κάνει κάτι μοναδικό. Οπως κι έγινε. Ο νεαρός δέχεται χαμογελαστός τα πειράγματα των συμπαικτών του και δεν τον ενοχλεί ο χαβαλές.
Προπονητής
Ποδοσφαιρικός «εγκέφαλος» είναι ο Μπελόν. Πέρυσι στην Μπρουλ ήταν εκτός από ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας Κ-15 του συλλόγου. Μάλιστα έχει ήδη πάρει δίπλωμα προπονητή ΟΥΕΦΑ Β' και είναι πολύ πιθανό μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του, να παραμείνει στον χώρο από άλλο πόστο.
Από Κοστάντσο
Πριν αποφασίσει οριστικά να έρθει στα μέρη μας, μίλησε με πολλούς συμπατριώτες του αλλά και ισπανόφωνους που πέρασαν από εδώ. Ενας από αυτούς ήταν ο Φράνκο Κοστάντσο... Ο πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού του είπε τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της..sportday.gr

Ολημερίς τα κλιματιστικά ανοιχτά…

 
...και οληνυχτίς, πρέπει να πούμε. Μας μεταφέρθηκε μια καταγγελία από περίοικους του οικήματος που στεγάζεται η Εφορία στο Αγρίνιο. "Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε από το θόρυβο που κάνουν τα τεράστια κλιματιστικά"
Η απορία προφανής: Καλά ποια κλιματιστικά κάνουν θόρυβο τη νύχτα από την ΔΟΥ; Μήπως μιλάμε για τη μέρα; Όχι, οι καταγγέλλοντες επέμεναν ότι τα τεράστια σώματα που χρησιμοποιούνται για θέρμανση- ψύξη στην υπηρεσία που εκτείνεται σε 3 ορόφους μένουν ανοιχτά όλη τη μέρα και πολύ συχνά και τη νύχτα. Και μάλιστα μένουν ανοιχτά και αρκετά Σαββατοκύριακα και αργίες, όπως το τριήμερο της 25ης Μαρτίου !
Οι περίοικοι που δίνουν την πληροφορία μιλούν με βεβαιότητα ίσως όχι για όλα αλλά σίγουρα για κάποια από τα κλιματιστικά της υπηρεσίας.

Αν είναι έτσι μιλάμε για μεγάλη σπατάλη που φυσικά δεν είναι κάτι πρωτοφανές για δημόσια υπηρεσία. Όχι τίποτε άλλο αλλά στην είσοδο της ΔΟΥ εδώ και καιρό υπάρχει ένα πανό που λέει "την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία".
Σωστό κι αυτό αλλά να κλείνουμε και ένα διακόπτη γιατί τελικά όλα τα πληρώνει το δημόσιο που τρέχει για δανεικά στο τέλος...

Ερχεται ο προπληρωμένος καφές για τους οικονομικά αδύνατους

 


20130330-194630.jpgΟι τελευταίες ψυχρές μέρες της Άνοιξης χρειάζονται και ένα ζεστό ρόφημα να τις συνοδεύσει. Τι γίνεται όμως με εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το απολαύσουν; Τη λύση δίνει η Ευρώπη με μία πολύ τρυφερή και ανθρώπινη κίνηση, τους «προπληρωμένους καφέδες»
Σε μία εποχή που η κοινή γνώμη είναι διχασμένη για το θέμα της φροντίδας των αστέγων και ο ρατσισμός και η προκατάληψη μπλοκάρουν οποιαδήποτε κίνηση φιλανθρωπίας, η μέθοδος του «προπληρωμένου καφέ» έρχεται σαν μία φωτεινή αχτίδα για να αποκαταστήσει την πίστη μας στην ανθρωπότητα.
Η ιδέα γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας και έκτοτε έχει γίνει δημοφιλής και στη Βουλγαρία και σιγά σιγά εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι πελάτες στις καφετέριες, πληρώνουν εκ των προτέρων για ένα καφέ που προορίζεται για κάποιον που δεν έχει τα χρήματα να αγοράσει. Ο υπεύθυνος σημειώνει τους προπληρωμένους καφέδες και κάθε φορά που έρχεται κάποιος άστεγος στο μαγαζί και του ζητάει ένα ζεστό ρόφημα του φτιάχνει έναν από τους καφέδες που έχουν προπληρωθεί. Είναι μια απλή αλλά πολύ ανθρώπινη ιδέα και σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται πιέσεις για να βάλει σε εφαρμογή το πρόγραμμα των «προπληρωμένων καφέδων»
Η Βρετανική σελίδα των Costa Coffee έχει γεμίσει αιτήματα που ζητούν από την εταιρεία να εξετάσει και να εφαρμόσει αυτή την πρωτοβουλία. Ο υπεύθυνος των Costa στη Βρετανία, μιλώντας στη Guardian δήλωσε: «Η πρωτοβουλία του προπληρωμένου καφέ είναι μια πολύ ωραία ιδέα. Χαιρετίζουμε πάντα τις ιδέες των πελατών μας και ήδη συζητάμε το ζήτημα.»
Το καλύτερο από όλα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι διαλύει όλες τις αμφιβολίες όσων δε δίνουν λεφτά σε άστεγους γιατί «δε ξέρουν που θα καταλήξουν», αφού πλέον τα δίνουν για να τους πάρουν καφέ ή και σάντουιτς.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΤΕΙ , ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ !!!

 

ΧΩΡΙΣ ΤΕΙ , ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ !!!
ΧΩΡΙΣ ΤΕΙ , ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ …
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ !!!
ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΕ ΤΑ ΤΕΙ , ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ !!!
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 6.00 μμ ΣΥΝΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΕ ΤΑΨΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΚΑ ΝΑ
ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ »ΗΣΥΧΙΑ» ΤΟΥΣ!!! ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΕΩΝ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!!!!!!
483615_10151386503909624_296133910_n

Γιώργος Κουρής: από τη «Φωνή της Κεφαλονιάς» έως την Ελεύθερη Τηλεόραση και τη φυλακή...

 
Κομποσχοίνια και χειροπέδες...
Με χειροπέδες βγήκαν από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Οι ...  

Περισσότερα...

Η αποστολή του Παναιτωλικού

IMG_2764(1)
Με τρεις επιστροφές και χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή τγια το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον προπονητή του Παναιτωλικού που πλέον έχει πολλές επιλογές για όλες τις θέσεις της ενδεκάδας , όμως παρ’ όλα αυτά δύσκολα θα κάνει δραματικές αλλαγές στην ενδεκάδα και θα πάει με το πλάνο των τελευταίων νικηφόρων αγώνων με σκοπό την τρίτη συνεχόμενη νίκη έχοντας βέβαια και το επιπλέον κίνητρο οι παίκτες με το πριμ νίκης του Κωστούλα.
Μοναδικοί απόντες για τον Παναιτωλικό οι τραυματίες Πασάς , Μύγας και ο μακροχρόνια απών Κουτρουμάνος.
Η αποστολή του Παναιτωλικού:
Στεφανάκος, Τακίδης, Δάρλας Κούσας, Ιωάννου, Μελισσάς, Σίσιτς, Μπακάκης, Αραμπατζής, Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Φαβάλι, Μουμίν, Ιορδανίδης, Καμαρά, Μεταξούλης, Σμίλτος, Μπογιοβιτς, Μπελόν, Κουτσοσπύρος

Φορολογική ημερίδα στο Αγρίνιο (φωτο)

 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, όπου και παρευρέθηκαν πολλοί λογιστές και φοροτεχνικοί, τους οποίους και υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Π. Ζήσογλου και η γραμματέας κ. Φρένια Καμμένου, προκειμένου να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για τη δουλειά τους εισηγήσεις των ομιλητών.

Πρόκειται για τους Γιώργο Κορομηλά και Απόστολο Αλωνιάτη οι οποίοι και μετά την εισήγηση του προέδρου του Συλλόγου λογιστών κ. Π. Ζήσογλου, ανέπτυξαν εξειδικευμένα θέματα για τη φορολογία. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς, σημείωσε ότι σκοπός της ημερίδας είναι να τονιστούν οι αλλαγές που επιφέρει ο νέος φορολογικός νόμος και να επισημανθούν επιμέρους σημεία που σχετίζονται με τη φορολογία εισοδήματος και άλλα κρίσιμα θέματα. «Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει συρρικνώσει μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, βαθαίνει την ύφεση. Η ανάκαμψη είναι ακόμη πολύ μακριά…» σημείωσε με νόημα ο κ. Κορομηλάς.
Ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Απόστολος Αλωνιάτης στο ίδιο μήκος κύματος, μίλησε για την ύφεση, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πραγματική οικονομία, αλλά και τις προοπτικές ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, σημειώνοντας και αυτός ότι η ανάπτυξη είναι ακόμη μακριά. Ως προς το αντικείμενο της εισήγησής του, ο κ. Αλωνιάτης εστίασε στις διαδικασίες συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και άλλα συναφή θέματα.
Στην ημερίδα, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με τη φορολογία εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2013 και 2014, φορολογία εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, η νέα κλίμακα φορολογίας ανά κατηγορία και φορέα, τεκμήρια, τεχνικές ελέγχου και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τους φοροτεχνικούς.

Xαμος με την σύλληψη ιερέα για χρέη

 
Σάλος στην Αιτωλοακαρνανία από τη χθεσινή σύλληψη εκπροσώπου ιεράς μονής για χρέη προς το Δημόσιο
Χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 62χρονος ιερέας, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 62χρονου, ο οποίος ήταν νόμιμος εκπρόσωπος Ιεράς Μονής της περιοχής, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.448.437,05 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου για «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τη ΔΟΥ Μεσολογγίου που διερευνά τον τρόπο διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούσαν τη συγκεκριμένη μονή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές είχαν σωρευτεί από τη μη απόδοση ΦΠΑ. Τα έργα στον συγκεκριμένο ναό αφορούσαν τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου και την επέκταση των χώρων του. Είχαν εκτελεστεί προ μιας δεκαετίας, όμως σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν είχε υπάρξει απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο για τις εργασίες.

thebest.gr

Τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα

 
Μία ώρα μπροστά θα γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 31 Μαρτίου, καθώς περνάμε στην θερινή ώρα
Έτσι στις 3.00 τα ξημερώματα η ώρα θα αλλάξει και θα δείξει 4.00 π.μ.

Η θερινή ώρα διαρκεί ως την τελευταία Κυριακή του μήνα Οκτωβρίου

(Video) δείτε το χαστούκι που έριξε δήμαρχος στο δημοτικό του σύμβουλο



Aνοικτή εκδήλωση απο την Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο

 


Aνοικτή εκδήλωση απο την Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ στο ΑγρίνιοΗ Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ , πραγματοποιεί την Κυριακή 31-3- 2013 και ώρα 11: 00 πμ, στο ξενοδοχείο IMPERIAL , ανοικτή πολιτική εκδήλωση, με θέμα Πολιτικός – Οργανωτικός – Οικονομικός προγραμματισμός.
Στην Εκδήλωση , θα παραστεί ο Τάκης Ρήγας , Βουλευτής και μέλος του νέου Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Τα εισιτήρια του αγώνα με Ολυμπιακό Βόλου

 
Τα εισιτήρια του αγώνα με Ολυμπιακό Βόλου
Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή 31.03.2013 και ώρα 16:00 στο γήπεδο Παναιτωλικού, θα διατεθούν 3.250 εισιτήρια.
Συγκεκριμένα:
ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
(ΘΥΡΑ 1 τμήματα 1, 2, και 3) 750 εισιτήρια των 7€
(ΘΥΡΑ 2 τμήματα 7, 8 και 9 ) 750 εισιτήρια των 7€Επίσης υπάρχει μικρός αριθμός εισιτηρίων (100) στα τμήματα 4 και 5 με 10€ και στα VIP με 20€)
ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΚΙΔΑ(ΘΥΡΑ 3, 4 και 5) 1.500 εισιτήρια των 5€
(ΘΥΡΑ 4α άνω διάζωμα) 150 εισιτήρια των 7€Δεν υπάρχουν γυναικεία και παιδικά εισιτήρια.Η διάθεση των εισιτηρίων θα αρχίσει την Κυριακή 31.03.2013 και ώρα 10:30 από τα εκδοτήρια του γηπέδου

ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

 
Υπό την εποπτεία του ΙΚΑ θα τεθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των ασφαλιστικών ταμείων, με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει τον επόμενο μήνα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.Ο υπουργός...
Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή, ότι στόχος της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης είναι να συγκεντρωθούν σε πρώτη φάση όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών και στη συνέχεια, σε απώτερο χρόνο, να μεταφερθούν στο ΥΠΟΙΚ.«Μέσα σε ένα μεταβατικό διάστημα τριών ετών, θα προσπαθήσουμε να τις μεταφέρουμε στο χώρο του υπουργείου Οικονομικών, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται ενιαία», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.Ο υπουργός ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στη νοοτροπία που θεωρεί τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις λιγότερο σημαντικές από τις φορολογικές.

Μητσοτάκης: Απολύστε δημοσίους υπαλλήλους...

 

Να σπάσει το ταμπού που υπάρχει ειδικά για το δημόσιο...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει ως ισοδύναμο μέτρο για τις ελαφρύνσεις στην φορολογική πολιτική και τις ρυθμίσεις στα «κόκκινα δάνεια» την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στο...

Περισσότερα...

Μεγάλο το ενδιαφέρον για νέες καλλιέργειες (φωτο)


Ξεκίνησε χθες η αγροτική διημερίδα που κέντρισε το ενδιαφέρον, απ΄ότι φάνηκε από την κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, πολλών και κυρίως νέων ηλικιακά ανθρώπων που έσπευσαν να την παρακολουθήσουν
Από την πρώτη κιόλας μέρα της διημερίδας με θέμα «Εξελίξεις και προοπτικές της Αγροτικής Οικονομίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας» έγινε ξεκάθαρο το πόσο αφορά πλέον τους νέους ανθρώπους η ενασχόλησή τους με τα Αγροτικά Προϊόντα, την καλλιέργεια και την παραγωγή, βλέποντας τη γεωργία και τα όσα μπορεί να τους προσφέρει ως διέξοδο από το τέλμα στο οποίο τους ρίχνει σήμερα η ανεργία.

Η βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό των συνδιοργανωτών φορέων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος και της εταιρίας Αγροτικής Οικονομίας, και η πρώτη ενότητα με θέμα «η ΚΑΠ και το διεθνές περιβάλλον» είχε ως συντονιστή τον κ. Βασίλειο Τριανταφυλλίδη, καθηγητή του τμήματος ΔΕΑΠΤ.
Πρώτος ομιλητής αυτής της ενότητας, ήταν ο καθηγητής του τμήματος ΔΕΑΠΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος κ. Αντώνιος Ρεζίτης και το θέμα της ομιλίας του αφορούσε τις προοπτικές της αγροτικής οικονομίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας υπό το πρίσμα των πρόσφατων κρίσεων στις Διεθνείς Αγορές Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και ο ίδιος δήλωσε: « Η ημερίδα ξεκίνησε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Βλέπουμε πολλούς νέους ανθρώπους και φοιτητές. Σήμερα καλύπτονται θέματα που αφορούν τη διεθνή πολιτική με τις εξελίξεις στην αγορά, των τιμών των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων. Σύμφωνα με προβλέψεις μου, το επίπεδο των διεθνών τιμών στα σιτηρά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και έτσι, από τη στιγμή που η κτηνοτροφία είναι δυναμικός τομέας του Νομού, θα πρέπει η παραγωγή να κατευθυνθούν στην παραγωγή ντόπιων ζωοτροφών και να καλλιεργούν κτηνοτροφικά φυτά για να υπάρχει αυτοδυναμία και ποιότητα στις ζωοτροφές»

Δεύτερος ομιλητής της πρώτης ενότητας, ήταν ο κ. Σωτήριος Κουτσομήτρος από τη διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών σχέσεων του ΥΠ.Α.Α.Τ.
Στην δεύτερη ενότητα της βραδιάς παρουσιάστηκαν καινοτόμες μέθοδοι καλλιέργειας και καινοτόμες επιχειρήσεις. Συντονιστής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Πιστιόλας, μέλος του Δ.Σ του Πανεπιστημίου.
Πρώτος ομιλητής της δεύτερης χθεσινής ενότητας, ο γεωπόνος και σύμβουλος Βιοδυναμικής και Ομοιοδυναμικής Γεωργίας κ. Μάριος Δεσύλλας, ο οποίος είπε σχετικά με το αντικείμενο του και θέμα της σημερινής ομιλίας του: « Θα μιλήσω για 3 σχολές καλλιέργειας. Χονδρικά είναι: η φυσική καλλιέργεια, η perma culture και η Βιοδυναμική- Ομοιοδυναμική. Η φυσική καλλιέργεια έρχεται σαν μέθοδος από την Ιαπωνία και είναι ένα σύστημα καλλιέργειας με την ελάχιστη δυνατή επέμβαση. Έχει δηλαδή μεγαλύτερο σεβασμό στη φύση ακόμα και από τη βιολογική καλλιέργεια. Η perma culture είναι περισσότερο ένα σύστημα σχεδιασμού αγροκτημάτων έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων κομματιών του κτήματος. Η Βιοδυναμική είναι η ενεργοποίηση του φυτού και του εδάφους και μοιάζει κάπως με την ομοιοπαθητική στον άνθρωπο! Η Ομοιοδυναμική είναι παρόμοια, ενεργοποιώντας περισσότερο το φυτό σε όλες του τις λειτουργίες όπως π.χ την καρποφορία του. Για να εφαρμοστούν οι καταπληκτικές αυτές μέθοδοι και στον Νομό, αυτό που χρειάζεται κατ’ αρχάς, είναι η σωστή εκπαίδευση από τους ενδιαφερομένους».

Στη συνέχεια μίλησαν οι: κ. Δημήτρης Γεωργάς, οινοποιός και καλλιεργητής με θέμα «πρακτικές εφαρμογές Βιοδυναμικής Γεωργίας», κ. Φώτης Πουκινάς, καλλιεργητής, με θέμα το «Γκότζι Μπέρι», ο κ. Παύλος Κάπογλου, συγγραφέας και ερευνητής- γεωπόνος με θέμα του το φυτό Στέβια, ο κ. Χρήστος Κοντός, ειδικός Σύμβουλος Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Ροδιού Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Καλλιέργεια Ροδιού στην Αιτωλοακαρνανία», κα. Μαρία Βλάχου, συνιδρύτρια της Fereikos Helix με θέμα «Σαλιγκάρι Φερέικος» και ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑ τρόφιμα με θέμα της ομιλίας του «ΓΑΙΑ Τρόφιμα».
Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο.

«Παγώνουν» οι απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων γιατί δεν έχουν συσταθεί νέα πειθαρχικά συμβούλια! ...

 

Παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν μία από τις βασικές εκκρεμότητες στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης Τρόικα, η απομάκρυνση περίπου 4.000 υπαλλήλων δείχνει διαρκώς να αναβάλλεται.

Και αυτό διότι...

Περισσότερα...

Θέλει νίκη στο φινάλε η ΑΕΜ-χωρίς άγχος ο Αρης

 
Τη νίκη και την καλή εμφάνιση θέλει στον αυριανό τελευταίο αγώνα της η Α.Ε.Μ κόντρα στην ομάδα της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Χωρίς άγχος πάει στην Κέρκυρα ο Άρης Αιτωλικού
Η ομάδα του Μεσολογγίου επιθυμεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια επιτυχημένη χρονιά που την βρίσκει πρωταθλήτρια στον 5ο όμιλο της Δ΄ εθνικής και ταυτόχρονα να κερδίζει το εισιτήριο για την νεοσύστατη Γ΄ Eθνική της επόμενης περιόδου.
Οι γηπεδούχοι θέλουν να ευχαριστήσουν με την εμφάνιση τους , αλλά και με την πιθανή νίκη τους τον κόσμο τους , έστω και αυτόν το λιγοστό που έρχεται στο γήπεδο και να έχουν ένα φινάλε αντάξιο της πορείας που διέγραψαν φέτος στο πρωτάθλημα. Η απώλεια του Κυπέλλου της ΕΠΣΝΑ είναι το μοναδικό μελανό σημείο στη φετινή παρουσία της Α.Ε.Μ. που υπήρξε σχεδόν αρίστη.
Το ματς δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και η ομάδα του Καραϊσκάκη , που έχει τεχνικό τον Βασίλη Ξανθόπουλο , μετά από την ήττα της Φιλοθέης από τον Όλυμπο Κέρκυρας εξασφάλισε και μαθηματικά την συμμετοχή της στην Γ΄ εθνική της επομένης σεζόν .
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Τριανταφυλλής Τίκας από την Ευρυτανία.
Χωρίς άγχος στην Κέρκυρα ο Άρης Αιτωλικού
Στην Κέρκυρα αγωνίζεται αύριο ο Άρης Αιτωλικού στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και επιτέλους η ομάδα των κιτρίνων θα δώσει έναν αγώνα που δεν θα έχει το άγχος των βαθμών. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η ομάδα να ταξιδέψει από σήμερα για το νησί των Φαιάκων ώστε να δώσει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές να χαρούν και λίγο μετά από μια δύσκολη χρονιά που είχαν και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να πετύχουν την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Στο ματς αυτό δεν θα είναι στη διάθεση του Αντώνη Ζήκου οι τιμωρημένοι Γρηγοριάδης και Καλοκαίρης , ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γιάννη Παναγιωτόπουλου. Οι προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα έγιναν σε ευχάριστο κλίμα μιας και η οριστική άνοδος της ομάδας ήταν πλέον γεγονός.
Το ενδιαφέρον πλέον στον Άρη εστιάζεται στην επόμενη μέρα του συλλόγου που πρέπει να βρει τις λύσεις , κύρια οικονομικές, ώστε να κάνει έγκαιρα τον προγραμματισμό του για την νέα σεζόν όπου οι απαιτήσεις θα είναι αρκετά μεγαλύτερες.
Διαιτητής του αυριανού αγώνα στην Κέρκυρα με τον Όλυμπο που θα αρχίσει στις ορίστηκε ο Μιχάλης Ρίππης από την Πρέβεζα.
Γ.Μ.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Βόλου: Η προϊστορία

 
Υπεροχή των γηπεδούχων στους 7 αγώνες που έγιναν στο Αγρίνιο δείχνει η προϊστορία ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Ολυμπιακό Βόλου. Μάλιστα η ομάδα της Μαγνησίας δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας
Εκτός από το πρώτο ματς που έγινε στα πλαίσια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος την περίοδο 1954-55 όλοι οι υπόλοιποι αγώνες έγιναν για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Ο Παναιτωλικός μετρά 5 νίκες με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει αποσπάσει 2 ισοπαλίες στις δύο τελευταίες του επισκέψεις στο Αγρίνιο.
Τα γκολ είναι 13-6 υπέρ των γηπεδούχων. Ας θυμηθούμε τους αγώνες:

Περίοδος 1954-55 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Παναιτωλικός –Ολυμπιακός Βόλου 2-1 20/2/1955
Σκόρερ - Ρόκος 13΄, Σταματιάδης 65΄
Διαιτητής - Σωτηρόπουλος.

Περίοδος 1983-84 Β΄ Εθνική
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-1 23/1/1984
Σκόρερ -Καλαντζής 10΄, Μανδέλος 75΄- Δαλαμπίρας 81΄.
Διαιτητής – Κουτσάκης.

Περίοδος 1986-87 Β΄ Εθνική
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 1-0 31/5/1987
Σκόρερ- Οικονόμου Γιώργος 8΄
Διαιτητής – Ελευθεριάδης.

Περίοδος 1992-93 Β΄ εθνική
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 3-1 4/4/1993
Σκόρερ- Τσιρογιάννης 25΄, Καρλάου 29΄,Χ΄μωυσιαδης 36-
Κριστοβιτς 72΄.
Διαιτητής – Καλογιαννάκης.

Περίοδος 1999-2000 Β΄ εθνική
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 3-1 10/10/1999
Σκόρερ – Αναστασιάδης 14΄, Ανδρεαδάκης 62΄, Γιακόβλεβιτς 92΄- Βλαχούδης 94΄(πεν)
Διαιτητής – Ηλιάδης.

Περίοδος 2000-01

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-0 19/5/2001
Ο Σπυρόπουλος του Παναιτωλικού έχασε πέναλτι και η ομάδα του Αγρινίου δεν πήρε τη νίκη που θα της έδινε την παραμονή στην κατηγορία. Ακολούθησαν οι αγώνες μπαράζ όπου και υποβιβάστηκε.

Περίοδος 2009-2010 Β΄ Εθνική
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-2 18/9/2009
Σκόρερ - Γκούρμα 13΄, Μουμίν 50΄- Χανιώτης 52΄, Μόνχε 75΄.
Διαιτητής - Ιωαννίδης.

Γ.Μ.