Κυριακή 26 Μαΐου 2013

«Αδειανό πουκάμισο» η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση, λέει ο ΣΕΒ...

 

Επιδιώκει νέα συμφωνία από το 2014...

Στην πρόσφατη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αναφέρθηκε το Σάββατο ο...

εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Κυριακής είπε μεταξύ άλλων:

«Χαρακτηρίσαμε τη δήθεν νέα ΕΓΣΣΕ αδειανό πουκάμισο. Ακριβολογούμε. Δεν περιέχει τον κατώτατο μισθό και τα τέσσερα βασικά επιδόματα, τα οποία έχουν προσδιοριστεί πλέον νομοθετικά».

Όπως επισήμανε, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο θα καθορίζεται στο μέλλον ο κατώτατος μισθός είναι αντικείμενο κυβερνητικής πρωτοβουλίας, η οποία θα δεσμεύει τους κοινωνικούς εταίρους.

«Από την άλλη μεριά», υποστήριξε, «οι θεσμικές ρυθμίσεις της προηγούμενης ΕΓΣΣΕ καλύπτονται και διασφαλίζονται πλήρως από ισχύοντες νόμους».

Για το επίδομα γάμου, ο κ. Κυριαζής είπε ότι «πρώτος ο ΣΕΒ, το εγγυήθηκε με το ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης στις 13 Μαΐου».

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, η νέα ΕΓΣΕΕ είναι «ένα κείμενο που αποτελεί επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ενώ δεν αποτελεί -ούτε νομικά, ούτε ουσιαστικά, ούτε πρακτικά- Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Στόχος του ΣΕΒ είναι να εισαγάγει τον κοινωνικό διάλογο σε μια νέα εποχή, σημείωσε ο κ. Κυριαζής και ανακοίνωσε πρωτοβουλία του ΣΕΒ ώστε να υπογραφεί από την 1η Ιανουαρίου 2014, μία νέα πρότυπη ΕΓΣΣΕ, «που να κατοχυρώνει ευρύτερα την αξιοπρέπεια της εργασίας και να συμπαρατάσσει τους κοινωνικούς εταίρους σε κοινές διεκδικήσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και της μαύρης εργασίας, σε κοινές προτάσεις για τις αναπτυξιακές ανάγκες».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου