Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Μοιράζουν στα δυο το ΠΑΣΟΚ τι λένε Παπανδρεϊικοί και Βενιζελικοί

 
20130502-085041.jpg
Θα μας κάνει να φύγουμε απο το ΠΑΣΟΚ , έλεγε κορυφαίο στέλεχος της ομάδας των Παπανδρεϊκων μόλις ξέσπασε ο πόλεμος με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος θέλει ενα νέο κόμμα, μικρό κατα δικό του που να μην αμφισβητείται απο κανέναν συνέχιζε το ίδιο στέλεχος που βλέπει την συγκατοίκηση υπο τη σημερινή ηγεσία πολυ δυσκολη και σχεδόν πλεον να εγκαταλείπεται αν ο κ. Βενιζέλος οπως έλεγε δεν θελήσει να βρει τη χρυσή τομή.

Στις συζητήσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα πρόκειται να χυθεί πολυ φαρμάκι. Ηδη εχουν αρχίσει με υπονοούμενα να λένε δεξια και αριστερά για τα υπέρογκα έξοδα του κ. Παπανδρέου, η μια πλευρά ενω απο την άλλη μιλούν καθαρά για πιθανότητα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε ανεμπόδιστα ο κ. Βενιζέλος να κινηθει στη συνέχεια, στον πολιτικό και προσωπικό του σχεδιασμό. Οσο γίνεται αυτη η συζήτηση , ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να συμμετάσχει γιατι ξέρει που αποσκοπεί: στην πλήρη αξίωση του. Κάτι βεβαίως που δεν πρόκειται να δεχθεί επ ουδενί λόγο.
Οπως είμαστε σε θεση να γνωρίζουμε, ο κ. Παπανδρέου συνομιλώντας με στελέχη του μεσα στο κόμμα, του εχουν πει πολυ καθαρα που κατα τη γνώμη τους αποσκοπούν οι κινήσεις της ηγεσίας : στο να τεθει θέμα ηθικής νομιμότητας του ιδίου και να μπει στο κάδρο της αμφισβήτησης, έτσι ώστε εκτός απο το βεβαρημένο παρελθόν που αντιμετωπίζει λόγο του ότι η χώρα εισήλθε στο ΔΝΤ , επιπλέον να μην μπορει να βγάλει απο πάνω του και τη ρερσινιά της κακής διαχείρισης του κομματικού ταμείου. Με αποτέλεσμα , να οδηγηθεί στη σύγκρουση και στη συνέχεια στην αποχώρηση απο το ΠΑΣΟΚ.
Με βάση κάτι τέτοιο , στελέχη που πρόσκεινται στον ίδιο, σημείωναν πως αν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη , τότε θα φτιάξουμε δικό μας κόμμα και θα δούμε ποιος θα ειναι ο κερδισμένος αφου πασοκ χωρις Παπανδρέου οπως μπορεί να θέλει ο κ. Βενιζέλος δεν γίνεται, έλεγαν τα δια στελέχη.
Απο την πλευρα του κ. Βενιζέλου του εχουν συστήσει συνεργάτες του μεγάλη προσοχή ως προς τον τροπο διαχείρισης του θέματος. Βέβαια ο πρόεδρος του πασοκ εχει κατα τεκμήριο ενα πολυ μεγαλο δίκιο: πως θα αντιμετωπίσει το υπερχρεωμένο κόμμα του και που θα βρει τα 116 εκατ. Ευρω που επισήμως λένε ότι χρωστάνε. Τα περιθωρια να επιλέξει τη στρατηγική του ενδεχομένως δεν ειναι πολλα. Πρέπει όμως να δει και το Πολιτικό μέρος της υπόθεσης εκτός το οικονομικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου