Δεν είναι λίγα τα στελέχη του «αντιβενιζελικού μπλοκ» που βρίσκονται από χθες σε συνεννόηση επιχειρώντας να βρουν τον καλύτερο τρόπο να στείλουν τα «μηνύματά» τους στη σημερινή ηγεσία. Η αρχική σκέψη ήταν είτε να συνεννοηθούν και να μην παραστεί κανείς εξ αυτών στην συνεδρίαση που ξεκινά επισήμως στις έντεκα αύριο το πρωί, είτε αντίθετα να βρεθούν εκεί συντεταγμένα και πάρουν όλοι τον λόγο…
Ήδη, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος, ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος απέστειλε μία ανοιχτή επιστολή-κόλαφο στον πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ.Παναγιωτακόπουλος, που δηλώνει πως δεν θα παραστεί στην αυριανή διαδικασία, ζητά μεταξύ άλλων άλλη ηγετική ομάδα, άλλη στρατηγική και άλλη πολιτική πρόταση, προειδοποιώντας ότι «η ανοχή έχει τελειώσει» και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την σωτηρία της Δημοκρατικής Παράταξης.
Το παράδειγμα του επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, πάντως, θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που στο άκουσμα των πληροφοριών ότι ο κ.Βενιζέλος θα επικεντρώσει στην οριοθέτηση των σχέσεων του κόμματος με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ενημερώσει για τα ταξίδια του στο εξωτερικό και θα ‘αναλωθεί’ στα διαδικαστικά για τις εκλογές των τοπικών οργανώσεων, αποφεύγοντας ει δυνατόν τη συζήτηση για τα οικονομικά του κόμματος και τις σχέσεις του με τη ΔΗΜΑΡ, δεν σκοπεύουν να παραστούν στη συνεδρίαση.
Το στίγμα πάντως θα δώσει η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από αυτήν, στον βαθμό που θα επιβεβαιωθεί, καθώς συνεργάτες του ως αυτή την ώρα, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.
Εν τω μεταξύ, οι συζητήσεις μεταξύ στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ καλά κρατούν. Δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν ακόμα και για εκκολαπτόμενη πρωτοβουλία παλιού στελέχους του κόμματος για τη σωτηρία της παράταξης. Αυτή θα μπορούσε να είναι η σύσταση μίας επιτροπής για την ανασυγκρότηση του κόμματος, κάτι που πάντως δεν θα επιτρέψει πιθανότατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τουλάχιστον όχι αν δεν έχει εκείνος τον πρώτο λόγο…
Την ίδια ώρα, η σημερινή μέρα, χρωματίστηκε από την ουσιαστική αποχώρηση από το κόμμα της Άννας Διαμαντοπούλου, που μέσα από συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση, έκοψε τις γέφυρες με την Ιπποκράτους, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία για νέο φορέα στον χώρο της κεντροαριστεράς.