Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Μωραΐτης: «Πρόεδρε, κόψε τα κεντροδεξιά σενάρια»

        
Κριτική τόσο για την εικόνα του κόμματος όσο και συνολικά για τις στρατηγικές και τακτικές της επιλογές, δέχεται η ηγεσία του κινήματος, όπως διαφάνηκε στην συνεδρίαση του πολιτικού του συμβουλίου, όπου υπήρξε κριτική και γκρίνια «εφ’ όλης της ύλης».Ανάμεσα στις επικριτικές φωνές και αυτή του Θάνου Μωραϊτη καθώς και της Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper.gr υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για την υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ αφού επισημάνθηκε ότι αποτελούν μεγάλο πλήγμα τέτοιου είδους διαρροές που κάνουν κακό στην παράταξη. Μάλιστα ακούστηκε η φράση «είμαστε ένα κόμμα με χρέος και όχι ένα χρεοκοπημένο κόμμα». Η κριτική γενικεύθηκε – κυρίως από τους λεγόμενους «παπανδρεϊκούς» – με αναφορές στο ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν υπερασπίστηκε τίποτε από την περίοδο 2009-2010 και έτσι «την πολιτική μας την απαξιώσαμε εμείς».
Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε και η τακτική των ανοιγμάτων για την δημιουργία κεντροαριστερού σχηματισμού, κυρίως πρός την ΔΗΜΑΡ, με την επισήμανση ότι «δεν οδηγούν πουθενά». Όπως τονίζεται από τους επικριτές «πρέπει να φτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορία και διαδρομή, με κάλεσμα σε όλους. Εκεί θα πάμε, αυτό λένε όλα τα στελέχη» ενώ δεν έλειψαν και οι προειδοποιήσεις του είδους «πρέπει να τελειώσουν τα κεντροδεξιά και φιλοευρωπαϊκά σενάρια».
Ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες: «Οι διαρροές έκαναν τεράστια ζημιά στο κόμμα. Να μπουν και τα άλλα κόμματα σ’ αυτήν την ιστορία και να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τον πρόεδρο. Περιμένουμε να δικαιωθεί η πολιτική μας όταν επί 2,5 ολόκληρα χρόνια την αποδομούσαμε. Βαρέθηκα να ακούω να μιλάμε για Κεντροαριστερά και να βγαίνουν δευτεροκλασάτοι να μας απαντάνε. Εμείς πρέπει να φτιάξουμε την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και ήρθε η ώρα να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους. Πρόεδρε, πρέπει να κόψεις τα κεντροδεξιά σενάρια που μας φέρνουν σε συμπόρευση με τη ΝΔ».
thepaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου