Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

126.520 αιτήσεις για την «Επιταγή Εισόδου» 35.000 ανέργων...


Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr
Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση της πρώτης, κεντρικής παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. 24 ώρες μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων, αναρτήθηκαν στην...
ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr τα αποτελέσματα για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών».

Το πρόγραμμα απευθύνονταν σε 35.000 άνεργους νέους και αφορούσε σε θεωρητική κατάρτιση και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής έφτασε τις 126.520 και η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων, έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος. Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276 και τις 50.244 για τους αποφοίτους ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Οι περισσότερες αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Περιφέρεια Αττικής, ακολουθούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές
“προσέλκυσης” των ανέργων με πελατειακό τρόπο. Μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διέτρεξε όλη τη δράση, από την ανακοίνωση της πρόσκλησης, έως τις αιτήσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατορθώσαμε να χτίσουμε ένα καινοτόμο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό σύστημα επιλογής ωφελουμένων» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Τις αντιδράσεις της για το πρόγραμμα εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.

Πηγή:ΑΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου