Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

''ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ''...

 
Για «αδυναμία συντεταγμένης λειτουργίας» της συγκυβέρνησης κάνει λόγο ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης σε άρθρο του με τίτλο “Το στοίχημα” που δημοσιεύει το ananeotiki.gr.
Συγκεκριμένα ο στενός συνεργάτης του προέδρου...
της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, επικρίνει την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία ψηφίστηκες το τελευταίο πολυνομοσχέδιο στην Βουλή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Ως διαδικασία και πρακτική, η μέθοδος του κατεπείγοντος έχει γίνει ένα με την πολιτική ζωή των τριών τελευταίων χρόνων. Συνεχίζεται να εκφράζεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο η αδυναμία, πρώτα και κύρια της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης αλλά και του κρατικού μηχανισμού, να μπορούν να λειτουργούν με πρόγραμμα και συντεταγμένα, προκειμένου να προωθούν και υλοποιούν δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, με δοσμένο χρονοδιάγραμμα”προσθέτει όμως πως “ Θα αποτελέσει ποιοτικό άλμα ολκής το να μην υπάρξει στον εναπομείναντα χρόνο εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-16 η καταφυγή σε πολυνομοσχέδια της τελευταίας κυριολεκτικά ώρας και ακόμη περισσότερο η …ένταξη όλων των διατάξεων σε ένα άρθρο!».

Πάντως, ο κ. Χατζησωκράτης επισημαίνει ότι το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο «ήταν το πρώτο μετά τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης που δεν είχε την παραμικρή αναφορά σε περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων».
«Αντιθέτως» σημειώνει «περιελάμβανε μικρές μειώσεις… αλλά μειώσεις επιβαρύνσεων των πολιτών από το “χαράτσι” της ΔΕΗ , ανακούφισης και απαλλαγής από αυτά τα βάρη σε μακροχρόνια ανέργους και σε συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, προγράμματα για μερική ανάσχεση της ανεργίας καθώς σειρά βελτιωτικών διατάξεων για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αλλά και των φορολογικών και εισπρακτικών μηχανισμών. Στα δύο πεδία δηλαδή όπου με την καταπολέμηση των αδυναμιών, δυσλειτουργιών αναποτελεσματικότητας θα μετρηθεί η κυβέρνηση που στηρίζει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου