«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει», λέει σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση, οριστικοποιώντας έτσι ουσιαστικά το ‘διαζύγιο’ που έχει πάρει από το κόμμα που την ανέδειξε σε ισχυρή υπουργό στο παρελθόν. Είχε πάντως από καιρό αποστασιοποιηθεί, μη μετέχοντας σε κανένα από τα όργανα του κόμματος.
Η πρώην υπουργός δεν κρύβει στη συνέντευξή της και τη συμμετοχή της σε διεργασίες και συζητήσεις για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, προγραμματίζει να παραβρεθεί και στο επικείμενο συνέδριο της «ΔΡΑΣΗΣ».
Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπουργός Παιδείας συμμετείχε προ ημερών στις εκδηλώσεις για την ίδρυση της νέας ένωσης σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στη Λειψία της Γερμανίας, όπου ναι μεν χαιρέτισε δια χειραψίας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν αποκατέστησε όμως καθώς φαίνεται τις σχέσεις της μαζί του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουσιαστική αποχώρηση της Αννας Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει χώρα λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αύριο, η οποία και καταγράφεται ως κρίσιμη για το μέλλον του…