Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Άνω - κάτω με απολύσεις και διαθεσιμότητα...



Νέα εμπόδια αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην υλοποίηση των απολύσεων 2.000 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο -όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά- αλλά και στη διαθεσιμότητα 12.500 εργαζόμενων στο Δημόσιο μέχρι τις αρχές Ιουλίου, που δυσκολεύουν την εφαρμογή των όρων που...
συμφωνήθηκαν με τους δανειστές για τις αλλαγές στο Δημόσιο.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές να ολοκληρωθεί η διαδικασία και 10 υπουργοί έχουν αποστείλει στο Μαξίμου τον κατάλογο με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που έχουν υπό την εποπτεία τους, το κυβερνητικό επιτελείο έχει βρεθεί μπροστά σε ανυπέρβλητες δυσκολίες για την αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην κατάργηση φορέων, μεταξύ των οποίων και οι σθεναρές αντιστάσεις των εποπτευόντων υπουργών, αναφέρει το «Έθνος».

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει πάρει παράταση ως τον Σεπτέμβριο δηλαδή, ωστόσο φαίνεται πως πλέον υπάρχει κίνδυνος οριζόντιο μέτρων.Άμεσα η κυβέρνηση υπολογίζει σε έναν αριθμό απολύσεις μεταξύ 350 και 500 ως τα τέλη Ιουνίου.

Ως ένα βήμα που θα δείξει τις προθέσεις το κυβερνητικό επιτελείο μελετά τώρα με τη συγχώνευση κάποιων μεγάλων οργανισμών να προκύψει άμεσα ένας ικανός αριθμός απολύσεων, κοντά στις 500 λένε πολλοί, ενώ παράλληλα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εξετάσεις των φακέλων επίορκων υπαλλήλων με αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ.

Ίδια είναι η κατάσταση και στον τομέα της διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με το δημοίευμα, οι υπουργοί «μπλοκάρουν» τους καταλόγους των 12.500 προς διαθεσιμότητα.

Θολή είναι ακόμη και η εικόνα για τη στελέχωση των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων με βάση τα οποία θα πρέπει οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων να επιλέξουν τους υπαλλήλους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου