Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Παπανδρέου: Δίνουμε απαντήσεις...




Αντίθετος στο ενδεχόμενο διάσπασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ανοιχτή του επιστολή μαζί με τον...
Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λούις Αγιάλα, προς τα κόμματα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «σε εποχές κρίσης για την Ευρώπη και όταν όλοι υποφέρουν από την μεγάλη ύφεση της οικονομίας σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι λυπηρό, η ηγεσία των Γερμανών μελών μας να επιδιώκει τη διαίρεση του διεθνούς προοδευτικού κινήματος αντί να προωθεί τη συσπείρωση και την ενδυνάμωσή του. Εξίσου λυπηρό είναι να καταφεύγει κανείς σε ψευδή επιχειρήματα για να πετύχει κάτι τέτοιο.

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους συντάχθηκε η επιστολή, εισαγωγικά τονίζεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, επιθυμούμε να απαντήσουμε με την ανοιχτή αυτή επιστολή σε μία σειρά από θέματα που προέκυψαν από δηλώσεις, σχόλια και άρθρα που βγήκαν στο τύπο τις τελευταίες μέρες από εκπροσώπους του κόμματος μέλους μας στη Γερμανία . Επειδή , τα σχόλια αυτά δεν έγιναν στο πλαίσιο της οργάνωσής αλλά δημόσια ,πρέπει να αντιμετωπιστούν και να διευκρινιστούν επίσης δημόσια και με απόλυτη διαφάνεια».

«Μεγαλώσαμε και οι δύο σε εποχές δικτατορίας στις χώρες μας. Ζήσαμε τη φρίκη της καταπίεσης και της τυραννίας, αισθανθήκαμε τον πόνο και την λύπη που προκαλεί η φυλάκιση συγγενών και φίλων και βιώσαμε την πραγματικότητα της αναγκαστικής εξορίας. Οι εμπειρίες αυτές σε συνδυασμό με την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων και την αύξηση της βίας και των συγκρούσεων επηρέασαν την επιθυμία μας να εργαστούμε για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προώθηση των ιδανικών της σοσιαλδημοκρατίας . Είναι καθοριστικό για το ποιοι είμαστε, τι πιστεύουμε και εξηγεί την προσήλωσή στο έργο μας στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Ως διεθνιστές και σοσιαλιστές, θα είμαστε πάντα στο πλευρό όσων πιστεύουν με πάθος στους σκοπούς και τους στόχους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», επισημαίνεται με νόημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου