Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ελεγχος των τραπεζικών μας δεδομένων απ' την εφορία με ένα κλικ..!

Ελεγχος των τραπεζικών μας δεδομένων απ' την εφορία με ένα κλικ..!

 

Στη δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, στο οποίο θα καταχωρούνται τα τραπεζικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή ως την προσεχή Πέμπτη.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών θα αποτελέσει το βασικό κορμό του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, και θα εξελιχθεί σε εργαλείο διεξαγωγής φορολογικών διασταυρώσεων.
Το Μητρώο Τραπεζικών Καταθέσεων θα περιλαμβάνει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, την ημερομηνία ανοίγματος και κλεισίματος του λογαριασμού, τα στοιχεία των κατόχων και των συνδικαιούχων του λογαριασμού, το σύνολο των καταθέσεων και αναλήψεων στην περίοδο αναφοράς, πρόσβαση στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων από το 2002 και πρόσβαση σε στοιχεία αναλήψεων και καταθέσεων από το 2008.
Έτσι μέσα στους επόμενους μήνες οι φορολογικές αρχές θα γνωρίζουν με το πάτημα ενός κουμπιού το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων ελεύθερων επαγγελματιών, εταιρειών, μισθωτών, αλλά και συνταξιούχων χωρίς να απαιτείται δικαστική εντολή ή άλλες ειδικές διαδικασίες.


Πηγή:.newmoney.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου