Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Γλιτώνουν την διαθεσιμότητα υπάλληλοι της Περιφέρειας

        
epi-dikastiria-patraΜε την 494/2013 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση δύο υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την οποία ζητούσαν να μην τεθούν καθεστώς διαθεσιμότητας. Η εν λόγω απόφαση είναι η πρώτη που εκδίδει το Πρωτοδικείο Πατρών.
Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς των εργαζομένων ότι η θέση τους σε διαθεσιμότητα είναι αδικαιολόγητη καθότι δεν αποτελούν πλεονάζον προσωπικό αλλά τους μοναδικούς διοικητικούς υπαλλήλους σε μια τεχνική υπηρεσία. Επίσης δέχθηκε ότι δεν προηγήθηκε εκπόνηση αντικειμενικής μελέτης για την αξιολόγηση των δομών της υπηρεσίας και των υπαλλήλων και ότι η θέση τους σε διαθεσιμότητα και η καταβολή σε αυτούς μειωμένου κατά 25% του ήδη μειωμένου μισθού τους, θα τους οδηγήσει σε δυσανάλογη επιβάρυνση στα δημόσια έξοδα σε σχέση με άλλους. Τέλος δέχθηκε ότι ο καταβαλλόμενος σε αυτούς μισθός θα υπολείπεται των 580€ δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας όπως αυτό προσδιορίστηκε από την EUROSTAT και συνιστά παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, όπως αυτό κρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων μετά από προσφυγή της ΑΔΕΔΥ, απόφαση που χρησιμοποίησαν οι εργαζόμενοι για την ενδυνάμωση των ισχυρισμών τους.
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραβρέθηκε στο δικαστήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο και υποστήριξε τα δικαιώματα των εργαζομένων οι οποίοι παραστάθηκαν με τους Δικηγόρους Πατρών Δημήτριο Ρήγα και Παναγιώτη Καποτά.
patrastimes.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου