Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Χάβος: "Κλειδί η έδρα και οι 70 βαθμοί"


Αισιόδοξος φάνηκε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο προπονητής του Παναιτωλικού, στην πρώτη του εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε από την ανάληψη των καθηκόντων του
Ο Μάκης Χάβος, από το Emileon  όπου παραχώρησε την συνέντευξη τύπου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι θέλει να αξιοποιήσει απόλυτα την έδρα του στα υπόλοιπα εννέα παιγνίδια και να πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψει στο πως να διασπάσει τις κλειστές άμυνες των αντιπάλων.

Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις για τη άνοδο στην Super League είναι από 70 - 72 βαθμοί και αυτό θα κυνηγήσει. Υπογράμμισε την άψογη συνεργασία του με τη διοίκηση και ζήτησε τη συστράτευση όλων των φιλάθλων 
«Θα κάνουμε ότι μπορούμε»
Ο Μάκη Χάβος , αφού παρουσίασε το τεχνικό του επιτελείο (βοηθός του ο Παράσχος Ζουμπούλης, γυμναστής ο Λάζαρος Βαρδάκης και προπονητής τερματοφυλάκων ο Κ. Νικολαϊδης) τόνισε πως υπάρχουν ακομη 17 παιχνίδια και «…θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας βλέποντας το κάθε ματς σα ντέρμπι έτσι ώστε να υλοποιήσουμε το στόχο μας που δε μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο. Θα είναι πολύ σημαντικό από αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε να μη λείψει κανένας και είναι πολύ σημαντικό επίσης για εμάς να έχουμε τη βοήθεια του κόσμου που είμαι βέβαιος ότι θα την έχουμε».

Για το επόμενο ματς τόνισε:«Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι από το παιχνίδι της Κυριακής, πολλές ομάδες μικρομεσαίες ερχόμενες στο Αγρίνιο και ξέροντας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια καλή και ποιοτική ομάδα κλείνονται απ΄το πρώτο λεπτό. Όπως ζητάω από τους παίκτες μας να έχουν υπομονή, έτσι ζητάω υπομονή και από τον κόσμο του Παναιτωλικού γιατί το γκολ μπορεί να έρθει στο πρώτο λεπτό μπορεί να έρθει και στο ενενήντα και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».
Ο προπονητής του Παναιτωλικού, δεν πήρε θέση για την κόντρα Διοίκησης και οργανωμένων και σημείωσε πως αυτό που απαιτείται είναι η ενότητα:  «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι, όπως έζησα πριν έξι χρόνια που ήμουν εδώ που παίζαμε με τη Ρόδο με το γήπεδο γεμάτο και με κόσμο έξω από το γήπεδο, σιγά σιγά να γεμίσει ξανά το γήπεδο του Παναιτωλικού, να έχουμε παλμό και όλοι μαζί ενωμένοι να καταφέρουμε το στόχο μας που δε μπορεί να είναι άλλος εκτός από την άνοδο!», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Μάκης Χάβος στάθηκε ιδιαίτερα στον παράγοντα  έδρα «Έχουμε εννιά παιχνίδια μέσα στην έδρα μας και επτά έξω και είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχουμε το πλεονέκτημα των δύο επιπλέον παιχνιδιών μέσα στο Αγρίνιο. Γι’αυτό πρέπει να κάνουμε το γήπεδό μας καυτό. Να μη μπορεί να περάσει ομάδα ούτε με ισοπαλία. Την τριάδα και την άνοδο τη δίνει η έδρα . Θεωρώ και πιστεύω ότι με εβδομήντα – εβδομήντα ένα βαθμούς η ομάδα θα είναι στην τριάδα και ίσως πρώτη. Ακόμη και άλλους τριαντατέσσερις-τριανταπέντε βαθμούς να πάρουμε θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι στην άλφα εθνική. Εκτός βέβαια αν έρθουν αποτελέσματα τα οποία θα είναι πολύ διαφορετικά απ΄ότι τα περιμένουμε. Εμείς βέβαια κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα και τα δικά μας αποτελέσματα».

Για το ρόστερ της ομάδας τόνισε πως πάρα το μικρό χρόνο που υπήρχε, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να μειωθούν τα ποσοστά μιας αποτυχημένης επιλογής: «Θέλαμε παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στη θέση του τερματοφύλακα και κάπου αλλού που σκεφτόμουν εγώ ότι θέλαμε ενίσχυση. Μπορεί όμως να πέφταμε σε αποτυχία και δε θέλω ποτέ να συμβεί αυτό όσο είμαι εγώ προπονητής στον Παναιτωλικό. Αν πάντως μπορούσαμε να συμπληρώσουμε κάτι στην ομάδα αυτό θα ήταν στα πλάγια στο επιθετικό κομμάτι»

'' TO ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ''...

Το επίδομα ανεργίας δεν θα φτάσει σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος και ζητάει να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων και να τροποποιηθεί ...
η σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, το θεσμοθετημένο εδώ και 2,5 χρόνια επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα δοθεί τελικά μόνο σε πολύ λίγους και όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, εξαιρώντας από τη λήψη του ακόμη και εκείνους τους ασφαλισμένους που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.
Τη στιγμή που την τελευταία τριετία η Eurostat κάνει λόγο για καθαρή απώλεια 120.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ελληνική αγορά και οι προβλέψεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ εκτιμούν ότι 61.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο μέσα στο 2013, είναι απολύτως αναγκαίο το επίδομα ανεργίας να φτάσει σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά:
- Δεδομένης της αδυναμίας καταβολής εισφορών για τους επαγγελματίες των οποίων η δραστηριότητα παρουσιάζει, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, σημαντική κάμψη, ικανή να τους οδηγήσει σε διακοπή του επαγγέλματος είναι απολύτως αναγκαίο να αποσυνδεθεί η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας από την ύπαρξη ρυθμισμένων οφειλών.
- Η καταβολή του επιδόματος να γίνεται τον επόμενο μήνα από αυτόν που ο επαγγελματίας μένει άνεργος (κλείσει την επιχείρησή του) και όχι εφόσον μείνει άνεργος 3 μήνες.
- Επίσης και προκειμένου να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η επανάληψη «κακών πρακτικών» του παρελθόντος, να ενσωματωθεί στο Σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης πρόβλεψη που θα αφορά την υποχρέωση με κάθε πρόσφορο μέσο της πλήρους απόδοσης στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του ΟΑΕΔ των πόρων, που συγκεντρώνουν για τον σκοπό αυτό οι αντίστοιχοι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
- Επιπλέον με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας και τη σύνδεση του σχετικού δικαιώματος με την εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών, που βρίσκονται σε πραγματική δυσχέρεια μένουν εκτός του πλαισίου εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης, λόγω της αδυναμίας καταβολής, κατά την τελευταία διετία, της ειδικής εισφοράς ανεργίας.
Θεωρούν στη ΓΣΕΒΕΕ ότι συμπληρωματικά προς το τακτικό επίδομα ανεργίας, ειδικά για την κρίσιμη περίοδο 2013-2014, είναι απολύτως απαραίτητο το υπουργείο να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατηγορία των επαγγελματιών, που δεν συμπληρώνουν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να προβλεφθεί η χορήγηση έκτακτου επιδόματος ανεργίας σε εκείνους, που βρίσκονται στο κατώφλι του κοινωνικού περιθωρίου. Η χρηματοδότηση αυτού του έκτακτου επιδόματος ανεργίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί με την καταρχήν αξιοποίηση του κονδυλίου του Ειδικού Λογαριασμού για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που έχει συγκεντρωθεί και βρίσκεται στον ΟΑΕΔ και δεν έχει διατεθεί ακόμη στους δικαιούχους.

Παράταση για τα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ ώς τις 31 Μαρτίου...


Μέχρι τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ, που έληγαν σήμερα 28 Φεβρουαρίου, για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τη διοίκηση του Ταμείου.

Στην...
Περισσότερα...

Μεσολόγγι: Πέταξαν την κάλπη στο ΤΕΙ!

Ένα σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα οδήγησε στην ακύρωση των πρυτανικών εκλογών στο ΤΕΙ Μεσολογγίου
Πρυτανικές εκλογές σήμερα και για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, όπου συμμετέχουν δυο υποψήφιοι, ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου καθώς και ο Λάμπρος Δρόσος.
Η κάλπη άνοιξε για τους 70 περίπου εκπαιδευτικούς που έχουν δικαίωμα ψήφου νωρίς το πρωί, ωστόσο  προκλήθηκε ένταση όταν ομάδα φοιτητών διαμαρτυρόμενη επί της διαδικασίας, πήρε την κάλπη και την μετέφερε εκτός αίθουσας, με αποτέλεσμα την διακοπή της ψηφοφορίας. Η κάλπη – σύμφωνα με πληροφορίες – ανοίχθηκε από τους φοιτητές και κατά συνέπεια η διαδικασία ακυρώθηκε και επαναλαμβάνεται αύριο Παρασκευή.



Onairnews.gr

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ "ΕΡΙΞΕ" ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Ο πρόεδρος Εφετών, Γιώργος Αποστολάκης, στη διάρκεια των 51 ημερών της ακροαματικής διαδικασίας, πολλές φορές ξέφυγε από τα δικονομικά ειωθότα, αφήνοντας τη δίκη να εξελιχθεί, μέχρι και τις...
αντιπαραθέσεις μεταξύ κατηγορουμένων και μαρτύρων. Ο ίδιος, κλείνοντας τις διαδικασίες, επισήμανε ότι έδωσε κάθε δυνατότητα σε κατηγορούμενους και υπερασπιστές να προβάλουν τις θέσεις τους. Η στάση του, σύμφωνα με συνηγόρους, υπαγορεύτηκε από το μέγεθος της δίκης, καθώς δεν θα επιθυμούσε να επικριθεί για μία αυστηρή διαδικασία σε στενά πλαίσια, όπως γίνεται συνήθως. Ακόμη, δεν δίστασε να τα βάλει ευθέως με συναδέλφους του και ειδικά με τον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση, αλλά και τους εφέτες του Συμβουλίου Εφετών, που εξέδωσαν το βούλευμα. Από την άλλη, με τις ατάκες του έδωσε «χρώμα» στην ακροαματική διαδικασία, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει ακόμη και εκφράσεις της αργκό, όπως «μπάχαλο» και «Βαβέλ» για την κατάσταση στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, «έπαιρνε χύμα χρήματα», «να μη φτιάχνουμε μύθους με άχυρα», «έπαιζε κόλπα με αναλήψεις», «ορμάτε πάνω της σαν τα κοράκια», «το κάνει για ξεκάρφωμα», «τον βγάζει στη σέντρα», «λάδωνε το γραναζάκι του», «τον φυσούσε τον παρά», «σύστημα πρόσφορο για λοβιτούρες», «είστε γάτα», «μην κάνετε την πάπια», «είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα»...
Πηγή: seleo.gr

Χριστοφιλοπούλου: Ο Κουρουμπλής είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ...





crimenet.gr
"Υπερέβη τα εσκαμμένα" η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην σημερινή της κόντρα στη Βουλή με τον συνάδελφό της του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Συγκεκριμένα, η κυρία Χριστοφιλοπούλου, επιχειρώντας να αποκρούσει την...

Περισσότερα...

Αυτοί είναι οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ

 

Τα αποτελέσματα της εκλογής Συνέδρων της περασμένης Κυριακής (24/2/2013) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για όσους πήραν μέρος στη ψηφοφορία καθώς και για όσους εξελέγησαν, είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της μέρας, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Βίντεο:Ναύπακτος-Αθήνα...τρέχοντας


Με ένα πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε ένας πολίτης της Ναυπάκτου να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας. Έτσι αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα τρέχοντας με σκοπό να κάνει γνωστό σε όλους το πρόβλημα της συνεχούς υποβάθμισης της πόλης του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.


Πηγή: nafpaktianews.gr

Ποια κυβέρνηση ξανάνοιξε το φάκελο «κοιτάσματα υδρογονανθράκων» στις ελληνικές θάλασσες;

Ακούμε πολλά για την ΑΟΖ και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες.Μερικοί μάλιστα που μιλάνε πολύ και κατηγορούν τους πάντες ως “δοσίλογους” μπερδεύουν More...

Ενταση στο συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ


Ενταση επικρατεί στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ καθώς στην αρένα του σταδίου ειρήνης και φιλίας κοντεύει να μετατραπεί όντως σε φυσική αρένα λόγω του προβλήματος με τις νεαρές μαϊμούδες συνέδρους.
Οι πόρτες έκλεισαν , οι σύνεδροι ταμπουρώθηκαν μεσα στην αίθουσα και γίνεται διαπραγμάτευση για τις διαπιστεύσεις των συνέδρων που δεν βρίσκουν αρχή μέση και τέλος μεταξύ τους.
Σε Πολιτικο επίπεδο στην Ιπποκρατους η Τονια Αντωνιου που είναι υπεύθυνη για τη νεολαία προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή καθώς η διαμάχη που γίνεται είναι για το ποιος είναι περισσότερος βενιζελικός ανάμεσα στον κ. Πανταζη νυν γραμματέα και τον κ Χριστίδη.

Γκάφες και... μπαλώματα!...



Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα προσπάθησε χθες η Κουμουνδούρου να «μαζέψει» τη μνημειώδη γκάφα του Αλ. Τσίπρα για τον Ακερμαν, ενώ την ίδια ώρα η Ιπποκράτους εξαπέλυε νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ...

Μπερδεύοντας τους... Ακερμαν

Αναφερόμαστε, φυσικά, στα όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, στη διάρκεια της οποίας ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις επενδύσεις που δεν γίνονται στην Ελλάδα, έφερε ως παράδειγμα τη γερμανική «Ντόιτσε Εόλια», η οποία, όπως είπε, έχει καταθέσει έξι αιτήματα προκειμένου να επενδύσει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το αίτημα υπογράφεται και από τον πρόεδρο της Ντόιτσε Μπανκ Γιόζεφ Ακερμαν. Τελικά, όπως αποκάλυψε λίγο αργότερα ο Ευ. Βενιζέλος, ο εν λόγω Ακερμαν δεν είναι ο πρόεδρος της Ντόιτσε Μπανκ, αλλά ο συνεπώνυμός του Νιλς, «απλός υπάλληλος της Ντόιτσε Μπανκ Λονδίνου»...
Η μπάλα στην εξέδρα

Χθες, λοιπόν, η Κουμουνδούρου παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι ο Αλ. Τσίπρας μπέρδεψε τους δύο Ακερμαν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο Νιλς δεν είναι «απλός υπάλληλος», αλλά «κορυφαίο στέλεχος» της Ντόιτσε Μπανκ Λονδίνου, ενώ προσπάθησε να στρέψει τη συζήτηση αλλού, αναφέροντας ότι ο Ευ. Βενιζέλος, ως υπ. Οικονομικών, είχε αναθέσει στην Ντόιτσε Μπανκ Λονδίνου να εκτελέσει, μαζί με την HSBC, το PSI! Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

ΕΘΝΟΣ

Σαλμάς: Δεν ισχύει ότι κόβεται το επίδομα τοκετού



«Δεν κάνουμε καμία καινούργια περικοπή. Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς. Διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα και προσθέτοντας ότι ο ίδιος απλά ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, από τις ήδη υπάρχουσες περικοπές και την εξοικονόμηση που έγινε.
«Δεν ισχύει ότι κόβεται το επίδομα τοκετού», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός. «Ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει όλη τη δαπάνη του τοκετού και έχει κάνει συμβάσεις με όλα τα θεραπευτήρια. Υπήρχε το επίδομα, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να το παίρνει διπλά ο ασφαλισμένος, αφού η δαπάνη καλύπτεται. Δεν γίνεται τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν δύο φορές», κατέληξε για το θέμα ο κ. Σαλμάς.
Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, είπε: Γίνονται προσπάθειες εξορθολογισμού, αλλά δεν πρέπει να ισοπεδώνονται όλα».


Warriors:Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας


Ο σύνδεσμος WARRIORS - ΘΥΡΑ 6 διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.
Παρασκευή 15 Μαρτίου 16:30 - 20:30 στο κεντρικό club στη Μπότσαρη 20.
 

Ο Σωσώνης σφυρίζει το Παναιτωλικός-Φωκικός

Ο Ιωάννης Σωσώνης από τον σύνδεσμο της Φθιώτιδας, ορίστηκε διαιτητής για την Κυριακάτικη αναμέτρηση του Παναιτωλικού ενάντια του Φωκικού.

Βοηθοί του θα είναι οι Δουδούμης Ανέστης και Λιανός Γεώργιος από τους συνδέσμους Φθιώτιδας και Βοιωτίας αντίστοιχα. Ο Αποστολόπουλος Βασίλειος από τον σύνδεσμο Ηλείας θα είναι 4ος διαιτητής ενώ ο Φασούλας Γεώργιος από την Ήπειρο θα είναι ο παρατηρητής της αναμέτρησης.

Θεσσαλονίκη-Ζητούν από τον Στουρνάρα ρύθμιση οφειλών με 100 δόσεις


Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία ζητείται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών να γίνεται σε 100 δόσεις, για να μπορέσουν έτσι οι οφειλέτες να τακτοποιούν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, με μικρότερες δόσεις και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί να οδηγούνται στη φυλακή, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).
"Με τη 'γενναία' αυτή ρύθμιση, θα μπορέσει και το κράτος να εισπράξει τα ποσά που τού οφείλονται" αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΕΕΘ στην επιστολή της, την οποία και κοινοποιεί στον Πρωθυπουργό και σε όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή της η ΟΕΕΘ επισημαίνει ότι, όσο θα συνεχίζεται η αύξηση των φόρων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μεγαλώνουν και η ακολουθούμενη φορολογική πολιτική θα αποδεικνύεται περισσότερο αναποτελεσματική, αφού, όπως υπογραμμίζεται, η φοροδοτική ικανότητα του ελληνικού λαού είναι εξαντλημένη.
Η ΟΕΕΘ χαρακτηρίζει εξοντωτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά των οφειλετών, με κατασχέσεις και ποινικές κυρώσεις όσων χρωστούν ποσά άνω των 5000 ευρώ και εκφράζει την αισιοδοξία ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα επανέλθει με νέες εξαγγελίες, που ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να ακολουθήσει με συνέπεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Χ. Θεοχάρης: "Δώστε όσες δόσεις χρεών προβλέπει ο νόμος, μέχρι … να αλλάξει"



Του Κωστή Πλάντζου
Σκληρό πόκερ με την Τρόικα για την πληρωμή χρεών με δόσεις δίνει η κυβέρνηση. Στην έκθεση για τη Φορολογική Διοίκηση, οι ειδικοί του ΔΝΤ  και της ΕΕ θέτουν απαγορευτικό για κάθε έκτακτη ή χαριστική ρύθμιση.
Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης, έχει δώσει εντολή στους εφόρους να εξαντλούν τα περιθώρια που δίνει το υφιστάμενο καθεστώς με τις 48 δόσεις και να ενθαρρύνουν τους πολίτες να ζητούν την ρύθμιση, μέχρι να καταλήξει η διαπραγμάτευση και να συμφωνήσει η Τρόικα για μία νέα «πάγια» ρύθμιση, που επιδιώκει να θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών.
Άλλες είναι όμως όπως φαίνεται οι «βουλές» της Τρόικας που στην έκθεση των κλιμακίων προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία νέα «έκτακτη» ρύθμιση.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η κυβέρνηση δεν θα εισαγάγει καμία νέα ρύθμιση προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ή ασφαλιστικές εισφορές ούτε θα παρατείνει τις υφιστάμενες ρυθμίσεις», καθώς και δεν θα θεσπίσει κανενός είδους φορολογική «ασυλία» (π.χ. περαιώσεις κλπ).
Ωστόσο, αν και ενδεικτική των διαθέσεών των ελεγκτών, η αναφορά τους σε «νέα ρύθμιση» ερμηνεύεται από παράγοντες του υπουργείου ως «έκτακτη ρύθμιση» και αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης για τη «μόνιμη» που ισχύει πάντα και σε όλες τις χώρες.
Στην έκθεσή τους, τα κλιμάκια τεχνικής βοήθειας της Τρόικα συστήνουν και μέτρα όπως:
• να δραστηριοποιηθούν η Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών και οι ΔΟΥ στο κυνήγι για τις 1.500 μεγαλύτερες "εισπράξιμες" οφειλές.
• να γίνονται αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις σε οφειλέτες.
• να δημιουργηθεί τηλεφωνικό κέντρο κλήσεων για την παρακολούθηση των υπόχρεων που παραλείπουν να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ.
• να επιδιωχθεί η είσπραξη οφειλών τρέχοντος έτους
• να μεταφερθεί η δυνατότητα πληρωμής φορολογικών οφειλών στις τράπεζες αντί των Δ.Ο.Υ.
• να επισπευσθεί η αναθεώρηση της πολιτικής και των διαδικασιών διαγραφής φορολογικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.
• να βρεθούν άμεσα άτομα με εμπειρία και ανάλογα προσόντα για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες είσπραξης.
• να γίνει ενοποίηση του μηχανισμού είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις έως τον Μάρτιο του 2014.


Πηγή: newmoney.gr/

Guardian: Η Ελλάδα... ξεμένει από φάρμακα...




Mε την ανθρωπιστική κρίση είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του Guardian, υπο τον τίτλο "Η Ελλάδα ...ξεμένει από φάρμακα".

Εκατοντάδες ασθενείς στερούνται της...
Περισσότερα...

Ενταση στο συνέδριο της νεολαίας του ΠαΣοΚ ...


Κλειστές οι πόρτες ...
Ενταση προκλήθηκε αιφνιδιαστικά στο συνέδριο της νεολαίας του ΠαΣοΚ την Πέμπτη το πρωί.. Οι πόρτες του ΣΕΦ παραμένουν κλειστές αυτή την ώρα ενώ ...
Περισσότερα...

Σάλος για την αφίσα του Τζίμη Πανούση

Την ελληνική εβραϊκή κοινότητα ενόχλησε η αφίσα της μουσικής παράστασης του Τζίμη Πανούση, που έχει γεμίσει κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Στην αφίσα, που διαφημίζει την παράσταση στο Τρόικα Club, απεικονίζεται το άστρο του Δαβίδ να συμπλέκεται με μια σβάστικα
Όπως ο ίδιος ο Τζίμης Πανούσης μεταξύ άλλων αναφέρει στην περιγραφή της παράστασής του, πρόκειται για «μια εβραιοναζιστική παραγωγή, ένα κοινωνικό δράμα».
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) διαμαρτυρήθηκε με επιστολές του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτη και τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων, Γ. Καλαντζή, ζητώντας «τις κατά την κρίση τους ενέργειες για το θέμα της επαίσχυντης αφίσας».
«Η απεικόνιση επί της εν λόγω αφίσας προσβάλλει βάναυσα τόσο την ίδια τη θρησκεία μας όσο και τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων αδελφών μας θυμάτων του Ολοκαυτώματος», αναφέρει το ΚΙΣΕ στην επιστολή του.
Παράλληλα, ζήτησε από τις δημοτικές αρχές στις περιοχές όπου έχει αναρτηθεί η αφίσα να την απομακρύνουν.
Διαβάστε τι λέει ο Τζίμης Πανούσης για την παράστασή του: «Μετά από ένα άγριο ηλεκτροσόκ ρεαλισμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου ο συμπαγής καλλιτέχνης με τις ειδικές ατάκες απηλλάγην από υπερμεγέθη κοραλόλιθο νεφρού, ξαναβγαίνει στη νυχτερινή αγορά εργασίας στο Τρόικα Club... Μια εβραιοναζιστική παραγωγή... Ένα κοινωνικό δράμα χωρίς προηγούμενο.
Ο όρθιος κωμικός με νάνους ζογκλέρ και μουσουλμάνες χορεύτριες, μεταμορφώνεται επί σκηνής σε καθιστή μοιρολογίστρα και μηρυκάζει την κατανάλωση της Κωνσταντινουπόλεως αριστερά και δεξιά της σκηνής, 1ο στασίδι πίστα οι όρθιοι. Αναπαυτικοί σπιτικοί καναπές αγκαλιάζουν το ηλεκτρικό κουαρτέτο και τα τραγούδια του νέου CD «Όμπι, Όμπι...μπι» θα αναστατώσουν τα αποκριάτικα Παρασκευοσάββατα του φιλοθεάμονος κενού».
newsbomb.gr

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά»

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν 36 σπουδαστικοί σύλλογοι από διάφορα ΤΕΙ της χώρας  ΤΕΙ, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο «Αθηνά».
Το σχέδιο επρόκειτο να παρουσιασθεί σήμερα στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, αλλά αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Εχθές και σήμερα πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, οι κατά τόπους ενώσεις γονέων ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Οι γονείς ζητούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, να είναι λιγότεροι οι μαθητές ανά τάξη, να δοθούν μικρογεύματα σε όλους τους μικρούς μαθητές ανέργων οικογενειών κ.ά.

Στη «φάκα» 130 εφοριακοί με εμβάσματα στο εξωτερικό


Στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου οικονομικών βρίσκονται 130 εφοριακοί οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.
Ήδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των περιουσιακών τους στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των χρημάτων. Εφόσον διαπιστωθεί ότι τα ποσά που έχουν βγει στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται θα αντιμετωπίσουν βαριές ποινές ενώ πιθανόν να βρεθούν και εκτός υπουργείου Οικονομικών. Οι έλεγχοι τω ανωτέρω θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους.
Εκτός από τους 130 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών στο στόχαστρο βρίσκονται  όλοι οι διευθυντές του υπουργείου και των εφοριών  όπου θα γίνει έλεγχος των πόθεν έσχες που υποβάλλουν. Όπως τονίζεται μάλιστα στην έκθεση της τρόικας « Για να είναι οι έλεγχοι αποτελεσματικοί απαιτείται η συνακόλουθη επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων, οι οποίες θα φτάνουν έως και την ποινή της απόλυσης».
Η Τρόικα διαπίστωσε κατά τον έλεγχο των εφοριών και των ελεγκτικών μηχανισμών ότι οι μεταρρυθμίσεις  προσχωρούν αποσπασματικά, ενώ Νευραλγικοί τομείς του φορολογικού μηχανισμού παραμένουν υποστελεχωμένοι. Ενδεικτικό το παράδειγμα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ) όπου απασχολούνται μόλις 37 άτομα αντί για 50 που προβλέπονται, ενώ δεν υπάρχουν βασικά συστήματα μηχανογραφικής υποστήριξης και η συνολική εισπραξιμότητα της μονάδας ανήλθε σε μόλις 0,5% του 2012.
Επίσης διαπίστωσαν τα εξής:
  • Οι δεξιότητες των νέων ελεγκτών είναι ανεπαρκείς.
  • Ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στην ουσία δεν είναι αυτόνομος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,
  • Το ΣΔΟΕ, ο βασικότερος μηχανισμός καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, δεν έχει αυτονομηθεί από την κυβέρνηση.
  • Οι περισσότεροι ελεγκτές στη Δ.Ο.Υ Μεγάλων Φορολογουμένων δεν έχουν χώρο εργασίας και φορητούς υπολογιστές.
  • Ένας στους δύο ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών είναι πάνω από 50 ετών και σε ποσοστό 26% έχουν πατήσει τα 55 χρόνια.
  • Οι αμοιβές των νεοεισερχομένων ελεγκτών είναι κάτω από 700 ευρώ και μόνο 20% πάνω από τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα. Συγκριτικά, στις άλλες φορολογικές διοικήσεις στις χώρες του ΟΟΣΑ ο κατώτατος μισθός ενός ελεγκτή ανέρχεται περίπου σε 134% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ ενώ στην Ελλάδα κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, ήτοι σε λιγότερο από 50% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
  • Μόνο το 25% των τακτικών ελέγχων στις μεγάλες επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν το 2012
  • Μόνο το 38% των στοχευμένων ελέγχων σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και ελεύθερους επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων ολοκληρώθηκαν το 2012.
  • Είναι αρκετά απίθανο να επιτευχθούν οι στόχοι είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για το 2013 αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις. Σύμφωνα με το Μνημόνιο θα πρέπει φέτος να εισπραχθούν 1,9 δισ. ευρώ από τις «παλιές» ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ωστόσο εσωτερικές προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι μπορούν να εισπραχθούν 1,176 δισ. ευρώ. Η χαμηλή εισπραξιμότητα οφείλεται στο ότι οι περισσότερες οφειλές είναι ανεπίδεκτες είσπραξης (πτωχεύσεις, εκκαθαρίσεις, ΔΕΚΟ και πολύ μεγάλες οφειλές που αντιστοιχούν στην επιβολή μη ρεαλιστικών προστίμων και ποινών για παραβάσεις του ΚΒΣ).
  • Έχει νομοθετηθεί η χρήση έμμεσων τεχνικών ελέγχου (τραπεζικές καταθέσεις, επαγγελματικές δαπάνες κλπ) αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι της τεχνικής βοήθειας έχουν ήδη εκπαιδεύσει περίπου 60 ελεγκτές.
  • Το σύστημα διαιτησίας φορολογικών υποθέσεων το οποίο θεσπίστηκε τον Μάρτιο του 2011 δεν έχει εφαρμοστεί. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στα δικαστήρια 113.63 φορολογικές υποθέσεις (103.049 στο πρωτοδικείο, 9.328 στο εφετείο και 1.257 στο ελεγκτικό συνέδριο).πηγη.matrix24.gr

Συνελήφθησαν γιατί έπαιρναν τις συντάξεις των θανόντων γονιών τους

sillipsiΣτη σύλληψη δύο γυναικών, οι οποίες λάμβαναν πάρανομα από το ΙΚΑ τις συντάξεις των νεκρών γονέων τους, προχώρησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πρόκειται για μία 54χρονη η οποία, από το Φεβρουάριο του 2010, συνέχιζε να παίρνει τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, η οποία ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ περίπου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε αυτή την περίπτωση, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Ιδρύματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 07.09.2011 και την 16.07.2012, η 54χρονη κάνοντας χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων, απέγραψε τον αποθανόντα πατέρα της, ως συνταξιούχο, στο Ι.Κ.Α.. Για την απογράφη χρησιμοποίησε πλαστές σφραγίδες θεώρησης του γνησίου της υπογραφής, σφραγίδες αστυνομικών Υπηρεσιών κ.ά.. Με αυτό τον τρόπο, είχε καταρτίσει από την αρχή πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες φέρεται να είχε υπογράψει ο θανών πατέρας της.
Στη δεύτερη περίπτωση, μία 65χρονη από το Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα, έπαιρνε τη σύνταξη της θανούσας μητέρας, η οποία υπερβαίνει συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος της, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά επίσης στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, προέκυψε ότι η 65χρονη την 12.09.2012, απέγραψε την αποθανούσα μητέρα της, ως συνταξιούχο του Ι.Κ.Α., χρησιμοποιώντας πλαστή εξουσιοδότηση και φωτοαντίγραφο ταυτότητας της μητέρας της, με πλαστή θεώρηση γνησίου υπογραφής. Για την πλαστή θεώρηση της εξουσιοδότησης και τη θεώρηση του φωτοαντιγράφου επεξεργάστηκε γνήσια έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια φωτοτύπησε έγχρωμα, ώστε να προσομοιάζουν με τα γνήσια.

«Θα δώσουμε ψήφο στους απόδημους»...


«Έφθασε η στιγμή για να κτίσουμε ένα ΣΑΕ πιο αντιπροσωπευτικό και κατ’ επέκταση πιο δημιουργικό, που να έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Οικουμενικού Ελληνισμού».
Αυτό δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο ...
Περισσότερα...

Χωρίς Γκόμεζ στο Αγρίνιο

Ο Φωκικός δεν θα έχει στη σύνθεση του τον 28χρονο επιθετικό που είναι τιμωρημένος στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό
Αρκετές απουσίες για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο θα έχει ο Φωκικός. Ο Πέτρος Δημητρίου δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ματιού Γκόμεζ που είναι τιμωρημένος, ενώ θα απουσιάσουν ακόμη και οι Θέος, Σκαρίμπας και Θωμόπουλος.
Ο Θέος που έχει χτύπημα στο γόνατο από κλωτσιά, δοκίμασε να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει και για τον Σκαρίμπα, που είναι ανέτοιμος και δεν αυξάνει ρυθμούς παρότι κάνει μαζί με τους υπόλοιπους.
Ο Θωμόπουλος που είναι στρατευμένος δεν μπορεί να εξασφαλίσει άδεια. Στις απουσίες είναι και αυτή του Κώστα Μπουλούλη που μετά τον σοβαρό τραυματισμό του θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα φυσιοθεραπείες και θα μπει στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του από την ρήξη χιαστών που είχε υποστεί.
Flnews.gr

Η τρόικα επιτάσσει, ο ΕΟΠΠΥ κόβει...

 
Περικοπές σε παροχές στον ΕΟΠΥΥ...
Καταργείται το επίδομα τοκετού, μειώνονται οι φυσικοθεραπείες σε 10 από 12 ανά ασθενή και η αποζημίωση σε 15 ευρώ από 20 για κάθε συνεδρία, περιορίζεται το ποσό που χορηγείται για γυαλιά οράσεως στα 100 ευρώ από 150 ενώ διπλασιάζεται ο...

Περισσότερα...

Με τα πόδια από την Ναύπακτο στην Αθήνα, για να μην φύγει το ΤΕI (video)


Ξεκίνησε ο Ναυπάκτιος Δημήτρης Καραχάλιας την πορεία του για την Αθήνα και το υπουργείο Παιδείας. Διανύει την απόσταση Ναύπακτος - Αθήνα με τα πόδια, με αίτημα να παραμείνει το ΤΕΙ στην Ναύπακτο
Μαζί του έχει συνοδούς ποδηλάτες, Λαγουδάκη Κώστα και Πάνο Κόγγο που θα καλύψουν την απόσταση Ναύπακτος – Αθήνα σε 35ώρες τρέχοντας, με σκοπό να γίνει γνωστό σε όλους το πρόβλημα της συνεχούς υποβάθμισης της πόλης της Ναυπάκτου.

nafpaktianews.gr

Σύμφωνα με νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ


Κακούργημα η λαθροϋλοτομία

Αν η παράνομη υλοτομία προκαλεί ζημιά στο δάσος αξίας πάνω από 10.000 ευρώ, μετατρέπεται σε κακούργημα. Προβλέπονται ακόμα τσουχτερά πρόστιμα, κατασχέσεις οχημάτων, αφαίρεση άδειας και διπλώματος των οδηγών τους.
 
Σε κακούργημα μετατρέπονται τα αδικήματα που προκαλούν στο δάσος ζημιά που υπερβαίνει τα δέκα χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης.
Η παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων θα θεωρείται πταίσμα αν η αξία των προϊόντων φθάνει μέχρι 200 ευρώ (από 600 που είναι τώρα), ενώ από εκεί και πάνω το αδίκημα θα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.
Επιπλέον, προβλέπεται επιβολή διοικητικής κύρωσης προστίμου ανά μονάδα μέτρησης της παρανόμως υλοτομηθείσας ή μεταφερόμενης ξυλείας, καθώς και κατάσχεση των μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παράνομη υλοτομία (και μεταφορά), της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης του οδηγού. Το τελευταίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, επιστρέφεται μετά την παρέλευση τριμήνου από την καταβολή του προστίμου.
Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι από τον Δεκέμβριο έχει σταλεί κατεπείγουσα εγκύκλιος για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ τον Ιανουάριο ο κ. Καλαφάτης υπέγραψε απόφαση για την υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος “Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013″.
Με την απόφαση αυτή, καθορίστηκε ο τρόπος λειτουργίας των Δασαρχείων, των Διευθύνσεων Δασών, των Διευθύνσεων Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, αλλά και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός 1591) για τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 22:00) και τις αργίες, με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείαςπηγηmatrix24.gr

Ταυτοποιήθηκαν έξι για το επεισόδιο στο κέντρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr από την Αστυνομία στο πλαίσιο της προανάκρισης για το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος αστυνομικών στο κέντρο του Αγρινίου, έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής έξι άτομα
Πρόκειται για έξι άτομα που θεωρείται πως συμμετείχαν ενεργά στην επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως στο πλαίσιο των ερευνών σε σημείο  έχουν βρεθεί διάφορα υλικά, όπως κράνη, ρόπαλα, φωτοβολίδες, ισχυρές αυτοσχέδιες κροτίδες κλπ.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους περιέχει και κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένεται να υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αγρινίου που πιθανώς θα ασκήσει ποινικές διώξεις. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων.

Για το ίδιο θέμα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος.πηγη.agriniopress.gr

Συνέντευξη αύριο στον Παναιτωλικό

Συνεχίζεται η προετοιμασία του Παναιτωλικού για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Φωκικό που θα γίνει στις 3:00 το μεσημέρι
Ο προπονητής του Παναιτωλικού πορεία να υπολογίζει στον αγώνα της Κυριακής και τους Σίσιτς και Καμαρά,  οι οποίοι τέθηκαν στην διάθεση του μιας και ο πρώτος εξέτησε την ποινή του και ο δεύτερος αποθεραπεύτηκε. Αμφίβολοι παραμένει η συμμετοχή του τραυματία Δάρλα.
Αύριο εξάλλου στις 7:00 το απόγευμα θα γίνει συνέντευξη τύπου του προπονητή της αγρινιώτης ομάδας Μάκη Χάβου, στην οποία θα δοθούν απαντήσεις για τα θέματα που αφορούν την ομάδα.
Στην προϊστορία των αγώνων ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Φωκικό υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι την περίοδο 2008-2009 που έληξε με την νίκη του Παναιτωλικού με 3-0 .
Η νίκη στον αγώνα της Κυριακής είναι αναγκαία και απαραίτητη για τους γηπεδούχους προκειμένου να δοθεί  συνέχεια στις επιτυχίες και  να αξιοποιήσουν την νίκη στα Μέγαρα. Επίσης θέλουν να πλησιάσουν ακόμα πιο κοντά στις πρώτες θέσεις, όπου πλέον ο συνωστισμό τουλάχιστον 10 ομάδων είναι υπερβολικά μεγάλος.

Άμεση εξόφληση ζητούν οι φαρμακοποιοί


Την άμεση εξόφληση των οφειλομένων του μηνός Νοεμβρίου, μέχρι τις 10 Μαρτίου, ζητά το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Στη συνεδρίαση που έγινε νωρίτερα σήμερα, οι Φαρμακοποιοί διεκδικούν την άμεση εξόφληση των οφειλομένων του Δεκεμβρίου εντός των συμβατικών και νόμιμων προθεσμιών, καθώς και την άμεση προώθηση των παλαιών οφειλών των ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2012.
Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ. θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου και θα εκτιμήσει την εξέλιξη των θεμάτων και των διεκδικήσεων του κλάδου.

Ναύπακτος –Αθήνα σε 35 ώρες για το ΤΕΙ

Θα τρέξει από το Ναύπλιο στην Αθήνα, σε 35 ώρες με σκοπό να κάνει γνωστό το λουκέτο του ΤΕΙ της Ναυπάκτου.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Καραχάλια και τους συνοδούς του ποδηλάτες.
Ο Καραχάλιας αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του την ερχόμενη Παρασκευή και θα παραδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

"Δεν υποκύπτουμε σε τραμπουκισμούς και πρακτικές μπράβων"

Ο Παναιτωλικός έχει αποδείξει τι θεωρεί ποδόσφαιρο και αθλητισμό και έχει διατρανώσει την αντίθεσή του με αυτό που θεωρούν κάποιοι άλλοι ότι είναι. Διαχρονικά, αλλά και ειδικότερα στα πρόσφατα χρόνια που προσπάθησε να αναστήσει το κύρος και το όνομά του, θεωρήθηκε μια από τις ομάδες που προσέθεσαν ήθος στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό της χώρας. Πήρε πρωτοβουλίες, κοντραρίστηκε με νοοτροπίες, επιδίωξε συμμαχίες που ακόμα και τα κέντρα αποφάσεων θεώρησαν ότι όλες μαζί αυτές οι ενέργειες ήταν για το καλό του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.Όλα τα παραπάνω ο Παναιτωλικός τα έκανε- και τα κάνει -γιατί διέπεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία πάνω στα πράγματα που λέει ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι χαρά, ψυχαγωγία, αγάπη για την «τέχνη» της μπάλας. Είναι διαπαιδαγώγηση.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις αλλά και οι πληροφορίες που έλαβε η ΠΑΕ Παναιτωλικός τις προηγούμενες μέρες για κάποια σοβαρά ζητήματα, δείχνουν ότι κάποιοι που αντιμάχονται τα παραπάνω έχουν αναλάβει δράση από καιρό. Πρώτα έγινε γνωστή η τραμπουκική επίθεση στο μαγαζί που διατηρεί στο κέντρο της πόλης το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Κάποιοι, δρώντας τη νύχτα και με καθαρά συμμορίτικο τρόπο, χτύπησαν τις βιτρίνες του καταστήματος θέλοντας μάλλον να εκφοβίσουν.
Όμως, δυστυχώς, υπήρξαν και χειρότερα νέα. Μετά από αρκετό καιρό η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου πρόσφατα μας ανακοίνωσε το πόρισμά της, σχετικά με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει εβδομάδα των Χριστουγέννων στην μπουτίκ της ομάδας, που φιλοξενείται στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Και, δυστυχώς, το πόρισμα έδειξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρο εμπρησμό.
Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, είναι η αλήθεια, και προσπαθήσαμε να υποβαθμίσουμε ακόμα και στις μεταξύ μας συζητήσεις πράγματα τα οποία ήταν πασιφανή. Αλλά τώρα επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας, ότι πρόκειται για εμπρησμό που ήρθε από εξωτερικό χώρο του καταστήματος, με σκοπό προφανέστατα εγκληματικό.
Τα πράγματα λοιπόν έχουν σοβαρέψει και η ΠΑΕ Παναιτωλικός, υπεύθυνα και χωρίς διάθεση θυματοποίησης, αποφάσισε να ενημερώσει για όλα τα παραπάνω τους φιλάθλους του Παναιτωλικού αλλά και γενικότερα τους πολίτες της περιοχής.
Στα ζητήματα αυτά η στάση μας, και η στάση όλων των φιλάθλων, δεν μπορεί να είναι σαν αυτή που ήταν μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή «όσο γίνεται κάτι μακριά από μένα δεν με αφορά». Ο φασισμός κάποιων, ακόμη και αν φορά το κάλυμμα του φιλάθλου ή του οπαδού, μπορεί να έρχεται στην αρχή για τους άλλους αλλά στο τέλος μένει για όλους.
Με το να νομίζουμε ότι αυτά τα πράγματα λύνονται μόνα τους ή με το να λέμε ότι «αυτά συμβαίνουν» ρίχνουμε νερό στο μύλο όσων ζουν για να τρομοκρατούν και να βγάζουν τη γλώσσα στην κοινωνία.
Όσοι χαϊδεύουν και με τον τρόπο τους προβοκάρουν με γελοία γραπτά ή πονηρές εκπομπές έχουν τεράστιες ευθύνες. Συκοφαντούν και στοχοποιούν με πρόθεση και εμπάθεια.
Ο Παναιτωλικός και οι άνθρωποι που τον υπηρετούν δεν φοβήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τώρα και δεν θα τρομοκρατηθούν ούτε τώρα.
Πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε έμπρακτα ότι υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας και δεν υποκύπτουμε σε εκφοβισμούς, τραμπουκισμούς και πρακτικές μπράβων.
Οι δράστες τέτοιων ενεργειών δεν ανήκουν στην οικογένεια του Παναιτωλικού, δεν είναι φίλαθλοι ή οπαδοί (αυτοί χρόνια τώρα έχουν γράψει τη δική τους ιστορία)
Οι δράστες τέτοιων ενεργειών είναι αλήτες με εγκληματική συμπεριφορά και πρέπει να απομονωθούν.
Η ιστορία του Παναιτωλικού δεν χωράει κάτι τέτοιο. Ο χώρος του αθλητισμού και η κοινωνία του Αγρινίου δεν χωράει κάτι τέτοιο.
Το μέλλον των παιδιών της περιοχής δεν χωράει κάτι τέτοιο.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

kipello-elladas

Από την ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ανακοινώνεται ότι ο τελικός αγώνας του κυπέλλου ερασιτεχνών, περιόδου 2012-2013, μεταξύ των σωματείων ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ & ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ θα διεξαχθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 και ώρα 18:30 στο γήπεδο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.

Απάντηση της ομάδας των υφυπουργών στην κίνηση των 75 στελεχών του ΠΑΣΟΚ

20130227-193547.jpg


Μιλωντας στο κρατικο ραδιοφωνο της ΝΕΤ , ο Μανολης Οθωνας εκφραζοντας προφανώς την ομάδα των επτα υφυπουργων, απαντησε εμμεσως και στα οσα ειπαν το μεσημερι στη συνεντευξη
Τύπου, οι κυριοι Καρχιμακης, Οικονόμου, Νιώτης και η κ. Παπαηλίου :
Α) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ
Αν ορίσουμε το Συνέδριο ως το ορόσημο μίας συνολικής προσπάθειας ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ με ευρύτερο στόχο τον πολιτικό μετασχηματισμό της κεντροαριστεράς , η κριτική που ασκείται για πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες είναι ενδεχομένως βάσιμη.
Αυτό όμως, εκ των πραγμάτων στις παρούσες συνθήκες ήταν αδύνατον. Αν θεωρήσουμε λοιπόν το επικείμενο Συνέδριο ως αφετηρία αυτής της προσπάθειας, μπορεί πράγματι να αποβεί χρήσιμο και να γίνει ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή.
Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι η αρχή και όχι το τέλος μίας διαδρομής πολιτικής ανασύνταξης του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστέρας που θα εκφράσει την Ευρωπαϊκή Σοσιολδημοκρατία.
Β) ΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ
Όλους εκείνους που θέλουν να δουλέψουν, να παράξουν ζώντας σε μία οργανωμένη χώρα σεβόμενοι και υπηρετώντας δημοκρατικές αρχές και αξίες. Αυτοί είναι σήμερα οι μη προνομιούχοι, αυτοί ‘’πνίγονται’’ από μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θορυβώδεις οργανωμένες μειοψηφίες, συντεχνιακές αντιλήψεις. Αυτοί αναζητούν ζωτικό χώρο έκφρασης στο πολιτικό επίπεδο και ασφυκτιούν από το θεσμικό και εν τέλει δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει στη χώρα.
Γ) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεν πιστεύω να τίθεται από κανένα σοβαρά το ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει παράγοντας πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ούτε θεωρώ ότι παρά τις αδυναμίες , τις αστοχίες του προγράμματος αλλά και τις δυσκολίες του κόσμου, πρέπει να υπάρχει ερώτημα σε ότι αφορά την συνέχεια της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την χώρα. Πολιτικές κουτοπονηριές στα ζητήματα αυτά δεν χωρούν. Τώρα αν το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την επιλογή ευθύνης με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό για την χώρα τρόπο αξίζει πράγματι να το συζητήσουμε. Όχι όμως στην βάση αν και με ποια πρόσωπα θα συμμετάσχει σ’ ένα κυβερνητικό σχήμα. Το θεωρώ ψευτοδίλημμα προκατασκευασμένο για να υπηρετήσει ευκαιριακές, εσωκομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες.
Να συζητήσουμε εάν έχουμε, αν θέλουμε και αν μπορούμε να συμμετάσχουμε με προοδευτικές , σοβαρές και ρεαλιστικές πολιτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες στον τρόπο διακυβέρνησης. Αυτό είναι το δύσκολο αλλά ουσιαστικό ερώτημα το οποίο θέτει ο κόσμος και σε αυτό περιμένει και πρέπει να απαντήσουμε.
Δ) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς έχουμε την ευθύνη να διατηρούμε ανοιχτό μέτωπο έναντι δημαγωγικών, ευκαιριακών, παρωχημένων δήθεν προοδευτικών πολιτικών επιλογών. Είναι ευθύνη όσων προσώπων ή δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που ενδεχομένως υπάρχουν και θέλουν να εκφράσουν κάτι διαφορετικό να το πράξουν.
Θα ήταν μεγάλη η συμβολή τους στις ανάγκες της χώρας αλλά και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελληνικής Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Αριστεράς.
Ε) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ο τρόπος λειτουργίας του πολιτικού κομματικού συστήματος της χώρας, είναι η μητέρα όλων των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα. Εκεί βρίσκεται η μήτρα που γέννησε όλα τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Γι’ αυτό δεν αρκούν απλές βελτιώσεις δεν μπορούμε να αρκεσθούμε σε μερεμέτια. Χρειάζονται ριζικές ανατροπές με σχέδιο, με τις ευρύτερες δυνάμεις, συναινέσεις, αλλά ανατροπές. Άμεσα πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος ξεκινώντας από τον επανασχεδιασμό των εκλογικών περιφερειών. Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να συνεχίζει να αναπαράγεται μέσα από διαδικασίες είτε παραδοσιακών , πελατειακών σχέσεων με το εκλογικό σώμα είτε με σχέσεις εξάρτησης και χειραγώγησης από λόμπυ συμφερόντων. Με εξαιρετικές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα οι βασικοί πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης ήταν όμηροι και δέσμιοι αυτών των καταστάσεων

"Απαιτείται γενναία ρύθμιση στα ληξιπρόθεσμα χρέη" (video)


Παρεμβάσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στις ΔΟΥ αλλά και τις αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης
Ειδικά για το θέμα της εγκυκλίου με την οποία προαναγγέλλονται διώξεις για όσους χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ είπε οτι απαιτείται μια γενναία ρύθμιση η οποία θα δώσει μια ανάσα στους πολίτες. Δείτε τα video:

Προ των ευθυνών τους οι βουλευτές του νομού (φωτο)

Επιτυχής ήταν και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, ενάντια στο Σχέδιο "Αθηνά' και την υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Ο δήμαρχος κάλεσε τους βουλευτές να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των τοπικών κοινωνιών
Με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, σπουδαστών, καθηγητών και εργαζομένων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς και εκπρόσωπων όλων των Συλλόγων και των Φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του  Σχεδίου «Αθηνά» και υπέρ της αυτόνομης λειτουργίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Το λόγο εκτός του Δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη έλαβαν :Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης Πολίτης–Στεργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών ΣΔΟ Παντελής Σταυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μόνιμου Εκπαιδευτικού προσωπικού Γαρμπής Άρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΤΕΠ ΤΕΙ Μεσολογγίου Γιώργος Πανταζόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου Μάκης Θεοφιλατος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Σπύρος Καρβελης.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης στην ομιλία του εξέφρασε την αντίθεση της δημοτικής αρχής στο Σχέδιο "Αθηνά" όπως αυτή έχει εκφραστεί και με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Παρέθεσε τους λόγους που το ΤΕΙ Μεσολογγίου πρέπει να παραμείνει αυτόνομο, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας για προχειρότητα καθώς και για σκοπιμότητες και πελατειακές πολιτικές εξυπηρετήσεις που καθόρισαν τη φυσιογνωμία του Σχεδίου Αθηνά. Επίσης κάλεσε τους βουλευτές του Νομού να φάνουν αντάξιοι των προσδοκιών των τοπικών κοινωνιών, να υψώσουν ανάστημα ενάντια σε αυτή τη νέα προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής, διαφορετικά θα είναι «δακτυλοδεικτούμενοι» σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.
Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία από την κεντρικη πλατεία στη πύλη της Εξόδου.

Αναβλήθηκε η συζήτηση του Σχεδιου "Αθηνά"

Αναβλήθηκε, για  άγνωστο πότε, η συζήτηση επί του  Σχεδίου "Αθηνά"   στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων , η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα. Σοβαρές οι αντιδράσεις απο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλα και βουλευτές της ΝΔ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Οι λόγοι της αναβολής ήταν δυο:
Α. Το ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, λόγω του Συνεδρίου του κινήματος
Β. Διότι υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις ως προς το περιεχόμενο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, όχι μόνο από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία, τους φοιτητές κυρίως αυτούς που με τις συγχωνεύσεις αλλάζουν γνωστικό αντικείμενο και την τοπική κοινωνία.
Ενώ το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ θα θεσμοθετηθεί με Προεδρικό Διάταγμα ο υπουργός παιδείας ανέλαβε πρωτοβουλία για να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων , στο πλαίσιο του διαλόγου.

Το αίτημα να τεθεί το Σχέδιο Αθηνά, προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων , είχε θέσει στις 13 Φεβρουαρίου και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας για οικονομική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία».         
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θα μου επιτρέψετε και με την άδειά σας, επειδή εδώ είναι και ο Υφυπουργός, ο κ. Παπαθεόδωρου, να βάλω δύο θέματα του ενός λεπτού μόνο.
Το πρώτο είναι το εξής. Μετά από συνεννόηση και προφορική συζήτηση, που είχα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό, που ήταν και δική του θέση, απλώς ήταν μια επιβεβαίωση, ήταν μια παράκληση από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ, το Σχέδιο «Αθηνά» να έρθει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για συζήτηση. Θα ήθελα να υποβάλω το αίτημα αυτό και σ’ εσάς τώρα και μέσω του Υφυπουργού. Στον Υπουργό είναι άλλο το αίτημα. Το αίτημα είναι να καθοριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με ό,τι σημαίνει αυτό και νομίζω ότι θα είναι μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση.

esos.gr

Με ένα πάκο χαρτιά και παράβολα για τη ρύθμιση...

 
Με ένα βουνό χαρτιά πρέπει να προσέλθουν στις Εφορίες όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Την ώρα όμως που θα δηλώνουν αδυναμία πληρωμής για να λάβουν το «πράσινο φως» από τον έφορο να αποπληρώσουν με δόσεις, πρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά για να...

Περισσότερα...

Μπουτάρης: Θέλω τα λεφτά που υπεξαίρεσε ο Παπαγεωργόπουλος πίσω...

 

Την επιστροφή στο δήμο Θεσσαλονίκης των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν θα επιδιώξει ο Γιάννης Μπουτάρης.
Σχολιάζοντας την απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για την ισόβια κάθειρξη που...

Περισσότερα...

Οι υδατάνθρακες είναι … ελληνικοί

 

Χοντρό γέλιο έπεσε στη Βουλή χθες το βράδυ, με την τοποθέτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
 
Και για να εξηγούμαι, όταν λέω χοντρό, εννοώ χοντρό. Εξαιτίας των πολλών υδατανθράκων που ως γνωστών παχαίνουν. Κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΕΛ, αντί να αναφέρεται στους υδρογονάνθρακες, αναφερόταν στους υδατάνθρακες, την ελληνικότητα των οποίων μάλιστα υπερασπιζόταν με σθένος…

Oταν ο Σαμαράς στήριζε Παπαγεωργόπουλο...

 

Δείτε το βίντεο...
Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο από το 2011 («θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης») υπενθυμίζει ο ... 
Περισσότερα...

Με χειροπέδες, στις φυλακές, ο Παπαγεωργόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)...

 

Συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, ο Bασίλης Παπαγεωργόπουλος και oι Παναγιώτης Σαξώνης και Μιχάλης Λεμούσιας, αποχώρησαν από ...  

Περισσότερα...

Το υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει το «χαράτσι»...

«Συγγνώμη λάθος σας πήραμε περισσότερα από όσα σας αναλογούν» παραδέχτηκε το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 60.000 φορολογούμενους στους οποίους και καταλόγισε «φουσκωμένο» το ...
Περισσότερα...