Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Μνημόσυνο στην Πλατεία των 120 (φωτο)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Επίσημο μνημόσυνο στην μνήμη των 120 εκτελεσθέντων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής  και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τελέστηκε σήμερα το πρωί από τον Δήμο Αγρινίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Οι 120 εκτελέστηκαν ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής 13 Απριλίου 1944, ως αντίποινα για σαμποτάζ αντιστασιακών σε τρένο με γερμανικά πολεμοφόδια.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Έπειτα από το μνημόσυνο ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση ενώ έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Αγρινίου, Αντιστασιακές οργανώσεις, επισήμους και συγγενείς των θυμάτων. Παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ , συγγενεις των θυματων κλπ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Για τα γεγονότα των ημερών και το διαχρονικό τους μήνυμα μίλησαν ο Χρ. Κορδολαίμης, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αγρινίου και ο Βασίλης Ρήγας, εκπρόσωπος του παραρτήματος Αγρινίου της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης;
Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική του  Αγρινίου, ενώ από τους τοπικούς  βουλευτές, παρέστη μόνον η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου