Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Καραγκούνης: «Βαριές ποινές σε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας»

po-karagounis1Τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει προς το αυστηρότερο την κοινοτική νομοθεσία για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία εξέφρασε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι έτοιμο να δώσει καθαρή και σκληρή απάντηση στους ξενόφοβους και ρατσιστές» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Καραγκούνης προσθέτοντας πως «οι ποινές θα είναι τέτοιες που χωρίς υπεκφυγές και εξαιρέσεις θα αποτρέπουν εκδηλώσεις ρατσισμού και θα θέτουν οριστικά στο περιθώριο όλους όσοι εκμεταλλευόμενοι το ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο δρούσαν ανενόχλητα όλα αυτά τα χρόνια».
Κατέληξε λέγοντας πως «αποτελεί ιερή υποχρέωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας και σε αυτή την πρόκληση το υπουργείο θα ανταποκριθεί».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα παρουσιαστεί την προσεχή εβδομάδα.
Μεταξύ των ποινών που θα προβλέπονται για όσους μιλούν εγκωμιαστικά για εγκλήματα πολέμου, το ναζισμό ή το φασισμό, είναι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από 3 μήνες έως 6 χρόνια, πρόστιμα έως 20 χιλιάδες ευρώ και διακοπή κρατικής χρηματοδότησης εάν πρόκειται για κόμμα.
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ζητά να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση η πρόταση νόμου που κατέθεσε για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας.
«Η κατάρτιση του νομοσχεδίου υπαγορεύεται από τον πανικό που έχει προκαλέσει στα εγχώρια ανδρείκελα η ραγδαία άνοδος του κόμματος» σχολιάζει η Χρυσή Αυγή.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου