Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ...

 
Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε η παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά του νέου συστήματος για την παρακολούθηση των φαρμάκων μέσω του ΕΟΦ...
Σε μία ιδιαίτερα σφοδρή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα επισημαίνει ότι το νομικό πλαίσιο για την «εποπτεία» της φαρμακευτικής αλυσίδας και της διαδρομής των σκευασμάτων σε αυτήν είχε ψηφιστεί επί των ημερών του, υπενθυμίζοντας μάλιστα την τότε απορριπτική στάση της ΝΔ. «Ξέχασαν, όμως, να υπενθυμίσουν στον ελληνικό λαό ότι το άρθρο 64 του νόμου 3918/11 που με μεγάλη χαρά εφαρμόζουν τώρα, η Νέα Δημοκρατία το είχε καταψηφίσει!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός Υγείας στρέφει τα βέλη του και κατά του προέδρου του ΕΟΦ, κ. Γιάννη Τούντα, μιλώντας ακόμη και για καπηλεία του έργου του στον χώρο της υγείας. «Το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ή το καπηλεύονται άλλοι, είτε το λασπώνουν και δεν υπάρχει κανείς να το υπερασπιστεί» υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

«Στοιχειώδης πολιτική ευγένεια επιβάλλει τη δημόσια αναφορά στους ψηφισμένους νόμους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2011 - για τους οποίους και χτυπήθηκα με κάθε μέσο - εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά και του επί τριετίας προέδρου του ΕΟΦ» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτοί δεν το έπραξαν, παραμένοντας πιστοί στη δοκιμασμένη μέθοδο της οικειοποίησης προσπάθειας πολλών ανθρώπων για λόγους προβολής και εντυπωσιασμού».

«Σε αυτή τη κατάσταση πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Η προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο το εθνικό σύστημα Υγείας είναι υπόθεση όλων και δεν χωρούν τέτοιες μικρότητες» καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου