Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Κρίσιμη συνάντηση Αρβανιτόπουλου – ΟΛΜΕ, με φόντο τις πανελλαδικές

 
arvanitopoulosN5Στις 6 το απόγευμα, ο υπουργός Παιδείας, θα συναντηθεί με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και από τις απαντήσεις που θα δώσει στα αιτήματα των καθηγητών, θα κριθεί η πορεία των πανελλαδικών εξετάσεων, δεδομένου ότι οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει για αύριο νέα συνεδρίαση, προκειμένου να καταρτίσουν την τελική τους πρόταση προς τον κλάδο, ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβουν από τον κ. Αρβανιτόπουλο.
Οι καθηγητές, αντιδρούν κυρίως για την αύξηση, κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως, του διδακτικού ωραρίου.
Σημειώνεται ότι οι παρατάξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ έχουν προτείνει απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις, στις 14 και 15 Μαΐου.
Ωστόσο στην πρώτη συνεδρίασή τους, πριν από λίγες ημέρες, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στον τρόπο λήψης της απόφασης.
Πάντως, είναι γεγονός ότι επικρατεί σκεπτικισμός μεταξύ των καθηγητών ως προς το ενδεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς πολλοί υπολογίζουν ότι ενδεχόμενη απεργία τέτοιου είδους, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ήδη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση ελληνική οικογένεια.
Παράλληλα, θεωρήθηκε από συνδικαλιστές, θετική η κίνηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος έσπευσε να προσκαλέσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να συζητήσουν όλα τα αιτήματά τους. Οι καθηγητές εκτός από την αύξηση του ωραρίου από τον Σεπτέμβριο, αντιδρούν στο καθεστώς των μεταθέσεων, στην αξιολόγηση και στο ενδεχόμενο συγχώνευσης- κατάργησης σχολείων.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη εκδόσει εγκύκλιο για τη λήξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις 15 Μαΐου.
Όσον αφορά στις εξετάσεις, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, όλων των τάξεων του Γυμνασίου, θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013. Οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως είναι ήδη γνωστό, αρχίζουν στις 17 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου