Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΓΣΕΕ προς ΣΕΒ: «Καταντήσατε τον ΣΕΒ θυγατρική των δανειστών»...



Δριμεία επίθεση στον ΣΕΒ και τον πρόεδρό του κ. Δ. Δασκαλόπουλο, εξαπέλυσε σήμερα η ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Γ. Παναγόπουλος, με αφορμή την άρνηση του ΣΕΒ να υπογράψει την εθνική σύμβαση.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της...
αναφέρεται με σκληρούς κατά του ΣΕΒ και του προέδρου της, επισημαίνοντας ότι «συμπεριφέρονται ως το "τιμωρημένο παιδί'" της τρόικα και της κυβέρνησης», ενώ υπογραμμίζει «έχουν εκχωρήσει προ πολλού στους τροϊκανούς του κ. Τόμσεν τον ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε "θυγατρική" των δανειστών».

Η ΓΣΕΕ επιμένει ότι η νέα σύμβαση έχε καθολική ισχύ για το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών της χώρας και «αποτελεί ελπίδα για το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και ανάχωμα σε όλα όσα η τρόικα, οι κυβερνήσεις και τα μνημόνια κατέστρεψαν στο πέρασμά τους».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης η ΓΣΕΕ αποφάσισε τη δημιουργία ισχυρού μπλοκ με τους κοινωνικούς εταίρους που συνυπογράφουν τη σύμβαση, «ώστε από κοινού να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, με στόχο την άρση του ισχύοντος αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου (που εμποδίζει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη μετενέργεια και την επεκτασιμότητα των συμβάσεων) και τη λήψη μέτρων ανάσχεσης της παρατεταμένης λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας».

Μετά τη συνεδρίαση της διοίκησης ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε πως «η λυσσαλέα επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ και η μη υπογραφή της εθνικής σύμβασης, ουσιαστικά δείχνει την δική τους επιθυμία να καταργήσουν πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, οχυρωμένοι πίσω από τον νόμο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου