Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πατήρ Χριστόφιλος: Δεν κλείνω το Facebook κι ας με στείλουν στην ηλεκτρική καρέκλα...

newsmessinia.blogspot.gr
Εκταση έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία η περίπτωση του πατέρα Χριστόφιλου, ο οποίος έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο facebook μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδες, ενώ εξαιτίας αυτής ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την Εκκλησία.
Οπως...
διαβάζουμε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πατήρ Χριστόφιλος Γεωργουλόπουλος έχει «μεγάλο σουξέ» στο facebook, ενώ μέσα σε λίγες ημέρες οι φίλοι αυξήθηκαν σε περισσότερους από τρεις χιλιάδες την ώρα που, στις αρχές της εβδομάδας, με το ζόρι ξεπερνούσαν τους 1.000.
Ο ίδιος δείχνει να είναι πολύ δραστήριος, καθώς βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος της ημέρας on-line συζητώντας με τους πολίτες τα προβλήματά τους και προβάλλοντας την ορθόδοξη εκκλησία.
Το γεγονός αυτό κίνησε το ενδιαφέρον της Μητρόπολης Τριφυλίας η οποία του άσκησε έντονη κριτική και απαίτησε από τον ιερέα να απενεργοποιήσει το προφίλ του, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή της να επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς σε όλους τους κληρικούς για το πως θα πρέπει να χειρίζονται τα social media.
Ωστόσο, ο πατήρ Χριστόφιλος αποφάσισε να αγνοήσει την εντολή της Μητρόπολης και το βράδυ της Παρασκευής με ανάρτηση στη σελίδα του δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίζει την επικοινωνία με τους φίλους του μέσω του facebook ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί περαιτέρω με την Εκκλησία.
Αναφέρει χαρακτηριστικά :
«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου