Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ...

 

Τη χρήση αεροφωτογραφιών, την κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων με βάση την επιβάρυνση που έχουν στο περιβάλλον και την δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου για το κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες και την πολεοδομική και χωροταξική ...
μεταρρύθμιση, επιστρατεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος για να αντικρούσει την απόφαση-κόλαφο του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου των αυθαιρέτων.

Ένα 24ωρο μετά την δημοσιοποίηση της κρίσης της διάσκεψης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, το αρμόδιο υπουργείο επιμένει στην αναθεώρηση του αντισυνταγματικού νόμου και εκφράζει την άποψη ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα παρουσίασε για την αυθαίρετη δόμηση σέβεται και προσαρμόζεται στην νομολογία του ΣτΕ με εντελώς νέα φιλοσοφία και αντίληψη.

Ως επιχείρημα, προτάσσει την κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων προ και μετά του 1983, την χρήση προς όλος αεροφωτογραφιών του Ιουλίου του 2011 για να αποτραπεί νέα γενιά αυθαιρέτων και την επιτάχυνση του θεσμικού πλαισίου για το κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες και την πολεοδομική και χωροταξική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου