Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Χρυσαυγιτών – αντιεξουσιαστών

        
koi-xa-anarxikoi-flag
Με ανακοίνωση τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο indymedia αντιεξουσιαστές του Αγρινίου κάνουν λόγο για επιδρομές μελών της Χρυσής Αυγής σε στέκια τους στο Αγρίνιο από ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.Πράγματι, πριν από λίγα λεπτά δεκάδες περίοικοι είδαν τον βουλευτή να ωρύεται και να βρίζει έξω από Rock Club που βρίσκεται στην οδό Καρπενησίου, όπου συχνάζουν άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου.
Ο βουλευτής άρχιζε να βρίζει έξω από το μαγαζί και να κλωτσά την είσοδο λέγοντας «παλιοπ…ες, θα σας γ…ω!» ενώ ήταν εκτός εαυτού σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε.
Με ανακοίνωση του αναρχικοί στο indymedia αναφέρονται σε «μπαρότσαρκες» του βουλευτή και μελών της Χ.Α. όπου αναζητούσε άτομα του χώρου απειλώντας, λίγη ώρα μετά το επεισόδιο που έγινε στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Προφανώς και είναι φοβισμένοι γιατί νοιώθουν κάθε μέρα να χάνουν όλο και πιο πολύ το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Είναι φοβισμένοι, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το λεγόμενο «7% που τους στηρίζει» είναι κατά βάση άτομα που δεν πρόκειται να κουνήσουν το δακτυλάκι τους για τίποτα περά από το προσωπικό τους μικροσυμφέρον, δεν πρόκειται να νοιαστούν για τίποτα άλλο πέρα από τον κώλο τους. Ξέρουν και ξέρουμε ότι έχουν μόνο ψηφοφόρους και όχι ενεργά πολιτικά υποκείμενα. Στην αντίπερα όχθη, το σημερινό κίνημα αντίστασης, που παλεύει πολύμορφα ενάντια στην νέα σκλαβιά που θέλει να επιβάλλει το κράτος και το κεφάλαιο, έχει ως αιχμή με λόγο και πράξη τον αντιφασισμό, στήνοντας μάχες στους δρόμους, τις πλατειές, τις γειτονίες, τους χώρους εργασίας, τα σχολεία, τα γήπεδα… Στο αγρίνιο και παντού. Και μπροστά σε αυτήν την δυναμική οι φασίστες τα έχουν βρει σκούρα!
Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Στους δρόμους, τις γειτονιές, τα πάρκα, τις πλατειές, τους χώρους και τα στέκια της πόλης που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και κινούμαστε, περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και πάντα δίχως φόβο.»
Τοπικά στελέχη της Χ.Α. σε όλους τους τόνους αναφέρουν πως από την μεριά των μελών του κόμματος η «ανοχή έχει λάβει τέλος» σχετικά με τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστων και πλέον «τίποτε δεν θα μένει αναπάντητο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου