Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δωρεάν και όχι ομαδικά οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

        
koi-agrotes
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου με ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δ.Δ. Καλυβίων , οι οποίοι είναι κάτοχοι δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, ενταγμένοι στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα (εξισωτικής αποζημίωσης, βιολογικής γεωργίας, βιολογικής κτηνοτροφίας, μείωσης νιτρορύπανσης γεωργικής εκμετάλλευσης), και είναι κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων-εκτροφών, να προσέρχονται στην Ε.Α.Σ. Αγρινίου-Τμήμα ΟΣΔΕ έως τις 30 Ιουνίου 2013 και ώρες από 8 το πρωί έως 3 μετά το μεσημέρι, για να υποβάλλουν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2013 και υποβολή δήλωσης καλλιέργειας-εκτροφής ΕΛΓΑ 2013. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες αλλά και καθορισμό ραντεβού στο 26410-69047.
Στο μεταξύ, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αλέκος Οφίδης, αναφέρει στην ιστοσελίδα ΑγρόΤυπος (www.agrotypos.gr): Οι Ε.Α.Σ. δεν θα πρέπει να ζητούν χρήματα από τους αγρότες για το ΟΣΔΕ ενώ αποκλείεται και κάθε άλλη ομαδική υποβολή αιτήσεων.
Σε περίπου 750.000 υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τη φετινή χρονιά οι δηλώσεις ΟΣΔΕ (Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης) που θα υποβάλουν οι παραγωγοί στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αλέκος Οφίδης οι 20.000 εξ αυτών αναμένεται ότι θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους παραγωγούς. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑγροΤύπου, ο κ. Οφίδης ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται δωρεάν ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται «κάποιοι να λειτουργούν για λογαριασμό πολλών παραγωγών. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να κάνει τις αιτήσεις των παραγωγών ομαδικά και να πάρει για παράδειγμα 1.000 κωδικούς πρόσβασης. Αν συμβεί αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιοι λειτουργούν με άλλα κριτήρια, ότι δηλαδή ζητούν χρήματα από τους παραγωγούς», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης, ο κ. Οφίδης τονίζει μέσω του ΑγροΤύπου ότι: «Οι αιτήσεις του ΟΣΔΕ για το 2013 υποβάλλονται στις Ε.Α.Σ. και πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε ότι είναι δωρεάν. Αν υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιες Ε.Α.Σ. θα ζητήσουν χρήματα, παρεμβαίνουμε εμείς και κάνουμε συστάσεις υπενθυμίζοντας ότι βάση της συμβατικής υποχρέωσης οι αιτήσεις είναι δωρεάν. Οι παραγωγοί μπορούν να κάνουν και μέσω του διαδικτύου την αίτησή τους για το 2013, λαμβάνοντας ένα κωδικό πρόσβασης απευθείας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
kalyvia.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου