Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΓΙΑ ΑΦΜ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ



Μεγάλες ουρές παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο εφορίες και συγκεκριμένα στο τμήμα Μητρώου. Στις εφορίες σπεύδουν νέοι 18 ετών και άνω, προκειμένου να αποκτήσουν ΑΦΜ ανεξάρτητα από το αν θα...
υποβάλουν ή όχι φορολογική δήλωση καθώς και συνταξιούχοι και άλλοι φορολογούμενοι οι οποίοι θα πρέπει να αποκτήσουν τον κλειδάριθμο για να υποβάλουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.
Με τον τελευταίο φορολογικό νόμο οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών υποχρεούνται να εκδώσουν ΑΦΜ ακόμα και αν δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση. Το ΑΦΜ πρέπει να αναγραφεί υποχρεωτικά στη φορολογική δήλωση του γονέα που εμφανίζει παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ως προστατευόμενα μέλη. Εάν ο νέος έχει κάποιο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση.
Φέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από όλους. Αυτό σημαίνει ότι 1.000.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι πέρυσι υπέβαλαν χειρόγραφα της δήλωση, θα πρέπει φέτος να σπεύσουν στις εφορίες για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο. Όσοι έχουν παλαιούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxintet μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν και φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου