Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η επανεκκίνηση στους αυτοκινητόδρομους είναι γεγονός!

 
Mέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα αρχίσουν να επιστρέφουν σταδιακά στα εργοτάξια οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση των τεσσάρων βαλτωμένων οδικών αξόνων
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κ. Χατζηδάκης οι κ/ξ στα έργα Ιόνια Οδός, Άξονας Κεντρικής Ελλάδος, Μαλιακός- Κλειδί και Αθήνα- Κόρινθος-Πάτρα υπέγραψαν ιδιωτικά συμφωνητικά με το ελληνικό δημόσιο.

Τα συμφωνητικά προβλέπουν ότι οι κατασκευαστές θα λάβουν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ και παραιτούνται από κάθε άλλη διεκδίκηση μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται πως οι συνολικές απαιτήσεις των εργολάβων ανέρχονταν σε 719 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανεξάρτητος μηχανικός τις περιόριζε στα 473 εκατ.

Παράλληλα με την έναρξη των έργων το υπουργείο προχωρά τις διαπραγματεύσεις με την κομισιόν, τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους για τις αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης, οι οποίες πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή.

Η βιασύνη του υπουργείου συνδέεται με το γεγονός ότι τα έργα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει να απολέσει κονδύλια εκατοντάδες εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ

Για την επανεκκίνηση των έργων αναμένεται να δημιουργηθούν σταδιακά 25.000 θέσεις εργασίας όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
ypodomes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου