Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Έρχονται μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

 
akinita_athenspress.grΣημαντικές αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με άξονα τις παρεμβάσεις στις αντικειμενικές αξίες, το φόρο μεταβίβασης αλλά και τον ΦΠΑ.
Στόχος είναι η τόνωση της κτηματαγοράς, όπου οι συναλλαγές είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, καθώς και η ελάφρυνση των ιδιοκτητών από την υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του στο «Έθνος της Κυριακής», είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του φόρου μεταβίβασης από το καλοκαίρι, ενώ στο τραπέζι είναι και η μείωση του ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις με άδεια οικοδομής μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», επισήμανε ότι είναι αναγκαία η μείωση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές όπου οι αγοπραπωλησίες γίνονται ακόμα και κάτω απ’ αυτό το όριο.
«Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, τη χρονική περίοδο που διανύουμε, πολλές αγοραπωλησίες γίνονται και σε τιμές κάτω από την αντικειμενική αξία», δηλώνει, προαναγγέλλοντας σημαντικές μειώσεις στις φορολογητέες αξίες των ακινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας.
Παράλληλα, επιβεβαιώνει και αυτός με τη σειρά του την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης.
«Εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο προσαρμογής των συντελεστών φόρου μεταβίβασης στα αντίστοιχα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι άλλωστε ένα από τα θέματα που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης», σημειώνει.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου