Όλες οι πληροφορίες επιμένουν πως παρά τις επανειλημμένες κρούσεις στον πρώην υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, εκείνος δεν επιθυμεί να μπει στην κυβέρνηση. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με άλλα στελέχη της Ιπποκράτους, βουλευτές και μη.
Από καιρό φέρεται να έχει ενημερωθεί ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, ότι προορίζεται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για κυβερνητική θέση, με επικρατέστερη μία σημαντική καρέκλα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, εξαιτίας και της ιδιαίτερης ενασχόλησής του με θέματα ενέργειας και ειδικότερα εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση, η θέση του ως γραμματέας της ΚΟ θα μείνει κενή, με επικρατέστερο για αντικαταστάτη του τον Φίλιππο Σαχινίδη.
Πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου φέρεται να αποτελεί και ο πρώην συντονιστής του κόμματος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, άνθρωπος του στενού προεδρικού περιβάλλοντος. Επιθυμία του ΠΑΣΟΚ για τον κ.Κουκουλόπουλο είναι μία θέση στο υπουργείο Εσωτερικών ή το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον πρωθυπουργό πάντως να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο για την στελέχωση της κυβέρνησης.
Για κυβερνητική θέση προαλείφεται και η νυν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, θέση που επίσης θα πρέπει να καλυφθεί από άλλο στέλεχος, εφόσον τελικά υπουργοποιηθεί, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου εάν λάβει κυβερνητικό πόστο εις εκ των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εύης Χριστοφιλοπούλου, αμφότεροι με σημαντική κυβερνητική εμπειρία στο παρελθόν.
Ως …προτεινόμενοι για συμμετοχή στην κυβέρνηση εμφανίζονται ακόμα τρία νέα σε ηλικία στελέχη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που πήρε επάνω του ως εισηγητής και το τελευταίο πολυνομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, ο πρώην υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης –αν και θεωρείται από πολλούς του «παπανδρεϊκού» περιβάλλοντος- και ο υπερδραστήριος νέος βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος.
Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς τα σενάρια περί ανάληψης εκ μέρους του της θέσης του υπουργού Εξωτερικών, ενόψει και της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ από τον Ιανουάριο του 2014 επιμένουν. Ο ίδιος πάντως, έχει προσφάτως χαρακτηρίσει «προσβλητικές» τις όποιες αναφορές περί προσωπικού του ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην κυβέρνηση, θυμίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.                                                  πηγη.matrix24.gr