Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Τους τρομάζει η διάσπαση...

 

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν το μέγαρο Μαξίμου και η ΔΗΜΑΡ τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ για τη λεγόμενη «μαύρη τρύπα» των 116 εκατ. ευρώ στο ταμείο του και τη σύγκρουση των Βαγγέλη Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου.

Τους τρομάζει περισσότερο το...
ενδεχόμενο διάσπασης του δεύτερου σε δύναμη κυβερνητικού εταίρου, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ο βίος της κυβέρνησης ίσως συντομευτεί δραματικά, αφού θα γίνει ευάλωτη κοινοβουλευτικά. Κι αυτό γιατί στην 26μελή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αρκετοί οι βουλευτές που αναφέρονται στον Γ. Παπανδρέου και όχι στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Μια αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι θα μείωνε απαραιτήτως την τρικομματική κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού ο Γ. Παπανδρέου θέλει να πετύχει η κυβέρνηση, επειδή μέσω αυτής της επιτυχίας θεωρεί ότι θα δικαιωθεί και η δική του κυβερνητική πολιτική. Ομως θα αποδυνάμωνε την κυβερνητική πλειοψηφία, γιατί οι «παπανδρεϊκοί» δεν θα ήταν απολύτως ελεγχόμενοι και θα είχαν ανοιχτή κόντρα με τον Β. Βενιζέλο.
Οι πληροφορίες λένε ότι γι' αυτούς τους λόγους ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς «δεν επιθυμεί την εσωκομματική αποσταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ» και στέλνει μήνυμα αποφυγής μια ακραίας πράσινης αντιπαράθεσης. Από τη μεριά της η ΔΗΜΑΡ ανησυχεί και για έναν δικό της άλλο λόγο. Μια διάσπαση του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ πιθανόν να οδηγούσε σε μείωση της δικής της δύναμης, αφού θα αυξάνονταν τα κόμματα που παίρνουν ψήφους από την ίδια δεξαμενή.

Π.ΣΩΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου