Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ταινίες γνησιότητας για την πάταξη της παράνομης διακίνησης φαρμάκων...


Ταινίες γνησιότητας θα φέρουν εφεξής όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα, συνταγογραφούμενα και μη, προκειμένου να παρακολουθείται η «διαδρομή» τους στην εγχώρια αλυσίδα τροφοδοσίας.

Όπως...
ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς, το συγκεκριμένο μέτρο στοχεύει στην πάταξη της παρανομίας στη διακίνηση φαρμάκων.

Ανέφερε μάλιστα ότι με την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου εντοπίστηκε παράνομη διακίνηση φαρμάκου για την στυτική δυσλειτουργία σε φαρμακείο της Αθήνας.

«Κάθε φάρμακο θα έχει επάνω του κολλημένο ένα ειδικό χαρτί, που θα φέρει ένα υδατογράφημα, το οποίο θα διαβάζεται με ειδικό σκάνερ. Επιπλέον, το κάθε σκεύασμα θα φέρει ένα μοναδικό σειριακό αριθμό που θα υπάρχει στο κουτί και δε θα μπορεί να αφαιρεθεί» εξήγησε ο υπουργός.

Στην περίπτωση που το φάρμακο εξαχθεί, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κουπόνι του σε κανένα Ταμείο -όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

«Από το μέτρο θα προκύψει όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων στις ασφαλιστικές δαπάνες και μέρος του οφέλους θα επιστραφεί στο ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία εφαρμόζει το σύστημα ταινιών γνησιότητας. Το ίδιο σύστημα θα πρέπει να εφαρμόσουν και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης μέσα σε διάστημα έξι χρόνων....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου